Inlägg från: hus busen |Visa alla inlägg
  • hus busen

    Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?

    Dom nya reglerna verkar rent ut sagt korkat.

    Nu bor vi utanför gbg... jag kanske får ett jobb i tex i kiruna och då får vi sälja huset och killen får säga upp sig och då får han karensdagar (3månader?) och sen får han ut a-kassa som är högre en min men han kanske får ett jobb i i Malmö och då får jag säga upp mig med karens.... så håller det på så fram å tillbaka :/

    Dom verkar inte riktigt mänskliga... man bor ju där man bor av en annledning tex släkt och vänner.... och ifall man är 2 så verkar de mest vara karensdagar.....

    Undrar om man ska gå ur a-kassan för de verkar inte ge så mycket med all karens...

  • hus busen

    Jag skulle aldrig kunna flytta ifrån allt i alla fall och killen har ju fast anställning sen många år så vi verkar ju uppenbart fast här...

    Tråkigt att folk ska behöva flytta ifrån allt till en ort där dom kanske vantrivs... detta leder ju bara till fler sjukskrivningar=mer bidrags utbetalningar

  • hus busen

    24 Idag 22:24 - ID: 22388357
    SofiaB

    Enligt min AF så blir sitationen annorlunda då man har småbarn med i bilden. Det är inte sunt att kräva uppryckande av barn i dess trygga miljö som det är van vid, så jag blir inte tvingad att sälja hus och flytta.

    För övrigt så tycker jag att det är ett skevt resonemang.... Ska en Kiruna-bo flytta till Göteborg för att få jobb, för att sedan en Göteborgs-bo ska behöva flytta till Kiruna....? Arbetslösa finns i alla städer. Bättre att satsa på de som redan satsat kapital för att bo i just den staden, istället för att bedriva häxjakt och driva ut dem ur staden till en annan stad med samma problem. Om man däremot bor hemma hos mamma och pappa och lever på a-kassa men bor och äter så gott som gratis så blir det ju lite annorlunda förstås....

    Men det med att flytta till annan ort handlar ju om kompetens till ett arbete... Så ja.. enligt de nya reglerna så verkar det som att en kiruna bo ska flytta till gbg och en gbg bo skulle va tvungen till att flytta till kiruna.

  • hus busen

    27 Idag 22:27 - ID: 22388494
    listo


    mmonika77 skrev 2007-07-02 22:25:45 följande:
    Fastän min man jobbar längre bort åt Malmöhållet skulle vi ju aldrig vilja bo där. Vi trivs bra där vi bor och vill inte rycka upp barn och sälja det hus vi byggt... helt totalt sjukt.

    Ja, fast grundfrågan är väl egentligen om man ska kunna förvänta sig att bli försörjd via a-kassan för att man inte VILL flytta på sig?

    Man bor ju endå där man bor av en annledning... tror verkligen inte det är bra för människor i längden att bo på nåt annat ställe bara för att där finns jobb... man kanske inte får tag i lght och får bo i bilen....

    Ne.. jag tror inte att det är ett bra system i längden.
  • hus busen

    36 Idag 22:40 - ID: 22389116
    Virriga Vera

    Snälla ni, detta är ingen ny regel, den har funnits i snart 10 år tror jag, vad som har hänt är att nu gäller den från dag 1. Om er man/fru har ett jobb så kan ni INTE bli tvingade att sälja hus och flytta. Däremot så kan ni bli det om maken/makan är arbetslös eller ni är ensamstående.

    "nu gäller den från dag 1."

    Det är ju just det.... innan var det efter 100dgr och det var ju mer rimligt eftersom att det finns ju endå ganska mycket jobb men det kan ju ta några månader innan man får tag i ett som passar en på den ort man bor.

  • hus busen

    42 Idag 22:50 - ID: 22389548
    listo

    hus busen skrev 2007-07-02 22:41:58 följande:

    tror verkligen inte det är bra för människor i längden att bo på nåt annat ställe bara för att där finns jobb... man kanske inte får tag i lght och får bo i bilen....Ne.. jag tror inte att det är ett bra system i längden.

    Nej, så kan det säkert vara. Å andra sidan kan man undra hur bra och hälsosamt det är för människor att gå arbetslösa under lång tid för att de inte vill flytta på sig?
    Det är inte svart eller vitt... det kanske till och med kan vara så att det för en del personer är BRA att de "tvingas" flytta på sig. De kanske får möjligheter till ett liv som är väldigt bra för dem, trots att det känns pissigt att "tvingas" göra något.

    Jag tycker det är viktigt att man är öppen för möjligheter istället för att låsa fast sig vid problem. Det betyder inte att man ska gilla läget alla gånger, det betyder inte att man måste tycka att alla regler är skitbra.
    Men man vinner inte heller särskilt mycket på att sätta sig på tvären, sparka bakut och bara se ett skräckscenario framför sig, när sannolikheten är väldigt väldigt hög att detta skräckscenario aldrig kommer att inträffa... förstår du hur jag menar?

    Jo jag förstår vad du menar... men jag är endå imot hot om ifall du inte gör så här så får du inga pengar...

    Det är säkert jätte bra för vissa att flytta och börja om på nytt men jag tycker endå inte att man ska behöva splittras från hus,vänner och familj bara för ett jobb.

    Det kanske låter som att jag är jätte förtvivlad av detta men det är inte så farligt som det låter. Tomma hot kommer väl ofta.
    Men visst blev jag sur idag när jag hörde vad dom sa på radion idag... och funderade på om jag skulle gå ur a-kassan.

  • hus busen

    48 Idag 23:15 - ID: 22390624
    snuttP

    Nä jag vet.. det går inte ihop.. nu är jag gravid, är i v.22 imorron. Kom på att jag har dagar kvar att ta ut på sonen, så de tar jag nu istället.. pallar inte mecka med arbetsförmedlingen o a-kassan..

    Förstår dig helt.... jag kommer nog oxå göra nåt liknande om jag kan och jag tror att många är villiga att lösa sin situation på nåt annat sätt en att gå med på a-kassans regler...... och då behöver man ju nästan inte vara med i a-kassan och betala massa pengar dit.... eller? vet inte riktigt än.

  • hus busen

    51 Idag 23:24 - ID: 22390961
    SofiaB

    Drömmen är ju att vinna på lotto och bara smälla fram en anmälan om utträde från a-kassan *haha*

    Haha... det hade varit nåt...

    Både min mamma och min sambo har snackat om det den sissta veckan :)

    Mamma låvade att ge mig pengar så jag kunde be a-kassan och fk å dra långt åt skogen :)

  • hus busen

    52 Idag 23:28 - ID: 22391079
    Novus

    Konstigt att folk reagerar på detta nu då det inte är en ny regel

    Och VAD har hus med saken att göra?? "Jag kan inte flytta för jag har ett hus". Gäller det även oss med bostadrätt?

    Och ja, jag är arbetslös med två småbarn

    Jo det är en ny regel att man måste söka jobb i hela landet från dag 1.

    Och det med hus... det är la mer att man har köpt ett hus där man vill leva och bo resten av livet kanske.... kanske inte i just de huset men endå.. ett hus säljer man inte på någon vecka.

  • hus busen

    56 Idag 23:35 - ID: 22391325
    Novus

    Givetsvis förstår jag att det är problem med att sälja hus osv. Men ska man kunna köpa sig ett hus ute i ingenstans och då säga att "nej, jag har hus här så jag kan inte flytta".

    Att man ska söka från dag 1 är nytt ja. Men inte att man ska söka i hela landet. Förrut var det efter dag 100, vilket var vad jag menade. Hörde aldrig någon som klagade över det då

    100 dgr är endå en rimlig tid att få tag i ett jobb på den ort man bor.... men redan dag 1 är lite för tidigt tycker jag.
    Nu ska jag sova... go natt.

Svar på tråden Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?