Inlägg från: Charleston |Visa alla inlägg
  • Charleston

    Sytråden spinns vidare!

    Sarahl:
    Jag har inte varit där själv, men skulle prova med Tygvaruhuset i Sickla.

    Ja, alla barnkläder ska tvättas innan de används. Så också tyger, men jag vet inte om tygerna alla gånger behöver tvättas innan sömnad. Tror det kan bero på vad för slags tyg det är.
    "E-tygerna" bör tvättas innan sömnad eftersom de krymper några procent.

    Dessutom menar en del att bebiskläder inte ska vara i starka färger eftersom de innnehåller mer färgämnen än svagt färgade. Och jag gissar att det är utifrån det perspektivet de sk. pastellfärgerna finns på just bebiskläder.

    /CH

  • Charleston

    hmm.. jaaa, en sån där snuttefilt, med band längs kanterna.. som är rätt fin i affären men kostar i mitt tycke lite väl mycket... sån kanske man kan sy. - Nu gav du, Letw, mig en idé.

  • Charleston

    Jempa L: bild... det kan bli svårt. Men de brukar finnas i affärer där de säljer lite "lyx-kläder" för barn. Jag vill inte gärna gå in i affären o fota

    Den mindre filten kanske är 25*25 cm med fem band i olika färger, struktur och "glitter" på var sida. Banden är fastsatta i sömmen dubbelvikta, och är inte mycket bredare än ca 1,5-2 cm och 3 cm långa.

    Den större filten vet jag inte mått, men gissningsvis 80*50 cm med fler band på var sida. Materialet i filten är rätt mjukt och lent. Kan tänka mig att den större filten fascinerar barn som inte lärt sig krypa ännu,utan fascineras av alla band.

    Kommer faktiskt inte ihåg priset, eftersom jag ansåg att jag inte ville lägga pengarna på det.

  • Charleston

    OT: Ja hur var de nu med avstånd däruppe.. på 70 mil hinner man lägga in femman o sen är man nästan framme
    (har själv bott på porsön i fyra år när jag plugga )

  • Charleston

    på tal om färger på banden, så fastnade jag också för mörkrosa med rosa text. det var fint. så provade jag samma kombination i blått (både med ljusblå botten och tvärtom) o det blev också fint. den orange med vitt var fräsch.

    Men läsbarheten beror också på vilket typsnitt man väljer och om man har symbol med. om man har färger med svag läsbarhet kanske man ska välja ett typsnitt som är lite tjockare. Sen beror det på om man vill ha en remsa som lyser upp som ett utropstecken, är klar och tydlig eller är mer neutal i sin framtoning.

    Himla kul att fibbla med olika varianter.

  • Charleston

    Dessutom funkar det bra att testa med olika namn, om man inte har bestämt vad barnet ska heta. Jag kom på en del namnkombinationer (förnamn med efternamn) i alla fall.

  • Charleston

    min syaffärstant sa att jag skulle ha bomullstråd, eftersom jag syr bebiskläder. föredrar dessutom bomullskläder så mycket det går.

Svar på tråden Sytråden spinns vidare!