Inlägg från: Roisin Dubh |Visa alla inlägg
  • Roisin Dubh

    Glass,

    Många och svåra frågor!

    Huvudregeln här är lite att "ta seden dit man kommer". Det innebär att om flera i tråden reagerar och anser att man går för mycket OT och ber om att man slutar ska man respektera detta. Det beror förstås på vad tråden ifråga handlar om.

    Just den tråden har ett tydligt syfte och om man inte följer det syftet utan kommer med OT-inlägg som förstör för de övriga så är det fel.

    När det gäller att undanbe sig svar när man startar en tråd beror det också på vad frågan gäller. Om tråden är personlig eller riktar sig till en speciell grupp i en speciell fråga kan det räknas som respektlöst om man ställer frågor TS har undanbett sig.

    Ett exempel på detta är s.k. "sluta-röka-trådar" där ett gäng rökare samlas för att peppa varann. Att i en sån tråd dyka in och kommentera hälsoriskerna och vansinnet med att röka trots att TS undanbett sig den typen av svar är väldigt fel.

    Är det däremot någon form av debattråd där man lägger fram åsikter kan man ju inte utestänga olitänkande från att komma med motargument.

    Hänger ni med?

  • Roisin Dubh

    Passar på att niga och tacka LenaK för rosningen!

    Det är sånt som gör att man orkar med.

  • Roisin Dubh

    Passar även på att svära lite åt min stavning ikväll!

  • Roisin Dubh

    Mama Bean,

    Det är inte i första hand ämnet som bestämmer om man får vara anonym utan om frågan har en personlig koppling. Vi lägger alltså inte någon värdering i vad som är känsligt eller inte men förväntar oss att den som skriver ett inlägg är tydlig med att det är något personligt och inte bara en allmän fråga eller åsikt.

    Om man t.ex. tar frågan: "Får man göra abort efter v 18?"

    En sån fråga kan ha väldigt många syften. Det kan vara en personlig fråga skriven av en som undrar för egen del. Det kan vara en ren nyfikenhetsfråga. Det kan också vara en inledande fråga för att man vill starta en antiabortdebatt eller locka fram de som har erfarenheten för att kunna ge sig på dessa.

    Eftersom moderatorerna inte kan sitta och gissa hej vilt så är det inläggsskrivarens ansvar att vara tydlig med varför man skriver ett inlägg. Man måste kanske inte skriva "jag vill vara anonym för att" men som sagt så underlättar det om det på något sätt i inlägget framgår att frågan är personlig och inte kan ingå i de andra slags kategorierna frågor.

  • Roisin Dubh

    Glass,

    Det beror som sagt på från fall till fall. Ibland tas inlägget bort, ibland går moderatorn helt enkelt in i tråden med en uppmaning. Vi får använda vårt förnuft och klura ut vilken åtgärd som känns mest effektfull. En enkel "regel" är att är det bara en medlem som behöver en liten uppmaning så skriver vi ett privat mess, är det däremot flera i samma tråd som behöver uppmanas så är det bäst att skriva det direkt i tråden.

  • Roisin Dubh

    Nu blev det lite för tekniskt för moderatorn här

    Men jag kan komma med ett gissningssvar. Jag tror det beror på att ditt ip står kvar som inloggat en bra stund efter det att du faktiskt loggat ut, ttal. Det är många som reagerat på att det fortfarande står "inloggad" trots att man inte längre är det. Jag gissar på att en del av teknikaliteterna här såsom räknare och statustext är inställda på att kolla av ip och att det är därför det blir som det blir.

    Men vad vet jag Jag är bara en simpel moderator.

  • Roisin Dubh

    Stitch,

    Nu är du nog offer för en klassiker. Du läser in för mycket känslor i MuminMys inlägg. Sätt på dig neutrala glasögonen och läs igen så ser du att det är sakligt och bestämt. Inte aggressivt eller argt.

  • Roisin Dubh

    *ställer giz svärmor i kylen och plockar fram en tecknad bild jag med*

Svar på tråden Moderatortråden