Inlägg från: Ida2 |Visa alla inlägg
  • Ida2

    Kvinnliga företagare - tråd nummer 6

    Jag gör verifikation för varje försäljning men det beror ju så klart säkert på hur mycket man säljer om man orkar göra så.

    Jag undrar hur många av er som har enbart e-handel som jobbar heltid med detta? Hur lång tid tog det innan ni kunde försörja er på det (om ni vill svara på det)?

  • Ida2

    shortbabe: Har man riktigt mycket som man säljer kan ju bli företagskund hos posten och så kan de hämta och man skaffa frankeringsmaskin och få adressetiketter osv.

    Jag är det men har inte så mycket försäljning så att jag använder det ännu. Jag är också lite orolig att de kommer bli trött på mig på posten

  • Ida2

    liv10 och shortbabe: Ja det låter ju jätte bra med en sådan stämpel. När jag frågade på posten så sa det inget om det utan bara att jag skulle få en faktura varje gång jag skickade istället för att behöva betala direkt. Men på det skulle de lägga fakturaavgift vilket skulle göra kostnaderna för stora för mig för tillfället. Så för mig är det i nuläget inga fördelar med att vara företagskund. Om man säljer mycket så kan det ju löna sig men som sagt inte för mig.
    Men det som du har liv10 låter ju super. Du kan bara gå och lämna in det och så skickas faktura till dig senare? Ingår det för alla företagskunder eller har du ett särskilt avtal?

  • Ida2

    liv10: Nej, jag tror inte att den är så dyr om du bara behöver betala den en gång i månaden. Det blev dyrt för mig eftersom jag skulle behöva betala den varje gång jag lämnade in paket eftersom jag då skulle få faktura istället för att betala kontant.

    Nej, just nu har jag inga planer på att leva på butiken utan jag tar det som det kommer. Kanske en dag så Just nu studerar jag och butiken är en bisyssla.

    Jobbar du/ni heltid med ditt företag?

  • Ida2

    scorpionan: Ja, jag gör en kopia på fakturan som jag skickar med kunden och sätter in den i pärm som min verifikation. Jag har ju inte så mycket försäljning än så än så länge är det inga problem för mig. Om/när man får mer så blir det kanske lite krångligt men jag trodde att man var tvungen att göra så. Men jag är helt ny på detta (startade i januari).

  • Ida2

    Claudia gbg: Vet inte om det är till mig du menar. Men jag har en del av pärmen som jag har till obetalda fakturor och sen sorterar jag in dem som verifikationer efter hand de blir betalda. Jag skriver också ut två av alla fakturor med en gång. Men det beror ju på vilken faktureringsmetod man har valt. Jag har valt att bokföra vid betalning.

  • Ida2

    Sirlig: Vad kul att kunna försörja sig på det!


    scorpionan: Ja, det blir ju lite jobbigt om man har så många beställningar.

    olpansfamilj: Ja, så klart. Välkommen

  • Ida2

    scorpionan och andra: När jag tänker efter så måste man väl ändå ha en utskriven kopia på varje fakturan som man gett till kund? För man måste ju ha med dem som stöd i sin bokföring. Möjligt att man sen kan lägga ihop all försäljning under en dag i en verifikation men att de ligger som olika poster i den, det vet jag inte. Men alla fakturor måste man väl ändå ha utskrivna?
    Eller är jag fel ute?

  • Ida2

    liv10 och Sirlig: Jag så sa min revisor (min man ) också igår.

  • Ida2

    Scorpionan: Fast jag skickar med en faktura till kunden fastän de har betalt i förväg. Det är bara att det står på fakturan att den är förbetald. Så brukar jag få från andra företag med när jag köper från nätet och har betalat i förskott med kort.

    På stora företag som har kassa så trycker man ju in på olika sätt i kassan som visar vad det är för något som kunden har köpt (om de säljer olika typer av saker). Så blir ju deras kassarapport specifierad med de olika sakerna som köpts, hur många av varje sak och moms osv. De kassarapporterna fungerar säkert som en verifikation för dem. Vet inte hur det fungerar att göra en sådan specifikation själv, men det borde kanske gå på något sätt. Jag är som sagt ny på detta men några av de som har stora butiker, som är med i denna tråden, borde ju kunna svara bättre på detta, gällande hur de gör.

Svar på tråden Kvinnliga företagare - tråd nummer 6