• Dimisi

    Är TV-tittande skadligt för spädbarn?

    Jag tror inte det är bra för bebisar att utsättas för tv:ns brus och flimmer. Ändå står tv:n ofta på här hemma i samma rum som lillen är i. Det är särskilt min man som har svårt för att slita sig från tv:n. Lillen är inte särskilt intresserad av tv:n, men han tittar ju till ibland. Han blir alltid helt stilla och tittar uppmärksamt när Eniro-reklamen kommer (de gula små gubbarna). Nån mer som har märkt det?

  • Dimisi

    babyblomma: Man kan ju inte förbjuda allt som är skadligt för bebisar, eller vad menar du? Alkohol är ju väldigt skadligt för bebisar/barn att dricka, men det finns ju i samhället ändå. Små föremål, salt, honung - ja MASSOR av saker är ju farliga för bebisar, men det är ju föräldrarnas ansvar att skydda sina barn från detta.

    Även om mer forskning skulle visa att tv faktiskt är skadligt för bebisar, så tror jag inte att vi skulle förbjuda tv-apparater ändå.

  • Dimisi

    lillvilda: Jag tror inte att man i första hand använder tv:n som barnvakt eller sysselsättning åt spädbarnet. I det flesta fall är det nog så att tv:n står på (för att de vuxna tittar) och då kanske bebisen "råkar" se vad som händer på tv:n då och då.

Svar på tråden Är TV-tittande skadligt för spädbarn?