• NiklasL

    Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?

    Hej.
    Jag kommer att vara pappaledig från mitten på augusti till och med febrtuari 2008. Vi bor i centrala malmö och det skulle vara kul att ha kontakt med flera föräldralediga pappor att hitta på grejor med.
    Någon som tycker det verkar trevligt?

  • Svar på tråden Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?
  • NiklasL

    Det verkade inte vara nån som nappade på promenadidén idag så jag får väl också ta och ställa in det.
    Dessutom tror jag nog att alla åker till stranden idag när det är så hett ute. Det gör nog vi i alla fall!

  • husirörelse

    då var man tillbaka efter en vecka i finland! Alma har faktiskt varit sjukt peppad mest hela tiden. T.o.m flygresan gick galant med bara lite gråt och mest skratt! så nog var det mest vi vuxna som oroade oss i onödan...

    jaja, jag är iaf. sugen på en promenad nån dag! kanske helgen? vad sägs?

  • NiklasL

    Jag är också pigg på det, men denna helgen ska vi åka bort på bröllop i Bohuslän. Vi ska på fyra sådana i år. Alla ska tydligen gifta sig nu i år verkar det som.

    Jag var över i köpenhamn häromdagen och införskaffade en paraplyvagn. En sån som vi som bor i 20-tals fastighet kan lyckas trycka in i den minimala hissen. Perfekt på semestern också för den vanliga vagnen tar upp i princip hela bagageutrymmet på vår volvo v40.

  • husirörelse

    låter lyxigt med smidig vagn, önskar mest att det fanns en hiss i vårt hus... Ang promenad/fika så kan vi ju kanske skjuta på det...förslag på när från intresserade?

  • Jig

    Hej alla,

    Jag blev tipsad av min fru om detta (hon hänger med ett något större gäng malmömammor i en egen tråd).

    Vi har en son (Theodor eller bara Theo) som nu är nästan fem månader (född i slutet av januari). Jag har varit hemma sedan han var fem veckor, även om det i början bara var en dag i veckan, och nu (sedan början av maj) har jag huvudansvaret på 80% och jobbar en dag i veckan. Jag och Theo är alltså tillgänglig för fikor och promenader de flesta dagar utom onsdagar. Vi bor vid Värnhemstorget, men stan är ju inte så stor och vi brukar hinna ganska långt tex ut till Ribban eller till Folketspark.

    För att också börja med en liten berättelse har vi precis upplevt första sjukdagarna. En vecka av diarré som avslutades med ett och ett halvt dygn på barnkliniken UMAS med dropp och sondmatning kan få vilken förälder som helst på knä. Inte roligt. Men nu mår Theo bra (men har smittat sin far så jag springer en del till lägenhetens minsta rum).

  • phelian

    Hej, då var man tillbaks från Holland och firat lite midsommar ute på landet hos svärföräldrarna. Tjänsteresan till Holland var faktiskt svårare än vad jag trodde, saknade både frun och sonen något otroligt samt att det var inte så lätt för min fru själv, bodde några dagar hos hennes föräldrar som tur är. Ska försöka ta ut några extra semesterdagar nu i veckan.

    Vidar har börjat göra andra ljud än bara det höga "whaaa" och även börjat le, man börjar inse att de faktiskt växer!

    Nu ska jag ut med honom i selen och införskaffa frukost, bara jag och han!

    Jig: Ush det låter inte alls skoj, vad bra att det är bättre nu!

  • phelian

    Kör vi semesterstängt här i tråden? =)

    Hur blev det med fika/promenaderna?

  • NiklasL

    Ja det verkar som om de flesta här har tagit semester från tråden. Vår Leonard (7 mån) lärde sig just i går att både sätta sig upp och krypa samtidigt. Jaa, krypa är kanske lite att ta i, han krälar mer, som en sälunge på land.
    Nu börjar man fundera på alla sladdar man har var man ska göra av dem. Varför har ingen uppfunnit trådlös el ännu?
    Det hade varit nåt det! Är det nån annan av er som har en gammal lägenhet med sådär halvfarliga lösningar i eller har ni spikat upp allt på väggarna?
    Tydligen kommer det hem nån tant från MVC och gör inspektion i lägenheten och hjälper en med att tipsa om barnsäkra lösningar.
    Är det en skröna eller är det så? Nån som vet?

    Till sist vill jag bara varmt rekommendera Röda Korsets HjärtLung räddningskurs som riktar sig till småbarnsföräldrar. Den är helt gratis och man går den på 2x4timmar. Ring röda korsets malmökontor och anmäl er. Den är skitbra. Höstens platser tar snabbt slut sa damen i växeln.

  • husirörelse

    jag har opererat en tumme och har gips på en arm nu så skriva på dator är ganska invecklat :)

    Ang. barnsäkring så har vi bara ojordade uttag i vår lägenhet vilket jag antar är rätt dåligt.....har inte barnsäkrat ännu alls och hoppas att krypningen inte kommer än på några månader :) Men jag tänker nog att man inte ska överarbeta det heller...så barnet inte "lär" sig vad som är farligt/ofarligt, men det är nog nått jag säger nu, kan se mig själv springa runt som en galning och försöka sätta allt i takhöjd :)

    Vi kanske ska ta en promenad eller nåt nästa helg?

  • NiklasL

    Här hemma turas vi båda två om att vara säkerhetsminister. Ena dagen är det jag som tycker att vi borde skaffa jordad el i hela läenheten, andra dagen är det min sambo som menar att vi måste fixa nåt annat. Dag tre tycker vi båda att "amen vafan vi får nog lugna ner oss" så det pedlar lite fram och tillbaka här.

    Kanske skulle vi göra slag i sak och ta en promenad på söndag 8 juli? gärna så sent som möjligt typ kl14. Vi ska på bröllop på lördagen och det lär kosta på lite.

    Är det någon annan av er här som tycker det är kul att plåta barnen och lägger upp bilder på Flickr.com då och då? I så fall skulle vi kumna skapa en fotopool där och langa upp kul bilder... kunde ju heta Sweetdaddy:malmo eller nåt...

    Vi har för andra gången ikväll lämnad bort Leonard till farmor och farfar för att han ska öva sig på att sova hos dem inför vår avstickare till Jylland i Augusti. Bio och krogrunda som slutade på Cuba Café. Känns konstigt att komma hem och inte ha lilleman hemma. Tomt och nästan lite tråkigt. Det bästa av allt är ändå att få sova ut imorgon. Klockan är snart ett, sambon sover och jag pimplar vin och tittar på kul bilder av Leonard och längtar efter imorgon när vi ska hämta honom. Men först sooova och en go brunch imorgon. Sweet.

Svar på tråden Pappaledig centrala Malmö aug07-mar08?