• L jung

    Frågor Ang Photoshop del 4

    också nyfiken på samma fråga som ovan!


  • L jung

    Någon som vet var man kan hitta korta dikter eller ordspråk som handlar om barn/bebisar? (det ska vara till en ps'ad bild såklart)


  • L jung
    Fairy77 skrev 2007-07-27 21:28:45 följande:
    använd färgskugga, ta en ljusare färg än håret .. dra ner opacitien mellan 3-11
    Var hittar man färgskugga och vad heter det på engelska Fairy?
  • L jung
    MuZik skrev 2007-07-28 13:11:33 följande:
    Jag vet att frågan varit uppe några gånger tidigare, men just nu hittar jag förstås inte rätt sida... Min sambo fick med sig Photoshop Elements 2.0 i sitt senaste datorpaket. Jag har alltid använt mig av "gamla, vanliga, HEDERLIGA ()" Photoshop 7.0 men undrar nu om jag ska installera Elements istället (nu när jag har ny dator och allt)...* Vad är det för skillnad på Photoshop 7.0 och PS Elements 2.0? Kan man använda Elements om man använt vanlig PS förr, utan att bli helt vilse i pannkakan? Eller är det till att leka sig fram på nytt igen? Nu ska jag bara åka tillbaka till butiken och kräva att få det 3-åriga virusskyddet som faktiskt lovades, men som såklart inte fanns med när jag startade datorn... Sedan ska jag PS:a järnet igen! Börjar få lite abstinens nu... Hehe.
    Alla mina foton är gjorda i elements 2.0, välkommen att kika in.

    Laddade ner photoshop 6.0 häromdagen (så jag har båda nu), och alla mina filter och penslar från elements funkade inte 6.0 till min stora besvikelse !!  Hittills känns fortfarande mitt elements som mer 'hemma'...... hihi
  • L jung

    Jag håller på att göra en almenacka och behöver bakgrundsbilder av olika slag.
    Har nu fastnat för jag behöver bilder som har med kräfskivor att göra samt som har med halloween att göra.  Det får gärna vara tecknade bilder som jag kan arbeta med, om det inte finns några bra riktiga bilder.

    Mitt problem är att jag inte vet var jag hittar bilder som ser bra ut utskrivet på A4 ark, och inte pixlat... någon som har någon bra sida att hänvisa till? 
    Vid halloween tider t.ex så är det ju så många som ps'ar bilder här och medlemmar skriver ut....


  • L jung
    Minne79 skrev 2007-08-23 22:05:24 följande:
    Hej! Jag har PS elements och har prisis börjat testa att morpha. Vet någon hur man bättrar på färgen på tex ögon och mun. Ibland behöver man ju ljusa upp hela ansiktsfärgen väldigt mycket för att den ska passa till kroppen, men det innebär ju att även ögon och läppas blir ljusa och personen ser lätt anemisk ut. Hur löser jag detta?? Vore väldigt tacksam för svar
    Såg att det fanns flera inlägg sidorna innan denna om just hur man gör detta... kika bakåt en bit.Glad
  • L jung
    Chiculata skrev 2007-09-10 19:07:36 följande:
    hej! jag undrar vilket program som är det lättaste att börja med när man vill lära sig att photoshoppa? har nämligen aldrig sysslat med PS och vill lära mig på egen hand så det vore bra med ett program som inte är så avancerat.
    jag har elements och tycker den är lättlärd med tillräckligt många funktioner (som du kan se så funkar det utmärkt att variera sig i photoshoppadet om du tittar i mitt galleri)
  • L jung

    Jag sminkar ju inte, men vet att det heter Topaz vivacity. Finns att köpa online för en trehundring. Man får en 'key' (nummerkod) och sen så är det bara att 'köra'! hehe Man kan också göra huden len genom 'gaussian blur' på ett nytt lager och sen på det lagret sudda fram ögonen, näsan och munnen så dom syns ordentligt.


  • L jung
    happy family skrev 2007-09-10 19:17:04 följande:
    filtret heter topaz å man kan ladda med det här www.topazlabs.com/ finns en test version som håller i 30 dagar... det har jag...
    hihi.. du hann före!
  • L jung
    enbacken skrev 2007-09-11 06:34:47 följande:
    så gör inte jag. jag tar en kopia på lagret och sen tar jag noise dust and scratshes och sen gaussian blur och add noise 0,7 och sen lagermask och tar bort allt och sen målar jag dit det som ska vara. Före allt tar jag healing brush för att ta bort finnar mm. Ibland använder jag topaz för att göra bilden målad aldrig för att fixa hyn.
    jag har elements så jag kan inte göra på samma sätt som dig.... man får hitta andra knep då. (har inte samma 'knappar' o val)
  • L jung
    enbacken skrev 2007-09-11 12:02:08 följande:
    Där måste jag faktiskt säga att det är enklare att inte ha elements. Är det inte svårt att hålla på och sudda.
    jo, kanske därför man tröttnar emellanåt... jag har ett uppehåll nu t.ex.
Svar på tråden Frågor Ang Photoshop del 4