Inlägg från: mysrester |Visa alla inlägg
  • mysrester

    Är det rätt att tvinga barn att äta kött?

    Om barnet bara är kinkigt och inte vill äta för "jag tycker inte om, gnäll gnäll" så tycker jag det är okej att tvinga. Det finns alltid nån mat barnet inte tycker om och man kan inte dalta med ungen hur mycket som helst, de bör lära sig att äta det som bjuds...

    ..om inte det är så att barnet faktiskt redan då har en övertygelse om att man inte ska äta djur. Om barnet mår dåligt över att äta något som dödats bara för att hamna på dennes tallrik. DÅ tycker jag inte man ska tvinga barnet att äta.

    Om det dock är selektivt och barnet är listigt, då ska man inte bry sig.
    T.ex. "Jag vill inte äta fisk, det har ju varit ett levande djur, ge mig oxfilé istället".

  • mysrester

    Ni säger att man inte får tvinga, då tar jag exemplet från mitt första inlägg.

    Om ungen är jävligt kinkig och vägrar äta mat bara för att den inte tycker om, ska man då alltid göra annan mat för det här barnet? En dag hatar ungen strömming, en annan dag hatar den korv, en tredje dag hatar den kyckling. Tänk sedan att man har 3-4 barn som är lika jobbiga. Ska alla de barnen få skilld mat, bara för att de fått för sig att de inte gillar en viss sorts mat?

    Men som jag också skrev, om det däremot är av ren etisk övertygelse som barnet inte vill äta kött ska man givetvis inte tvinga det, men om det är bara för att han eller hon är kräsen, då är det okej att tvinga.

  • mysrester

    Eller tänk om ert barn säger "inget annat än oxfilé eller hummer duger åt mig, jag vägrar äta allt annat!" - skulle ni då ge efter och servera hummer eller oxfilé varje dag, eller skulle ni tvinga barnet äta vanlig kost?

Svar på tråden Är det rätt att tvinga barn att äta kött?