• enbacken

    Kolla in länkarna i trådstartarens fält där hittar du tutorials och kan börja lära dig en massa trix, ha det så kul.

  • enbacken
    Tinzu skrev 2007-08-17 11:20:46 följande:
    hur sätter man ögonskugga och ny färg på läpparna och typ rouge på ett fint sätt?jag har aldrig jobbat med photoshop förr första gången och jag har laddat ned en massa ögonfrans penslar wohoo!så nu vill jag lära mig sminka vill någon hjälpa mig?
    Så här gör jag:
    Ögonskugga:  gör ett nytt tomt lager, måla den färg du vill ha på ögonlocken, välj sedan gaussian blur och ställ in tills du tycker det är bra. sudda sedan på de ställen där färgen hamnade men inte ska vara
    läppstift då brukar jag markera  läpparna och kopiera till nytt lager sedan ctrel+U och kryssa i colorise rutan och dra i reglagen.
    rouge: måla den färg du vill ha på kinderna med en stor mjuk borste sedan drar du ner opacity.
    fransar sätter du var för sig i nya lager och sedan edit free transform och sedan sänka opacity.
  • enbacken
    Paris2006 skrev 2007-08-17 11:44:48 följande:
    Vilken knapp är den sk. lagermasken? Och vad heter den på engelska?
    layer mask och den sitter under layer och är en vit boll i en grå ruta. 
  • enbacken

    ctrl u


    vonka skrev 2007-08-18 14:03:45 följande:
    Nu har jag kommit så långt att jag kan byta ansikte på en kropp ! TACK MUZIK för det =)Men...när jag fått till ansiktet så det ser skapligt ut så suddar jag ju bort det som ska bort. Sedan syns det ju väldigt väl vart jag suddat eftersom det blir färg skillnad.Till frågan- Hur fixar jag färg skillnaden?
  • enbacken

    Hur gör man en brunett blond eller en svarthårig blond. Jag har försökt med hue and saturation men inte lyckats, finns det något annat sätt?

  • enbacken
    NoMatter skrev 2007-08-19 09:44:54 följande:
    Jag blir TOKIG(ARE), jag får fasen inte till färgerna i ansiktet. Hur gör ni? Jag menar för att få färgerna att stämma med originalbilden. PLEASE HELP ME!
    testa dig fram med hue and saturation. Ibland när jag inte får till det alls så brukar jag göra ett nytt lager och måla med en färg som passar och sen sänka opacity. Sen kan man välja olika blendmode också för att få till solbränna mm. lycka till 
  • enbacken

    jag undrar lite om foton. Får man göra om free wallpaper foton hur som helst och tex göra t-shirtar eller måste man använda royaltyfree bilder. Det är nämligen många som vill ha t-shirtar med mina "morphingar". någon som vet???

  • enbacken

    jag har skaffat elements 3,0 och jag undrar om det finns lagermask i den och hur man gör i så fall. Jag får alltid ett nytt lager med lagermasken och inte på det lagret som jag vill dölja saker i. hoppas ni förstod

Svar på tråden Frågor Ang Photoshop del 4