Inlägg från: SofiaO |Visa alla inlägg
  • SofiaO

    Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?

    Enligt min AF så blir sitationen annorlunda då man har småbarn med i bilden. Det är inte sunt att kräva uppryckande av barn i dess trygga miljö som det är van vid, så jag blir inte tvingad att sälja hus och flytta.

    För övrigt så tycker jag att det är ett skevt resonemang.... Ska en Kiruna-bo flytta till Göteborg för att få jobb, för att sedan en Göteborgs-bo ska behöva flytta till Kiruna....? Arbetslösa finns i alla städer. Bättre att satsa på de som redan satsat kapital för att bo i just den staden, istället för att bedriva häxjakt och driva ut dem ur staden till en annan stad med samma problem. Om man däremot bor hemma hos mamma och pappa och lever på a-kassa men bor och äter så gott som gratis så blir det ju lite annorlunda förstås....

  • SofiaO

    Ni som har starka åsikter om oss "värdelösa" (missförstå mig rätt snälla ni!) och "lata" arbetslösa gissar jag redan har jobb...... Eller? Det är liksom lättare att "tycka" när man redan har "sitt på det torra" ... Bara en kvalificerad gissning. Kan vara helt fel också.

  • SofiaO

    listo

    Jag menade inte just dig. Jag läser inte de specifika nicken, utan är endast "intresserad" av åsikterna i sig. Om det är Kalle eller Pelle som skriver är helt ovesäntligt för mig.
    Men all heder till dig om du har flyttat hela 100 mil för att få jobb. Dock skulle nog inte mitt psyke, min familj och vår ekonomi klara av det. Vi köpte nytt hus för 8 månader sedan för att flytta närmare jobben, så därför känns det inte så aktuellt att sälja huset ytterligare en gång och byta dagis ytterligare en gång. Kanske är jag dum, lat eller konstig. Ok, låt så vara.

  • SofiaO

    snuttP

    Nej... Suck... Men jag har fått världens mest underbara arbetsförmedlare. Han är så förstående och mjuk i sitt sätt. En del andra kan ju få en att känna sig som världens sämsta bara för att man inte har ett jobb. De anklagelserna klarar jag så bra själv.... Men han har en förmåga att lyfta upp mig ur svackorna och peppa mig, så det känns jättebra. Tack och lov...

    Vilken tur att du hade dagar kvar.

  • SofiaO

    Drömmen är ju att vinna på lotto och bara smälla fram en anmälan om utträde från a-kassan *haha*

  • SofiaO

    Novus

    Ja, du kanske tycker det är jättekonstigt. Men för oss var det en ganska omfattande procedur att sälja vårt förra hus och köpa vårt nya hus. Svårt att få allt att gå skapligt omlott för att slippa dubbla boenden. Dessutom är det ju otroligt mycket pengar som är i omlopp under husförsäljning och husköp. Och givetvis under BOSTADSRÄTTSKÖP och BOSTADRÄTTSFÖRSÄLJNING också.

    Men om du inte upplever samma ansträngning som jag i att behöva sälja ditt hem, så är väl ingen gladare än den som skärpte denna regel...?

  • SofiaO

    Novus

    Hur vet du att jag bor i ingenstans?
    Jag har 4,5 mil till Örebro, och det är väl en hyfsat stor stad eller? Kanske inte om man jämför med Stockholm, men det finns fler städer än Stockholm i detta avlånga land

    Att det förut var 100 dagar och att ingen klagade då kanske beror på att det känns lite rimligare och lättare att få ett jobb i sin närhet på 100 dagar än 1 dag?

  • SofiaO

    Novus.

    Ok. Dåså.
    Min önskan är att jag aldrig ska behöva ställas inför det ultimatum att bli tvungen att sälja mitt hem för ett jobbs skull. Men det känns inte så sannolikt med tanke på att jag har en human och förstående arbetsförmedlare. Vilket jag är enormt tacksam för

Svar på tråden Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?