• OU812
    Äldre 15 May 09:01
    4231 visningar
    28 svar
    28
    4231

    Är det rätt att tvinga barn att äta kött?

    Finns ett antal trådar där vegetarianer/veganer anses som totalt IQ-befriade och som tvingar sina stackars barn till en viss kosthållning.

    Jag vill vända på frågan. Alltså är det rätt att tvinga barn att äta kött? Borde inte vuxna informera barnen om vad det är de stoppar i sina munnar?

    Och den viktigaste frågan av alla som jag inte lyckats få något bra svar på förut men provar igen. Om man som förälder inte ska tvinga på sitt barn sina åsikter, kostval osv HUR lever man då sitt liv? Jag vill veta hur ni som inte påverkar era barn på något vis lever? För uppenbarligen finns ni ju (fast bara i form av köttätare?)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-15 09:53:51:
    I flera trådar så är kontentan att föräldrar med vegetarisk kosthållning tvingar sina barn men det gör inte föräldrar som har kött på menyn. Jag fattar inte skillnaden ärligt talat. Därför vill jag nu veta hur sjutton man lyckas leva ett liv utan att påverka sina barn och utan att utplåna sig själv som individ.

  • Svar på tråden Är det rätt att tvinga barn att äta kött?
  • 19Sofi­a79
    Äldre 15 May 09:06
    #1

    Jag kan inte säga att någon tvingar sitt barn til det ena eller det andra.
    Det vore ju helt absurt om jag som köttätare (skumt det låter som en tiger eller nått) skulle laga annan mat (läs vegitarisk) till mina barn.

    Lika absurt som om en vegetarian skulle stå å steka kött till sitt barn bara för att man "måste". det måste man ju inte.

    Det viktigaste är väl att man äter allsidigt och att man får i sig den mängd proteiner, kolhydratar osv som behövs för att kunna växa.

    En människa som äter vegitariskt och gör det "bra" har ju en allsidig och fullgod kost.

    jag förstår inte problemet?


    Second place is the first loser.
  • mysres­ter
    Äldre 15 May 09:07
    #2

    Om barnet bara är kinkigt och inte vill äta för "jag tycker inte om, gnäll gnäll" så tycker jag det är okej att tvinga. Det finns alltid nån mat barnet inte tycker om och man kan inte dalta med ungen hur mycket som helst, de bör lära sig att äta det som bjuds...

    ..om inte det är så att barnet faktiskt redan då har en övertygelse om att man inte ska äta djur. Om barnet mår dåligt över att äta något som dödats bara för att hamna på dennes tallrik. DÅ tycker jag inte man ska tvinga barnet att äta.

    Om det dock är selektivt och barnet är listigt, då ska man inte bry sig.
    T.ex. "Jag vill inte äta fisk, det har ju varit ett levande djur, ge mig oxfilé istället".

  • Gaalen
    Äldre 15 May 09:08
    #3

    Jag tvingar inte mitt barn att äta kött och jag berättar även för honom vad det är han stoppar i sig. Skulle han vägra av ngn anledning så är det ingen stor grej för mig.
    Men å andra sidan har jag inget emot vegetarianer heller Det viktigaste är ju att barnen får i sig de ämnen de behöver helt enkelt och det finns ju faktiskt alternativ till kött.

    Självklart ska man inte tvinga på NGN sina åsikter men har man barn är det lätt att man för över eller i alla fall påverkar deras sätt att tänka. det viktigaste är väl ändå att man är öppen och berättar och förklarar. Det gör man nog inte alltid när det gäller allt, då skulle man ju inte få göra annat än det hela dagarna.Men jag förstår hur du menar och vart du vill komma...

  • OU812
    Äldre 15 May 09:11
    #4
    19Sofia79 skrev 2007-05-15 09:06:05 följande:
    jag förstår inte problemet?
    Nej jag förstår inte heller problemet. Men i flera trådar så är kontentan att föräldrar med vegetarisk kosthållning tvingar sina barn men det gör inte föräldrar som har kött på menyn. Jag fattar inte skillnaden ärligt talat. Därför vill jag nu veta hur sjutton man lyckas leva ett liv utan att påverka sina barn och utan att utplåna sig själv som individ.
  • BrideO­f Rocky
    Äldre 15 May 09:13
    #5

    När en vuxen person får ett barn så lever barnet efter föräldrarnas rutiner och regler.
    Det plus kärlek, kläder och en säng bildar en bra förälder.

    Antingen så bor man med sånna som bara äter fett och socker och läsk och chips(jättehemskt)
    eller med sånna som bara äter fallfrukt(jättehemskt)
    eller dom som äter vegetariskt/veganskt (jättetrevligt)
    eller dom som äter kött och grönt(jättetrevligt)

    Bara för att man inte äter kött har man väl ett sunt förnuft?
    Märker man att barnet mår dåligt av det och man vet med sig att man inte är 110% på hur man tillagar en allsidig vegansk måltid varje dag så gör man ju så klart någonting åt det.

    Precis som att en fett och socker familj skärper till sig om ungen blir fet, eller riskerar diabetes.

    Sen att det finns idioter i alla olika genres det har ju inte med vad man äter att göra, det har ju med föräldrarna att göra.

  • 19Sofi­a79
    Äldre 15 May 09:15
    #6
    Jaha det har jag missat, dom andra trådarna alltså. Jag håller med dig. Vi påverkar ju våra barn men hur vi är, klär oss, kosthållning osv.
    Om jag får ge mig på en gissning. Okunskap om vegetariskost kanske? att det är därför som folk irriterar sig? Jag vet inte, chansar bara. Blandar ihop Vegetarian och Vegan. lakto.ovo och alla kombinationer där emellan?
    Second place is the first loser.
  • OU812
    Äldre 15 May 09:16
    #7
    19Sofia79 skrev 2007-05-15 09:15:16 följande:
    Jaha det har jag missat, dom andra trådarna alltså. Jag håller med dig. Vi påverkar ju våra barn men hur vi är, klär oss, kosthållning osv. Om jag får ge mig på en gissning. Okunskap om vegetariskost kanske? att det är därför som folk irriterar sig? Jag vet inte, chansar bara. Blandar ihop Vegetarian och Vegan. lakto.ovo och alla kombinationer där emellan?
    Lyckliga du som missat dom trådarna.
  • 19Sofi­a79
    Äldre 15 May 09:18
    #8

    ja tydligen *asg*

    Nu ska jag gå å dricka lite kaffe...


    Second place is the first loser.
  • morsgr­is
    Äldre 15 May 09:24
    #9

    Jag undrar är det rätt att tvinga någon till någonting?
    Om vegetarianens barn vill ha hamburgare som alla andra barnen på dagis/skolan får ,är då svaret nej du är vegetarian?
    Det tycker inte jag är rätt. Att vara förälder innebär ju även att man ska respektera barnens önskan också, om inte jag som veg. vill steka kött så låt då åtminstone barnet äta det i skolan.

  • Amita
    Äldre 15 May 09:29
    #10

    Det är ju inte rätt att tvinga någon. Köttätare eller vegetarian eller vegan, man serverar ju och gör den mat man själv äter till sina barn, men sedan när de är så pass stora så de själva kan välja om de vill äta kött eller inte så tycker jag också att de ska få göra det.

Svar på tråden Är det rätt att tvinga barn att äta kött?