• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Jonna - jag förstod det ironiska i det du skrev Flört Men visst är det så att det kan vara lite lurigt att skriva och ibland är det ju så att alla kanske inte förstår det man vill få sagt eller att det tolkas på fel sätt.

    Ida - Vilken tur att det vart lite extra tid. Vad har du kommit fram till och är det något vi kan hjälpa dig med? Även om jag inte läst kursen så kan man ju spåna lite...
    Dock sitter jag på skolan och har data lektion nu Oskyldig men jag kan ju försöka....

  • Peand

    Ida - Passa på att vara i solen. Rykten går om att de ska snöa i veckan.....

    När jag gick Turisthotell utbildningen som även hade en restaurang bit med sig så hade vi en blind kille som kom och berättade för oss om hur vi som blivande servitriser kunde hjälpa honom och andra blinda när de besökte restauranger. Kanske finns det frivilliga som kan föreläsa om hur det är att fungera i samhället om man har funktionshinder.
    Men usch vad svårt det var.... Ska tänka och återkommer....

  • Peand

    Ida - jag har hört uppgifter om snö både i morgon och på torsdag. Man kan ju hoppas att det är helt fel eller att du bor i rätt del av landet och slipper allt.

    Fröken NollÅtta - Hoppas att det går bra men jag tror knappast att du kommer vara piggare efter badhuset Flört

    Håll för ögonen ni som vill för nu ska jag skryta Skrattande
    Fick tillbaks den sista uppgiften på Etiken, den som jag tjatat om så mycket - mina två religionsarbeten. Hur som helst kom de tillbaks idag med ett MVG. Så nu har jag lyckats få MVG på alla arbeten inom Etiken så slutbetyget på den kursen lär ju inte kunna bli så mycket annat.
    Hur kul som helst samtidigt som jag kände att nu höjdes prestationsribban lite, men bara av mig själv....

  • Peand

    jajja - Nu vet jag inte om jag är på rätt spår men är det verkligen personalens uppgift att säga till den lilla tanten att hon inte får ringa dottern. Borde inte de lösa det och tillsammans komma fram till att dottern ringer kanske 2-3 gånger i veckan och sedan får tanten ringa om det akut, kanske låna telefon på boendet. Där jag jobbar så har inte alla telefon utan lånar av oss för att ringa.
    Måste vara bättre att dottern ringer tanten när hon kan än att tanten får ringa fritt....

    Jonna - Tack, och visst är det en kick. Men en baksida av att jag vill fortsätta så....

    Fröken Noll Åtta - Kul men svårt du! Man vill ju göra det bästa valet och hur vet man innan att det verkligen blir så? Och så detta med pendlings vägen....
    När måste du lämna besked?

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Tycker att du gör rätt som ringer runt och kolla så allt finns svart på vitt.
    När det gäller diabetes och förlossningen så känns det kanske lite långsökt MEN när jag var gravid uppskattade jag verkligen de BM som kunde något om diabetes och inte stod som frågetecken när jag undrade något.
    Mitt blodsocker skulle kollas en gång i timmen under hela förlossningen och det låg på MIN MAKES uppgift! När sedan värdena steg eller sjönk var de alltid tvugna att springa ut och fråga om hur de skulle göra. Visst det är ju bra det också men jag kände att de inte visste riktigt vad detta med diabetes innebär.
    Så även om det inte händer varje dag så är det ju långt ifrån ovanligt att det kommer in blivande mammor med diabetes och det klassas väl som en risk grav och risk förlossning. Även om det aldrig förekommer sådana enligt din lärare Flört
    Inte för att tala om hur bebisarna kan må när de kommer ut ur en diabetesmamma!

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Det jag menade var att diabetes är ju en del av det liv dessa blivnade mammor lever. Och att då ligga på förlossningen och mitt i värkar behöva förklara hur det fungerar med socker värde hit och dit kändes allt annat än roligt. Och även om det var bra för maken att ha något att göra under tiden vet jag inte om det egentligen är rätt att han ska ha ansvaret att kolla mitt blodsocker.

    Att diabetes mammorna kolla upp noga vet jag. Gick varannan vecka hos SMVC från v. 7 och fram till 25-30 någon gång då man gick varje vecka för att de sista veckorna gå 2-3 gånger i veckan. Men det är ju en annan bit av det hela.

    Det jag vill få sagt är att på en förlossning så träffar man ju så många blivande mammor som kan ha andra sjukdomar och problem som INTE har med graviditen att göra. Och för dem är det väldigt trevligt att vara omgiven av personal som kan lite av allt möjligt. Iallafall ha en hum om vad man pratar om.

  • Peand

    Morrn på er!

    Än snöar det inte men det börjar mulna på..... Håller dock tummarna för att det INTE blir någon snö här hemma....

    Men det spelar ju egentligen inte så stor roll. Jag ska ju sitta här hela dagen för idag ska jag förklara vad socialisation är för något. Hurra!

    Hoppas att allt är bra med er alla och att pluggandet bara flyter på Flört

  • Peand

    Okey, lite funkande den men inte helt... Klicka på ÄLDRE MÄNNIKOR i den grå rutan på vänster sida.

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III