Inlägg från: Aunt Molly |Visa alla inlägg
  • Aunt Molly

    helt hysterisk vägrar byta blöja (2 ½år)

    Jag tycker inte du ska gå henne till mötes genom att låtsas flytta mm. Det ger henne bara en felaktig uppfattning om vilken makt hennes ord har. När hon säger att hon vill att du ska flytta mm tycker jag du bara lugnt ska säga att det tänker du visst inte göra för du bor där. Däremot kan du gå till ett annat rum ett tag eller sätta dig ensam med en bok eller något. Spela inte med i hennes spel; jag tror hon testar vilket utrymme och vilken makt hon har.

    Att se mamma verkligen flytta på hennes befallning (det är ju vad hon tror) tror jag skapar stor ångest hos din dotter. Hon har inte den makten och ska inte behöva hantera det stora ansvaret (för makt medför alltid ansvar). Hon är en känslig flicka som behöver veta vilka ramar hon har att röra sig inom. Hon ska inte behöva känna sig hemsk och elak; det är ju när du "flyttar" och hon ångrar sig som om hon känner sig som ett monster! Utsätt henne inte för det! Även om hon pratar bra och funderar mycket så är hon inte så mogen som hon verkar! Hon är ett litet barn som MÅSTE göra vissa saker (som att byta blöja). Diskutera inte; visa bara vad som ska göras!

    Så lyder mitt råd! Hoppas det kan vara till hjälp!

  • Aunt Molly

    Hej TS!

    Såg efter att ajg skrivit mitt inlägg att du redan i trådstarten skrivit att du "gick för långt" när du gick ut! Så nog om detta!

    Jag tycker också du ska strunta i pottan ett tag. Kanske känner din dotter att pottan blivit ett för stort krav som hon inte orkar med. Hon blir också ledsen och besviken över att det går bakåt igen så gör ingen affär av det! Barns utveckling är inte spikrakt framåt!

Svar på tråden helt hysterisk vägrar byta blöja (2 ½år)