• phelian

    Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?

    Hej,

    Jag kommer vara pappaledig varje fredag hösten -07 och antagligen våren -08 också.

    Min son är ofödd hittils, 13 dagar över BF......

  • phelian

    Det var tydligen 12 över BF igår, idag är det 13..
    Får se om jag någonsin kommer förstå den här tidräkningen :) Vi ska till KK imorron för undersökning men om allt ser bra ut för barnet och min fru väntar de tills hon gått tre veckor över BF innan de sätter igång, otroligt jobbigt att vänta...
    Det blir vårt första barn

  • phelian

    Det var tydligen 12 över BF igår, idag är det 13..
    Får se om jag någonsin kommer förstå den här tidräkningen :) Vi ska till KK imorron för undersökning men om allt ser bra ut för barnet och min fru väntar de tills hon gått tre veckor över BF innan de sätter igång, otroligt jobbigt att vänta...
    Det blir vårt första barn

  • phelian

    Hej Allesammans!

    I fredags kom min lille son! Så otroligt häftigt det var/är!!
    Vad kul att fler är engagerade i tråden, angående fika/promenaden låter det skoj men kan inte svara nu ifall jag kommer dyka upp, och då blir det nog utan sonen eftersom han bara är en vecka gammal då!

  • phelian

    Hej!
    Nu har man hunnit vänja sig lite (tror jag iallfall!) vid att vara pappa. Väldigt trött hela tiden känns det som, men Vidar (som vi är ganska säkra på att han kommer heta) är väldigt lugn och har faktiskt låtit oss sova om nätterna förutom att han vill äta varje tredje timme, om dagarna ännu oftare!

    25/5
    Min fru väckte mig 01:30 och då hade värkarna satt igång med 9 minuters mellanrum, jag blev plötsligt Väldigt vaken =). 06.30 rindge jag efter min far att komma och hämta oss med sin bil och 0700 var vi inne på förlossningen. Sen hände allt väldigt snabbt! Min fru blev undersökt och var öppen 5 cm, jag hade glömt journalen och var tvungen att gå/springa hem och hämta den (bor vid möllan/nobel, så det var inte så långt) när jag kom tillbaks var hon öppen 8 cm. Barnmorskan och sköterskan vad helt förundrade att det gick så snabbt och bra för en förstföderska. Några värkar senare sade barnmorskan till oss att nu var det dags att börja krysta! Det var inte så lätt att ta hand om frun samtidigt som man var nyfiken på vad som hände och så skulle man dokumentera det hela, men jag lyckades tydligen väldigt bra (Min fru sade i efterhand att jag skötte mig perfekt). Jag visste att min fru vad tuff men inte så här som jag fick se under utdrivningsfasen, inga smärtstillning över huvudtaget (TNS vid värkarna) och helt fokuserad och glad över vad som hände. Hon sa t.o.m att det inte var så farligt som hon hade väntat sig. Jag fick ta emot honom, och då var han väldigt blå och slemmig, det går nog inte att beskriva vad som försegick innuti en då, man måste helt enkelt vara med om det. Men oj så glada alla var sen när han låg där på sin mor och skrek. Det var en fantastiskt upplevelse!

    Igår var vi på efterkontroll och allt verkar bra! Nu skriker den lille så ja får gå och kolla vad han vill!

  • phelian

    [citat]
    Hur är det allihopa med nattsömnen? Sover era små bra på nätterna eller är det nattamat som gäller?
    [/citat]

    Nu är vi min Vidar bara 12 dagar gammal men han är relativt duktig på att sova om nätterna, iförrigår och dan innan var jag tvungen att trösta honom 03:34-04:34 (samma klockslag båda dagarna!) men övriga nätter har det gått ganska bra.. för mig iallfall. Det gör fruktansvärt ont för min fru när hon ammar det högra bröstet, men jag har skött nästan all blöjbyte (all på nätterna). Längtar klart tills nätterna blir helt skrik/blöjfria.

    Måste till Holland på tjänsteresa en vecka från fredag nästa vecka, och det är lite blandade känslor kring det, samtidigt som jag inte vill lämna min son känner jag lite att det ska bli bra att få sova ut, min fru tycker inte om att jag måste resa...

  • phelian

    Hej, då var man tillbaks från Holland och firat lite midsommar ute på landet hos svärföräldrarna. Tjänsteresan till Holland var faktiskt svårare än vad jag trodde, saknade både frun och sonen något otroligt samt att det var inte så lätt för min fru själv, bodde några dagar hos hennes föräldrar som tur är. Ska försöka ta ut några extra semesterdagar nu i veckan.

    Vidar har börjat göra andra ljud än bara det höga "whaaa" och även börjat le, man börjar inse att de faktiskt växer!

    Nu ska jag ut med honom i selen och införskaffa frukost, bara jag och han!

    Jig: Ush det låter inte alls skoj, vad bra att det är bättre nu!

  • phelian

    Kör vi semesterstängt här i tråden? =)

    Hur blev det med fika/promenaderna?

Svar på tråden Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?