Inlägg från: snuttP |Visa alla inlägg
  • snuttP

    Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?

    Jag pratade med arbetsförmedlingen.. och ifrågasatte just detta.. För jag har man, hus barn, min man är egenföretagare. Då sa hon så här, nä vi kan inte tvinga dig att flytta, men vill du behålla din a-kassa så måste du söka jobb i hela landet. Det du får göra sen om du får jobb så pass långt bort är att veckopendla. Jaha sa jag.. fixar ni nattis till min son då då? Och dagis på helger o så.. Nä det får du fixa själv så klrt sa hon, ni får väl skaffa en barnflicka annars.. Jo men okej.. jag ska jobba på annan ort, ha dubbel boende, plus barn flicka, då är det fan inte lönt att jobba..

    Så.. nä dom kan inte tvinga dig att flytta, men att veckopendla, tackar du nej till ett sådant jobb, så blir du utesluten ur a-kassan.

  • snuttP

    Jo en sak till.. det kvittade om man hade barn eller inte, det bara bara att veckopendla eller ja pendla varje dag om man så ville..

  • snuttP

    Nä jag vet.. det går inte ihop.. nu är jag gravid, är i v.22 imorron. Kom på att jag har dagar kvar att ta ut på sonen, så de tar jag nu istället.. pallar inte mecka med arbetsförmedlingen o a-kassan..

  • snuttP

    Jag förstår denna regel, absolut gör jag det. Det finns många arbetslösa som kanske av en eller annan anledning inte vill jobba, därför kan jag förstår att den fanns i sin förra form, men jag som är arbetslös för första gången i mitt liv, som bara är arbetslös nu för att jag inte kan starta mitt företag nu, då jag ska ha barn i början på november.. nja.. det köper jag kanske inte. Jag tycker att man ska trycka på mer, få ut folk i arbetslivet, tvinga dom att ta jobb som dom kanske inte tycker är världens toppjobb, men se då till längden av arbetslösheten, vad har dom gjort innan, mm. Detta tar väl tyvärr för lång tid. Men.. hmm.. ja det är svårt det här. Som jag skrev innan.. tack o lov för mina sista dagar av föräldrarpenning jag har kvar på sonen. Nu kan jag njuta av sommaren med honom. Sen får jag väl anmäla mig som arbetslös sen igen i slutet av september, men ja.. 1½ månad kan jag väl stå ut med dom.. =/

Svar på tråden Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?