Inlägg från: Helena Gordon |Visa alla inlägg
  • Helena Gordon

    Legalisering av cannabis!?

    Psykoser finns i många smaker och behandlas på många olika sätt. en.wikipedia.org/wiki/Psychosis är informativt.

    Någon "haschpsykos" finns dock inte. Att haschpsykosmemen är så pass utbredd i Sverige underlättas, förutom av propagandan, av två saker:

    1. Cannabis kan utlösa psykoser. Personer som lider av psykossjukdomar eller anlag för sådana får ofta psykoser utlösta av någon psykisk påfrestning. Begravningar, relationsproblem, stress, alkohol, olyckor, m.m, m.m. kan utlösa psykoser hos sådana personer. När den utlösande faktorn råkar vara cannabis är skymningspressen genast där och skriker "haschpsykos". T.o.m. när cannabis inte ens varit utlösaren utan den drabbade bara använt cannabis någon gång tidigare är det populärt att komma dragande med haschpsykosen trots att cannabis inte har ett dugg med psykoserna att göra.

    2. Många vet inte vad en psykos är för något. Cannabis garanterar inte ett angenämt rus och kan ge snedtrippar, särskilt med brister i set & setting. Många som haft otur eller rökt för mycket på en gång och mår lite dåligt blir uppskrämda av alla myter och tror att de (eller någon annan) drabbats av "haschpsykos", trots att deras tillstånd inte har den minsta likhet med en psykos.

  • Helena Gordon

    Tror ju inte att lagen mot cannabis har gjort att "unga" inte introducerats för det!
    M a L i N skrev 2007-05-09 22:47:52 följande:


    Jag undrar en sak, var går gränsen för hur mycket man ska legalisera? För enligt många argument så tycker ni att eftersom Alcohol är lagligt så borde Canabis vara det. Men sen då? Ska man stjuta på gränser hela tiden? Jag säger inte att jag är guds bästa barn alls! Jag bara tror att om det blr lagligt så blir det också intruduserat för så många fler från ung ålder!Titta på er själva bara...när var första gången ni provade alcohol? Och hur många känner ni som aldrig har provat alcohol? Sen vilket som är inkörsport till vad är nog en väldigt komplicerad fråga, som har med en människas psyke att göra! Jag tycker bara att alla bör tänka mer än en gång innan man bildar en åsikt!
  • Helena Gordon

    jag tror ju att många är 15 år OCH yngre när de brukar cannabis första gången.
    Så många langare med åldersgräns finns det inte idag.
    M a L i N skrev 2007-05-09 22:59:14 följande:


    Slusska:Nej det var inte alls det jag menade heller! Jag vet att det är många unga som röker canabis och som får tag i det! Det jag menade var att även om det är så att endel får tag i det nu så kan en legalisering innebära att det blir mer rumsrent och många fler än idag testar det. Som det är med alcohol idag så har nog dom flesta druckit alcohol i 15 årsåldern, jag tror inte man kan säga detsamma om cannabis....
  • Helena Gordon
    Wirkzan skrev 2007-05-09 23:01:45 följande:
    Då har du växt upp i ett VÄLDIGT märkligt område.
    Jaså, eller så är det kanske du som är väldigt ovetandes om vad som sker i ditt område!?
    Fast du kanske bor på någon avskärmad plats där langare inte existerar!?
  • Helena Gordon

    Men en legalisering måste ju komma som sagt inom vissa riktlinjer. Som med åldersgräns osv. Där skulle man ju även kunna avskärma hasch/cannabis från tyngre droger som oftast introduceras utav langarna.
    M a L i N skrev 2007-05-09 23:04:43 följande:


    Ja men du förstår mig fortfarande inte! Jag vet det också. Men tror du att i princip alla i 15årsåldern har det som med alcohol? En av riskerna med att legalisera. Det jag säger är att man måste ju kunna se båda sidorna av en sak om man ska kunna bilda sig en bra åsikt om det!
  • Helena Gordon

    Kör så det ryker...


    KatastrofKatt skrev 2007-05-09 23:06:55 följande:
    vadå.. är det liksom TILLÅTET att ha en åsikt och faktiskt sätta den på pränt i den här tråden? *tappar hakorna*
  • Helena Gordon

    Men det skulle ju ändå skapa en större mur mellan cannabis och tyngre droger då inte langarna längre behövs för bruket av cannabisen.


    danstina skrev 2007-05-09 23:10:28 följande:
    Idag har vi en åldersgräns på både alkohol och tobak. Ledsen att behöva säga det men den gränser resulterar inte i att minderåriga inte nyttjar alkohol och tobak ändå. Alkohol är lagligt. Ändå tillverkar många langare egen sprit som de sedan säljer vidare. Varför skulle man plötsligt vänta med cannabis tills man är 18 år och varför skulle den olagliga handeln upphöra?
  • Helena Gordon

    Hm, ja det var nog cannabisens fel alltihopa. För han hade säkert varken prövat ciggaretter eller alkohol innan i sitt liv.


    danstina skrev 2007-05-09 23:16:40 följande:
    Och efter att man lessnat på cannabisruset och vill testa tyngre droger, vem vänder man sig till då? Många menar att cannabis inte är någon inkörsport till att vilja testa tyngre droger. Personligen har jag svårt att tro att de heroinister som finns idag redan från start har tänkt: "Äsch, jag börjar direkt med lite heroin jag".
  • Helena Gordon

    Sen tror jag ju inte på att det var cannabisen som slet in någon i ett heroinmissbruk, utan snarare langaren.

  • Helena Gordon

    Nä det tror jag ju inte heller. Men jag tror ingen som brukar cannabis plötsligt vaknar en dag och vill testa heroin. Då måste man först blivit introducerad i den världen och blivit presenterad för tyngre droger.


    danstina skrev 2007-05-09 23:22:48 följande:
    Fast jag tror att det är ovanligt med langare som tvingar ner sina köpare på marken och med våld tvingar i personen i fråga heroin? Man har ju ett eget ansvar att tacka nej till droger, precis som att man har ett ansvar att tacka nej till många andra saker i livet. Men med cannabisruset i kroppen är det nog enklare att se världen i ett härligt lite lummigt ljus och därmed testa de tyngre varianterna. Det är fegt att skylla ett tungt missbruk på någon annan. Man väljer själv om man vill testa eller inte. (förutom de som med våld tvingas i drogerna då men det är väl ändå rätt ovanligt) .
Svar på tråden Legalisering av cannabis!?