Inlägg från: OU812 |Visa alla inlägg
  • OU812

    Är det rätt att tvinga barn att äta kött?

    Finns ett antal trådar där vegetarianer/veganer anses som totalt IQ-befriade och som tvingar sina stackars barn till en viss kosthållning.

    Jag vill vända på frågan. Alltså är det rätt att tvinga barn att äta kött? Borde inte vuxna informera barnen om vad det är de stoppar i sina munnar?

    Och den viktigaste frågan av alla som jag inte lyckats få något bra svar på förut men provar igen. Om man som förälder inte ska tvinga på sitt barn sina åsikter, kostval osv HUR lever man då sitt liv? Jag vill veta hur ni som inte påverkar era barn på något vis lever? För uppenbarligen finns ni ju (fast bara i form av köttätare?)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-15 09:53:51:
    I flera trådar så är kontentan att föräldrar med vegetarisk kosthållning tvingar sina barn men det gör inte föräldrar som har kött på menyn. Jag fattar inte skillnaden ärligt talat. Därför vill jag nu veta hur sjutton man lyckas leva ett liv utan att påverka sina barn och utan att utplåna sig själv som individ.

  • Svar på tråden Är det rätt att tvinga barn att äta kött?
  • OU812
    19Sofia79 skrev 2007-05-15 09:06:05 följande:
    jag förstår inte problemet?
    Nej jag förstår inte heller problemet. Men i flera trådar så är kontentan att föräldrar med vegetarisk kosthållning tvingar sina barn men det gör inte föräldrar som har kött på menyn. Jag fattar inte skillnaden ärligt talat. Därför vill jag nu veta hur sjutton man lyckas leva ett liv utan att påverka sina barn och utan att utplåna sig själv som individ.
  • OU812
    19Sofia79 skrev 2007-05-15 09:15:16 följande:
    Jaha det har jag missat, dom andra trådarna alltså. Jag håller med dig. Vi påverkar ju våra barn men hur vi är, klär oss, kosthållning osv. Om jag får ge mig på en gissning. Okunskap om vegetariskost kanske? att det är därför som folk irriterar sig? Jag vet inte, chansar bara. Blandar ihop Vegetarian och Vegan. lakto.ovo och alla kombinationer där emellan?
    Lyckliga du som missat dom trådarna.
  • OU812
    mysrester skrev 2007-05-15 09:33:48 följande:
    Eller tänk om ert barn säger "inget annat än oxfilé eller hummer duger åt mig, jag vägrar äta allt annat!" - skulle ni då ge efter och servera hummer eller oxfilé varje dag, eller skulle ni tvinga barnet äta vanlig kost?
    Nej barnen äter ju det som serveras. Min 11-åring kan vara lite tjurig ibland men duger inte maten jag lagat får han laga ngt annat själv. Jag ställer mig inte och lagar ngt annat för att han är bångstyrig.
Svar på tråden Är det rätt att tvinga barn att äta kött?