• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Ida - tror som du att man aldrig kommer känna sig riktigt klar...

    Hmmm, hamnde i soffan och tittade på tv och höll på att somna. Det hade ju varit snyggt att försova sig till jobbet Skrattande
    Men nu ska jag ut med hunden och sedan iväg.

    Fröken Noll Åtta - Hjärtsvikt är inte min starka sida. Men skriv vad det är du vill ha hjälp med så kan säkert någon hjälpa dig.

  • Peand

    God morgon på er alla!

    I går på jobbet var det två av personalen som var hemma med magsjuka, den ena var drabbad själv och den andra hade barn som var sjuka.
    Idag när jag lämnade lilleman på dagis var det precis en flicka som hade spytt! Spontant vill man ju vända och gå hem men det funkar ju inte då jag ska plugga och jobba idag. Konstaterade tillsammans med en annan mamma att OM det är magsjuka så har vi redan fått smittan. Så nu är det väl bara att vänta och se.
    Peppar pepper men vi har klarat oss riktigt bra. Törs knappt skriva detta men den äldsta sonen som fyller 9 år om någon vecka har aldrig varit riktigt magsjuk!!! Och det var många år sedan vi andra drabbades också. Kanske har vi en super motståndskraft mot detta....

    Så nu är det plugg fram till 15:30 som gäller, sedan är det jobb....

  • Peand

    delfi - Jag har överklagat ett sådant beslut och fick igenom det.
    Jag hade gått en Komvux utbildnin 95-96 inom turistservice och då försvann massa veckor. Men jag hävdade att jag inte hade ett godkänt gymnasieutbildning, gick bara 2 år (det var så på den tiden) och att jag nu utbildade mig till ett yrke. Och jag fick igenom det...

    Bride Of Rocky - har inte läst geriatrik men funderar på att göra det. Min coach tipsade om den kursen då den är bra att ha även om man inte ska jobba inom äldrevården. Som jag fattade handlar det mycket om hur kroppen fungerar när vi bli äldre och varför saker händer. Hon sa att om man tittar på de som kommer till en akutmottagning eller ligger inlagda är det många som är äldre. Alltså kan den vara bra att ha även om man inte ser sin framtid inom äldrevården.

    Ida - Japp, spritflaskan och jag blir bästa vänner i kväll Skrattande

  • Peand

    delfi - Jag håller tummarna för dig....

    Bride of Rocky - Så lite så....Flört

    Hmmm, jag borde verkligen plugga nu..... Men det är mer lockande att vara här. Men jag är ju kvinna och kan göra två saker samtidigt...Skrattande

  • Peand

    delfi -  Vet inte om det går fortare i och med att jag ska skriva mitt arbete Skrattande Hur socialisationen hade sett ut om jag vuxit upp i en annan kultur!!!! Jippi!
    Men jag kör min gamla hederliga metod, lite skriva lite FL. Belöningssytem Skrattande

  • Peand

    Fröken NollÅtta - våran semesterperiod börjar veckan efter midsommar och 8 veckor framåt. Själv ska jag börja 3 juli. Pluggar till den sista juni och sedan igång.
    Men jag hoppas att jag pluggat klart innan den sista så jag får en vecka med familjen iallafall. Annars är det bara någon dag här och där...

  • Peand

    Jag somnar snart!!!!

    Är så trött så att ögonen faller ihop och motivationen är lika med noll. Men jag måste ju hinna halvvägs idag. Tycker jag iallafall. Men hur motiverar man det när man är så trött så man slocknar när som helst?

  • Peand

    delfi - Har "vilat" på nätet.....
    Det jag skriver om är " Hur socialisationen hade sett ut om jag vuxit upp i en annan kultur!!!! " och det ska vara klart på söndag. I morgon ska jag på läkarebesök och utvecklingssamtal så då blir det lite avhugget, lördag jobbar jag och på söndag är jag borta nästan hela dagen. Men jag antar att söndag natt är lååååååång.

  • Peand

    Adnama - vad är det för allergi du tänker på? Pollen, mat eller bara rent allmänt?

    Vissa läkare hävdar ju att barn inte kan bli allergiska mot djur/pollen och liknande innan de fyllt 1 år , man det finns de här inne som kan bevisa motsattsen.
    Mat allergier kan man ju kolla så fort man misstänker det. Finns barn som är ett par månader som är mjölkallergiska på ett eller annat sätt. Dock är inte proverna riktigt tillförlitliga tidigt utan då handlar det mest om att utesluta och provosera.

  • Peand

    Morrn på er!

    Så sitter man här och "pluggar" igen Skrattande men i dag är det ju FREDAG!!!! Skönt....

    Har två frågor/dilemman....

    När jag jobbar så händer det att de äldre ex känner igen min mormor eller mina föräldrar. Det är ju en liten by där man känner många. Om jag då har en boende som känner min mormor och h*n säger att jag ska hälsa till mormor bryter jag då sekretessen om jag gör det? Personen i fråga säger ju själv att jag ska hälsa från honom/henne, måste inte det vara som en tillåtelse att jag får hälsa till mormor.
    Alltså, mormor kommer ju veta att den som hälsar kommer från mitt jobb. Det är ju inte så ofta man springer på bekanta till mormor annars Flört
    En liten sak jag låg och klura på inatt.....

    Sen undrar jag om det är någon som har läst
    Organisation & ledarskap
    Handledning
    Vårdpedagogik
    Isåfall, var kurserna bra och vad handlar de om egentligen? Är ex organisation inriktad mot vården eller rent allmänt? Som arbetsmiljön!!!

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III