• Thinariel

    Ni som haft lågt blodtryck under graviditeten....

    Ditt blodtryck är inte så vidare lågt (snarare normalt...men du kanske brukar ha mycket högre annars?). Det är vanligt med lågt BT och yrselkänsla vissa perioder under graviditeten, har haft det till och från under alla mina fyra (ibland var jag tvungen att ta stöd i väggen för att inte falla). Orsaken till yrseln då har inte varit vare sig för lågt eller högt BT. Däremot är det vanligt att man får problem med yrsel när han reser sig från liggande eller sittande. Jag har fattat att det beror på de omställningar i blodomloppet som sker under graviditeten. Man brukar rekommendera att man tar "uppstigandet" i etapper och att man tar det lungt (alltså inte reser sig upp hastigt).

  • Thinariel

    Ps. Glömde skriva...

    Jag tycker ändå att du ska berätta för din barnmorska att du har problem med yrsel. Det kan ju vara så att du har ett alldeles för lågt Hb också.

    Lycka till.

  • Thinariel

    Högt blodtryck känner man oftast inte av, såtillvida inte trycket blir extremt högt.

    I samband med havandeskapsförgiftning har man högt blodtryck och då kan symptomen vara; kraftig svullnad på ben och fötter (även armar) eller kraftig snabb viktuppgång, envis huvudvärk, suddig syn eller fläckar framför ögonen och/eller smärta i övre delen av buken (från boken Gravid av Anne Deans).

Svar på tråden Ni som haft lågt blodtryck under graviditeten....