• NiklasL

    Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?

    Hej.
    Jag kommer att vara pappaledig från mitten på augusti till och med febrtuari 2008. Vi bor i centrala malmö och det skulle vara kul att ha kontakt med flera föräldralediga pappor att hitta på grejor med.
    Någon som tycker det verkar trevligt?

  • Svar på tråden Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?
  • phelian

    Hej!
    Nu har man hunnit vänja sig lite (tror jag iallfall!) vid att vara pappa. Väldigt trött hela tiden känns det som, men Vidar (som vi är ganska säkra på att han kommer heta) är väldigt lugn och har faktiskt låtit oss sova om nätterna förutom att han vill äta varje tredje timme, om dagarna ännu oftare!

    25/5
    Min fru väckte mig 01:30 och då hade värkarna satt igång med 9 minuters mellanrum, jag blev plötsligt Väldigt vaken =). 06.30 rindge jag efter min far att komma och hämta oss med sin bil och 0700 var vi inne på förlossningen. Sen hände allt väldigt snabbt! Min fru blev undersökt och var öppen 5 cm, jag hade glömt journalen och var tvungen att gå/springa hem och hämta den (bor vid möllan/nobel, så det var inte så långt) när jag kom tillbaks var hon öppen 8 cm. Barnmorskan och sköterskan vad helt förundrade att det gick så snabbt och bra för en förstföderska. Några värkar senare sade barnmorskan till oss att nu var det dags att börja krysta! Det var inte så lätt att ta hand om frun samtidigt som man var nyfiken på vad som hände och så skulle man dokumentera det hela, men jag lyckades tydligen väldigt bra (Min fru sade i efterhand att jag skötte mig perfekt). Jag visste att min fru vad tuff men inte så här som jag fick se under utdrivningsfasen, inga smärtstillning över huvudtaget (TNS vid värkarna) och helt fokuserad och glad över vad som hände. Hon sa t.o.m att det inte var så farligt som hon hade väntat sig. Jag fick ta emot honom, och då var han väldigt blå och slemmig, det går nog inte att beskriva vad som försegick innuti en då, man måste helt enkelt vara med om det. Men oj så glada alla var sen när han låg där på sin mor och skrek. Det var en fantastiskt upplevelse!

    Igår var vi på efterkontroll och allt verkar bra! Nu skriker den lille så ja får gå och kolla vad han vill!

  • husirörelse

    grattis igen phelian!! det låter som förlossningen gick så bra det bara kan gå ju! riktigt imponerad av din fru som körde utan smärtlindring....för oss tog det vääldigt lång tid och var en utdragen historia, men som som helhet ändå gick väldigt bra!

    Alma verkar ha kommit in i en väldigt trixig period just nu...Hon är så peppad på dagarna att hon inte vill vila utan bara titta och leka så det är riktigt svårt att få henne att sova när hon borde, resultatet blir övertrötthet och därmed en skakig Alma. Som grädde på moset verkar enda sättet hon kan somna på kvällen för tillfället vara att få amma sig till sömns, och när hon inte ammar sig till sömns så vill hon helst ligga vid bröstet och prata med det, alltså duger inte Pappa till så mycket...hoppas verkligen det är en fas som snabbt går över så man återigen kan få natta lillgrisen....men det är säkert många som känner igen sig i detta, dvs. att det ändras HELA tiden och att man aldrig har en aning om vad som ska hända nästa dag...

  • Hellesman

    Får tyvärr lämna återbud till promenaden....hoppas det blir fler gånger..

  • hannols man

    Jaha det här känns ju lite konstigt men även jag måste lämna återbud.

  • NiklasL

    Vi har just kommit hem från en härlig weekend på Öland. Det märks verkligen hur stimulerad Leonard blir av att byta miljö. Nya dofter nya spännande naturmiljöer till skillnad från stan här, vilket han också gillar såklart. Vi var lite oroliga för att han inte skulle palla med 30 mil i bil och det var ändå ganska gnälligt till en början. Men när den första vågen av oro lagt sig blev det liksom inte fler. Det kändes skönt att han verkade gilla det.
    Vad gäller sömnen köpte vi en smart resesäng på Coop forum för några veckor sedan. 1-piece, inga lösa delar. Lika lätt att fälla ihop och samma princip som en sån där torkvinda man har i trädgården.
    Kul med en första liten semester, kul att han verkar gilla åka bil, för jag gillar att köra. Hehe.

    Var det någon som tog en promenad idag eller ska vi försöka satsa på nästan söndag, den 10 juni? Nån som är intreserad?

  • husirörelse

    Niklas: välkommen hem! låter riktigt gött med en mini-semester, det verkar ju varit en riktigt skön helg. Ska faktiskt iväg på onsdag till Almas mormor & morfar i Finland, så det blir tåg, flyg och bil på samma dag. Får nog erkänna att jag är ganska nervös eftersom man tex. inte har vagnen att stoppa Alma i när hon inte vill sova osv. Flyg känns ju dessutom som en hyfsat instängd miljö med ett litet barn och Kastrup som en hyfsat stimmig miljö med ett litet barn...Men det kommer förmodligen gå sjukt bra och jag har som vanligt oroat mig lite i onödan

    Eftersom vi är iväg en vecka så kan jag inte fika nästa söndag, men helgen efter det är jag hemma och är pepp på fika/promenad!

  • Niklas74

    Vad kul, jag kommer att vara pappaledig från 15 Aug - 8 Jan. kul att det finns andra från malmö som är lediga sammtidigt.. finns det något på G.. fika eller ngt annat.... jag vill ansluta mig...

  • NiklasL

    Du är så välkommen Niklas74. Ännu har vi bara snackat runt lite här , vilket ju alltid är trevligt och sen försökte "Husirörelse" arrangera en promenadfika, vilken många hoppade av i sista stund. Så blir det ju ibland.

    Nu tänkte jag ta en promenad på söndag eftersom vi är på semester veckan därpå så söndag 10 juni 13.00 möllevångsstatyn för alla som har lust då.

    Niklas74: Vad har ni för sort och hur gammal är den? Vår Leonard är 6 månader och hajjar förmodligen alldeles snart hur man kryper.

    Hur är det allihopa med nattsömnen? Sover era små bra på nätterna eller är det nattamat som gäller?

  • phelian

    [citat]
    Hur är det allihopa med nattsömnen? Sover era små bra på nätterna eller är det nattamat som gäller?
    [/citat]

    Nu är vi min Vidar bara 12 dagar gammal men han är relativt duktig på att sova om nätterna, iförrigår och dan innan var jag tvungen att trösta honom 03:34-04:34 (samma klockslag båda dagarna!) men övriga nätter har det gått ganska bra.. för mig iallfall. Det gör fruktansvärt ont för min fru när hon ammar det högra bröstet, men jag har skött nästan all blöjbyte (all på nätterna). Längtar klart tills nätterna blir helt skrik/blöjfria.

    Måste till Holland på tjänsteresa en vecka från fredag nästa vecka, och det är lite blandade känslor kring det, samtidigt som jag inte vill lämna min son känner jag lite att det ska bli bra att få sova ut, min fru tycker inte om att jag måste resa...

Svar på tråden Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?