Inlägg från: Miss USA |Visa alla inlägg
  • Miss USA

    De arbetslösas tråd (del 2)

    Då anslutar jag mig till denna tråden

    Trevlig påsk !


    Snart ska jag sluta mata puma
  • Miss USA

    camilla : du har inte kollat om FAROS projektet är något för dig ?


    Snart ska jag sluta mata puma
  • Miss USA

    Flutterby : ang SGI så spelar det ingen roll om du har dagar kvar, det som är viktigt att du är anmält på AF i samma omfattning som den SGI du vill skydda.

    I fredags kände jag mig stolt. Jag tog mod och ringde en VD och frågade om jag fick komma och prata med honom om en ide jag har. jag har en ide om vad  jag skulle kunde jobba med på företaget, men jag vet inte om det finns en sådan tjänst eller om du behöver det (fast det tror jag). Så jag hoppas att jag kan få ett jobb där om jag gör bra ifrån mig på fredag
    Fjärilarna dyker upp i magen varje gång jag tänker på att jag ska dit. Det skal sock bli kul och spännande också.

    Går nu i coaching genom rigth managmen. otroligt bra, man känner sig så peppat.


    Stolt mamma till två huliganer
  • Miss USA

    Är lite nervös inför morgondagen, ska iväg och träffa en VD på ett företag som jag jättegärna vill jobba på. Jag ringde själv upp och frågade om jag fick komma, och det fick jag Jag vet precis vad jag kunde bidragit med på företaget så nu hoppas jag VDen håller med.


    Stolt mamma till två huliganer
  • Miss USA

    kathy : det gick jättebra VD skulle kolla med ledningen och sen återkomma. Det han hade i tankarna var ett jobb inom kvalitetsuppföljning och kvalitetsarbete. Mycket växlande arbetsuppgifter och kontakt med leverantörer. Vilket skulle passa mig bra.
    Nackdelen är nog lönen.


    Stolt mamma till två huliganer
  • Miss USA
    Kathy1 skrev 2007-05-04 21:39:37 följande:
    MissUsa: alltid är det något. men kanske kan börja, se vad det leder till och sedan snacka till sig bättre lön...eller mer semester?
    Det finns fördelar med jobbet, ligger granne med dagis och ca 10 min hemifrån Sen tror jag att om man jobbar hårt finns det möjligheter för utveckling. Och man kan jobba deltid, jobba hemifrån och sådant. Så lön är inte alllt här i världen.
    Dessutom är det en spännande branch.
    Stolt mamma till två huliganer
  • Miss USA

    Kan forresten delge er det tipset som min coach gav mig och det var att söka arbets så fort som möjligt. Då har man störst chans till att ansökningen faktisk blir läst.

    Dessutom skulle man utnyttja sitt nätverk, 75 % av allla jobb tillsätts genom informella kanalar, dvs. att endast 25 % av alla lediga jobb utanonseras.
    Jobba frem en kort och bra presentation på dig, vad du vill och vad du kan som du kan använda om du träffer folk som kan vara till nytta i jobbsökandet.


    Stolt mamma till två huliganer
  • Miss USA

    Söker ni bara på annons ? Eller ringer ni till företag också ? Och skickar in spontanansökningar ?


    Stolt mamma till två huliganer
Svar på tråden De arbetslösas tråd (del 2)