Inlägg från: Roisin Dubh |Visa alla inlägg
  • Roisin Dubh

    Moderatortråden

    Bra förslag, ttal.

    Jag vet att detta redan gjorts vid ett par tillfällen. Vi moderatorer får ta ett snack och besluta hur vi ska göra. Problemet är att en ny helt lös tråd lätt kommer bort i mängden trådar här så de som följde tråden kanske inte ser den. Vilket skulle vara bäst tycker ni?:

    Att lägga tråden med förklaring om varför en tråd tagits bort i...

    * Samma forum och under samma rubrik som den borttagna tråden legat?

    * En bestämd plats i forum där alla såna saker annonseras? (I såna fall får vi be Patrik om en särskild rubrik).

  • Roisin Dubh

    Nope, vi kan inte stänga trådar för svar. Förut när jag var ensam moderator här så hade jag den funktionen. Av någon anledning finns den inte med i det nya rapporteringssystem vi moderatorer fått.

    Ahh, det var bättre förr! *nostalgisk suck*

    /Moderator

  • Roisin Dubh

    *håller med MuminMy*

    Nu börjar det bli många tekniska frågor här. Frågan om ett separat forum för Sex & Samlevnad tror jag redan är uppe till diskussion hos Patrik.

  • Roisin Dubh

    bohuslänstös,

    Konstruktiva idéer och synpunkter har vi inga som helst problem med att lyssna på och diskutera. Sedan är det ju förstås endast Patrik som kan förändra något så allt måste gå via honom om man vill något konkret ska hända.

    Nu är jag nyfiken på dina idéer! *lägger örat till*

  • Roisin Dubh

    bohuslänstös,

    Jag gillar dina ideér skarpt! Fast jag inser också att det kanske kan vara svårt att lösa rent tekniskt. Om det är möjligt kan bara Patrik avgöra. Han kanske åtminstone kan hitta någon liknande kompromiss som går att genomföra. Om du mailar honom med detta så får du hälsa att jag är med på noterna.

    Vad tycker övriga moderatorer?

  • Roisin Dubh

    Aha, avstängd från att vara anonym var ju aningens skillnad.

    Jag trodde först att du blivit portad härifrån och blev lite konfunderad.

    Vilken moderator som tagit hand om rapporten som lett till indragen anonymitet spelar ingen roll. Vi kan ändå inte göra något åt saken i efterhand eller ta tillbaks beslutet så att ifrågasätta det till oss är inte ett option. Just därför ska man rikta sig till redaktionen om man har något att invända. Endast de kan öppna upp funktionen igen om det skulle visa sig vara ett felaktigt beslut.

    Jag förstår faktiskt inte riktigt denna iver över att behöva få kontakt med just den moderator som behandlat ärendet? Ingen behöver komma med förklaringar inför oss. Det hjälper ju liksom inte i efterhand när en moderator tagit ett beslut.

    SÅ visst har man en chans att ifrågasätta och överklaga! Det är bara att kontakta redaktionen. Flera som fått anonymiteten indragen på grund av missförstånd eller annat har fått tillbaks den genom att kontakta Patrik.

  • Roisin Dubh

    Bebbsen05, men vad var det som hindrade dig att kontakta redaktionen om saken?

    Att sitta och vara irriterad och förvånad hjälper ju föga. Att ta kontakt med en moderator hjälper bara halvvägs då moderatorn ifråga måste ta kontakt med redaktionen för att kunna åtgärda något. Eller är det endast ursäkter du är ute efter? Jag förstår inte riktigt.

  • Roisin Dubh

    Vad tyst det blev här nu!

    ttal, jag vet inget om saken i alla fall.

  • Roisin Dubh

    Jessica,

    Jag antar att det är forumsinlägg du menar (inte gästbok)?

    Det beror helt och hållet på hur pass grovt det är. Mildare varianter av elakhet leder till bortplockat inlägg men ingen varning. Rena påhopp/kränkningar leder till både varning och borttaget inlägg.

    Utkickad blir man när man antingen samlat på sig tre varningar inom en viss tid (6 mån) eller om redaktionen av annan anledning anser medlemmen opassande för sajten (t.ex. fejkade medlemskap, s.k. "troll" och liknande).

    /Moderator

  • Roisin Dubh

    Eliza 999,

    Nu känner jag inte till ärendet eftersom det inte var jag som behandlade det men jag kan svara ändå. Vi tar först och främst itu med de rapporter som kommer in då medlemmar anmält. Det är alltså mycket möjligt att det kan finnas flera överträdelser i en och samma tråd men att alla inte uppmärksammas av oss då alla inte blir rapporterade.

    Var de övriga kritiska inläggen anonyma? För till saken hör att det dels är otillåtet att skriva anonymt om man inte behöver det, dels ses det som extra grovt om man använder sig av anonymiteten i samband med kritik.

    När du fick meddelandet från moderator så var inlägget redan bortplockat och möjligheten att häva rapporten fanns inte längre. Det var alltså onödigt att kliva in i tråden och be om ursäkt i efterhand. Om du inte vill att inlägget ska ligga kvar där utan tycker det ser konstigt ut kan du rapportera det som "Radera inlägget Eget/Dublett" så plockas det bort av moderator.

    Om det inlägg du skrev först ansågs höra till kategorin anonymt påhopp så är din möjlighet att skriva anonymt indragen i 6 mån. I annat fall är det bara en vecka som gäller.

    /Moderator

Svar på tråden Moderatortråden