• Kaxmaja

    Viktväktar recept

    Tänkte vi kunde dela med oss av våra goda viktväktar recept här. Så fram med kokböckerna och skriv av era favorit recept med ponits värde och allt

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-01-14 12:22:45:
    med pointsvärde ska de ju stå

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-01-19 16:58:33:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m16048717.html En till vvrecepttråd

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-03-22 19:29:43:
    Kan vi försöka hålla oss till recept i denna tråd. Så tar vi frågor och funderingar i någon av alla vv trådar som finns här på fl

  • Svar på tråden Viktväktar recept
  • Kaxmaja

    Samosas med Kalkonfyllning
    2.5 points per knyte
    (15st)

    1 gullök
    1 vitlöksklyfta
    275g kalkonfile, finhackad
    2tsk olja
    1tsk mald spiskummin
    1tsk mald koriander
    175g hackad spenat, tinad väl avrunnen
    15 ark filodeg
    salt och peppar

    1. värm ugnen till 200grader, varmluftsugn 175

    2. Värm 1tsk av oljan i en låg vid kastrull. Lägg i lök & vitlök &låt fräsa på svag värme i ett par min. öka värmen något & tillsätt kalkonköttet. Låt fräsa ca 5 min tills kökket är lätt brynt. Rör om då och då under tiden.

    3. Rör i kryddorna och spenaten. Salta och peppra och låt blandningen fräsa ytterligare några minuter. Låt den sedan svalna.

    4. Pensla filodegsarken lätt med resten av oljan. Lägg tre ark på varandra ochdela dem sedan i tre längder (totalt 15 längder)

    5.Lägg en rågad matsked av kalkonblandningen vid den ena ändan på varje deglängd. Vik in hörnan över fyllningen på snedden. Fortsätt att vika över degen på snedden till trianglar.

    6. Lägg de fyllda degtrianglarna på bakplåtspapper på plåt. Pensla ovansidan förslagsvis med återstoden av oljan eller med vatten.

    7. Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och har fin färg ca 15 min.


    Mikael 4 ever
  • Kaxmaja
    Pizza med skinka & svamp 5.5points per portion325kcal per portion2portioner 

    1 tunn pizza botten ca 30 cm i diameter


    2 msk tomatpurè


    1 liten gul lök hackad


    6 chaminjoner skivade


    1 tsk olja


    50 gr rökt skinka skuren i tunna strimlor


    1tsk oregano eller italiensk kryddblandning


    Salt och peppar 50gr ost med låg fetthalt (17%) riven


     

    1 sätt på ugnen 225grader, varmluftsugn 200


     

    2 Bred ut tomat purèn på pizzadegen


     

    3 Fräs lök och champinjoner i oljan på medelstark värme


     

    4 Fördela lök och champinjoner på pizzan och sedan skinka, skyddor och ost


     

    5 För över bakplåtspappret med pizzan på till en plåt. Grädda i ugnen tills botten har blivit frasig och ytan har fin färg 12-15 min


      Pizzabotten (grundrecept)

    ½ pkt färsk jäst


    1 dl vatten, fingervarmt


    1 msk olja


    1 krm salt


    Ca 2 ¼ del vetemjöl


     

    1 dela sönder jästen i en bunke. Häll på vattnet och blanda om. Tillsätt olja och salt


     

    2 Arbeta in 2 dl av mjölet till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min


     

    3 Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla eller platta ut den tunt direkt på ett bakplåtspapper till en tunn kaka ca 30 cm i diameter

  • Liselle

    PIzzan låter helt kanon!

  • nosslin

    någon som vet om man kan byta ut lite av vetemjölet till något grövre mjöl? eller om det finns något speciellt vv-recept på fullkornspizza!?

  • angelberrie

    nosslin: Det går säkert alldeles utmärkt! jag brukar byta ut några delar vetemjöl mot graham till pajbottnar. Dock blir inte pointsen mindre då mjöl har samma pointsvärde oavsett sort.

  • nosslin

    jo, det kvittar, men det känns ändå nyttigare med grovt mjöl än vete =)

  • Mrs

    Lunch "pizza"

    1 stort tunnbröd ( 3 )
    3 msk salsa ( 0.5 )
    3 msk mozarella, max 10 % ( 2 )
    Tomat ( 0 )
    Champinioner ( 0 )
    Basilika ( 0 )
    Lök ( 0 )

    Grilla i ugnen tills osten smälter, ät med lite ruccola ( 0 )
    MUMS
    Allt som allt 5.5 points

  • Kaxmaja
    Köttfärsrullar 4 portioner=6 points/port.

    300g nötfärs
    2 morötter
    1 gul lök
    1 tsk flytande margarin
    1 burk krossade tomater
    1 dl fraiche max 5%
    1 köttbuljongtärning
    ½ tsk salt
    4 tortilliabröd á 40 g
    2 dl riven ost max 17%

    Ugn 250 grader. Riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i margarinet.
    BLanda ner tomatkross morötter, fraiche, buljongtärning. Låt koka 5 min. Smaka av med salt. Fördela röran på bröden och rulla ihop. Lägg på ugnssäkert fat och strö över osten. Gratinera 8-10 min.

    Tips: Blanda gärna ner 1 påse tacokrydda (1 påse=2 points= +0,5 points/port)
  • love U

    Tores Härliga Dragonkyckling
    4 portioner / 4,5 points per portion

    500 g kycklingfilè
    soja
    1 dl riven ost (max 17%)

    SÅS
    3 dl fraiche (max 5%)
    3 msk chilisås
    2 tsk fransk senap
    2 tsk dragon
    1 tsk franska örter
    2 krm salt
    2 pressade vitlöksklyftor

    Pensla kycklingfileèrna med soja och lägg i en ugnsfast form, ställ in i ugnen 200 grader 20 minuter.

    Blanda samman ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Strö över ost och gratinera i ugn 200 grader ca 15 minuter, (OBS: kolla att kycklingen verkligen är genomstekt)

    Servera med pressad potatis, persilja och grönsallad!

    Smaklig måltid!

  • ImseVimse78

    ~ Kyckling och baconsås ~ 4 portioner (4 points/port)

    2 kycklingfileér (ca 250 g)
    1 pkt bacon
    1 burk fraiche (8%)
    färska champinjoner
    1 purjolök
    2 paprikor i olika färger
    grillkrydda, timjan och cayennepeppar

    Klipp baconet i strimlor och stek dom. Ta upp baconet och lägg på hushållspapper och låt fettet rinna av. Klipp kycklingen i bitar och stek tills de är genomstekta, krydda med grillkrydda. Stek ytterligare en stund. Ta upp kycklingen. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och bryn dom lätt. Lägg tillbaka kycklingen och häll i fraiche och krydda med timjan. Låt puttra samman. Strö över bacon och blanda. Servera tillsammans med pasta och en sallad.

Svar på tråden Viktväktar recept