Inlägg från: Irres mamma |Visa alla inlägg
  • Irres mamma

    Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?

    Men jag fattar inte riktigt, om man nu är tvingad att söka jobb i hela Sverige även om man har familj = dumt! MEN, det är väl bara att skriva urusla jobbansökningar till de jobb man inte vill ha så att man inte riskerar att bli kallad till intervju. Kommer man ändå på intervju kan man väl verka riktigt ointresserad av jobbet, vara otrevlig å spela dum, så att man inte får jobbet, eller? Ska väl verkligen vara riktiga bristyrken om man blir anställd trots fullt av stavfel i ansökan, att man kommer för sent till intervjun, inte hälsar ordentligt å talar om att man egentligen inte är intresserad av jobbet utan söker för att man måste?

  • Irres mamma
    listoplisto skrev 2007-07-02 22:24:58 följande:
    Arbetsförmedlingen kan följa upp de jobb man anvisas att söka. För någon månad sedan skrevs det i tidningarna om en kvinna som hade fått sin ersättning indragen sedan AF ansett att hon med vilje skrivit för dålig ansökan till ett anvisat arbete. De ansåg att hon därmed inte följde handlingsplanen som varje arbetssökande gör upp tillsammans med sin förmedlare, och då kan de anmäla till a-kassan.
    Då får man väl vara mer subtil - inte skriva överdrivet dåligt, men det viktiga är väl i så fall å få arbetsgivaren å förstå att man inte är sugen på jobbet å inte kommer att göra ett bra jobb. Söker man jobb i äldreomsorgen kan man väl till exempel berätta att man aldrig gillat att jobba med människor och synnerligen inte äldre, att man lätt tappar tålamodet och då kan bli lite otrevlig etc...´Fast det är ju sjukt om man ska behöva göra så...
  • Irres mamma
    listoplisto skrev 2007-07-02 22:43:57 följande:
    Jag tror (enkelt uttryckt) att denna oro som många har, är överdriven.
    Tror jag med!
Svar på tråden Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?