Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?

    listo skrev 2007-07-03 09:52:05 följande:

    Men som sagt... om man inte har någon väldigt speciell kompetens som efterfrågas på något särskilt ställe, så konkurrerar man på samma villkor som alla andra.

    Att det finns krav på att man måste SÖKA jobb på andra orter, betyder ju inte per automatik att man blir ERBJUDEN jobb på andra orter.
    De som varit arbetslösa och sökt jobb på sin hemort vet väl troligen hur svårt det kan vara att få jobb DÄR. Om man (som sagt) inte har någon särskilt efterfrågad spetskompetens så finns det i regel ingen anledning för en arbetsgivare att hellre anställa en person som måste flytta 100 mil med sin familj och som inte kan börja jobba förrän kanske 4-5 månader senare, än en person som FINNS på orten och kan börja jobba snabbt.

    Eller hur?

    Det är ju inte direkt så att erbjudandena haglar när man är arbetslös, det vet väl de flesta. Och om man HAR särskild spetskompetens så kanske tanken på flytt inte är så himla hotfull, för då gissar jag att man vill få användning för sin utbildning och sina kunskaper.

    Som sagt, jag tror oron är enormt överdriven.


    Gammal tråd, men säkert lika aktuell idag. Det är exakt som du skriver. Vi var båda arbetslösa och var villiga att flytta dit vi fick arbete (och vi sedermera även gjorde) och det var inte lätt att som arbetssökande påvisa att man verkligen var seriös med detta, dvs att man var beredd på att flytta till orten där man fick arbete. 
    Men som du skriver, vill man arbeta med rymdforskning, så kanske man måste vara beredd på att flytta till Kiruna etc. 
Svar på tråden Kan AMS tvinga en att flytta om man har familj och sambo med jobb?