• My 2

    Moderatortråden

    Hejsan alla FL-medlemmar

    Detta är en tråd där alla medlemmar kan ställa allmänna frågor om forumet och om de regler och den kultur som gäller här. En moderator svarar så snart vi hinner.

    I denna tråd undanber vi oss frågor om specifika ärenden, är du missnöjd med en moderators agerande ska du alltid kontakta redaktionen så att korrekt åtgärd kan vidtas. (För er skull ska alltid redaktionen vara medveten om ev. missnöje med en moderator)

    Vi har ingen möjlighet att veta något om det "tekniska" bakom FL, men ibland vet vi något ändå och då kan vi svara på det.

    Så: Frågelådan är öppen, välkomna in!

    /Moderator

  • Svar på tråden Moderatortråden
  • dorothea

    Exakt, där av min fråga här. Sen kom det en lite kotte och dåtillät jag mig att småle. Nu gör jag det igen. hihi

  • dorothea

    Tack, det värmde.
    Nu fick jag lust att dra en vits och gå lite OT.
    Jag struntar i det... men jag kan ju skratta själv.

  • Du är för liten

    Hej, jag tänkte fråga hur det funkar med regeln om att inte kränka/hoppa på/snacka skit om offentliga personer då man pratar om t.ex. bigbrother medlemmar o säger en hemskt massa skit om dem i den tråden, gäller det sådant också?
    Kom o tänka på det igår nämligen och är nyfiken, kan ju finnas någon som är släkt med personerna i huset men även om det inte gör det så undrar jag hur det fungerar.. då det inte ses som riktiga personer direkt utan man tänker på det mer som en såpa, men de är ju inte skådespelare...

  • Roisin Dubh

    Hmm, jag tror mig veta vilken tråd du syftar på, dorothea.

    Fast i det fallet vill jag påpeka att det inte kan räknas som värst seriöst att skriva kritiska trådar om moderatorerna och deras åtgärder. Särskilt inte som moderator informerat om att det inte är tillåtet med den typen av inlägg i forumet och att man ska rikta sig till redaktionen i såna frågor. Är man verkligen seriös i sin kritik gör man just detta istället för att sprida omotiverad badwill och sabotera moderatorernas arbete.

    Därför uppfattade jag giz kottkastning där som ett försök att lätta upp stämningen och leda bort diskussionen från detta.

  • Roisin Dubh

    Du är för liten,

    Man kan väl säga som så här...

    Så länge man håller sig till att kommentera och ha synpunkter på det som det offentliga TV-programmet ifråga visar så är det helt ok. Man kan ju anta att de är ganska medvetna om att deras personer så som de visar upp sig kommer att tolkas och vändas på av tittare i hela landet. Näe de är i TV är det ju deras tillfälliga yrkesroll så att säga.

    Vad som däremot inte är tillåtet är att sprida rykten eller förtal. Dvs om man känner någon av dessa såpakändisar på riktigt och har information om dem som inte framgår i TV eller tidningar, så är det inte tillåtet att publicera det här. Detta med tanke på att Patrik som ansvarig utgivare av denna sajt kan hamna i klistret.

  • My 2

    Du är för liten: Precis som med mycket annat blir det en bedömningsfråga, regelverket är paragraf 2:

    2. Diskussioner om enskilda personer.
    Bland läsarnas egna diskussioner är vi försiktiga med att tillåta diskussioner som behandlar enskilda människor. Det går bra att diskutera en enskild person om denna har en utpräglad offentlig yrkesroll, men då endast i relevans med yrkesrollen. Det är under inga omständigheter tillåtet att skriva på ett kränkande sätt eller med nedsättande kommentarer om någon individ, känd som okänd. Det är inte heller tillåtet att sprida rykten eller förtala någon.

    Om vi tar såpafallet som exempel så får man väl anse att de människor som frivilligt ställer upp i sådant sammanhang får "tåla" lite mer än en "vanlig" person. Deras "yrkesroll" blir ju tillfälligt deras medverkan i såpan. Rent förtal ska dock anmälas till oss så får vi ta ställning från fall till fall. Det är dock inte förtal att diskutera saker som verkligen hänt.

    Vad som är en nedsättande kommentar är svårt att svara på generellt, det beror ju lite på sammanhanget.

    Så, som vanligt är det svårt att säga exakt vad som är godkänt och vad som inte är det. Lite sunt förnuft kommer man dock långt med.

    /Moderator

  • Roisin Dubh

    Ha ha, jag han före MuminMy! *räcker ut tungan och kastar ett par kottar*

  • My 2

    Men bara för att jag skrev mer! *tjurar och sparkar på kotten*

Svar på tråden Moderatortråden