• TeeTee

    Ehm... kan man spänna fast ungen i sängen?

    Har en liten 8-månaders, som tycker det är det roligaste som finns att ställa sig på alla fyra och gunga när han skall sova. När han sover middag i vagnen spänner jag fast honom, och då somnar han inom bara några minuter. Samma om jag håller fast honom i spjälsängen. Det känns lite grymt, men det är det ända sättet att få honom lugn. -kan man få en sele till spjälsängen?... Hemlis


    det har inget med golf att göra
  • Svar på tråden Ehm... kan man spänna fast ungen i sängen?
  • TeeTee

    Ja vi håller på att prova oss fram. Jag har alltid sjungt för honom när jag skulle natta, men ibland är han så högröstad att han överröster min sång. Han ligger inte stilla länge nog till att jag kan smeka honom på ryggen. Men som sagt. Vi provar lite olika "tekniker" så får vi se om det ger med sig. Tack för tipsen!


    Doktor, är det ADHD? -Nej. Det är bara en vanlig skitunge.
  • Tjohalia
    papayan skrev 2007-08-14 21:08:18 följande:
    Skulle ni själva vilja bli omstoppade så ni knappt kunde röra er, och bli tvingade att somna så i en viss position?Stackars barn..hur tänker ni?
    Jag har fått linda båda mina barn, dom har trivts med det och lugnat ner sej och somnat gott när dom knappt kunnat röra på sej.
    Mamma till *JOLINE -05 * och *ALEX -07*
  • uniMog

    ah men nu kom jag på något. Man skulle kunna ta ett babytäcke och sy fast en dragkedja längs med ena långsidan, så lägger man barnet tillrätta på täcket, stänger dragkedjan och sen när de somnat så öppnar man dragkedjan och viker bort täcket! Voila!


    What do they need such good eyesight for anyway?
  • Bettan72

    Min son gör likadant men jag håller en hand på ryggen/magen beroende på hur han ligger. Vaggar sängen (har vyssanlull tassar) och sjunger. När han börjar böka och ska ställa sig upp säger jag nej och lägger ner honom igen. Har gjort likadant alltid och han verkar fatta när jag säger nej vad det betyder.

  • TeeTee

    Pejgan du är bra! Du anstränger dig verkligen. *kram*


    Doktor, är det ADHD? -Nej. Det är bara en vanlig skitunge.
  • uniMog
    TeeTee skrev 2007-08-16 10:55:42 följande:
    Pejgan du är bra! Du anstränger dig verkligen. *kram*
    Jag kanske ska börja sälja ?
    What do they need such good eyesight for anyway?
  • TeeTee

    Ingen dum affärsidé vettu


    Doktor, är det ADHD? -Nej. Det är bara en vanlig skitunge.
  • 83a

    nu är kl. 20.53 lilla tjejen står i sängen och tjuter... vad göra vänte till hon lungnar sej eller sitta med henne och vända henne/ lägge henne stup i ett?????????????????

  • 83a

    ha ha det är nog min dag i dag 21.02 hon sover!!
    Gick in till henne stopade i nappen,la henne ner höll lite i handen voila!!
    Är detta nån fas dom går i genom?? om inte kommer jag bli gråhårig inom ett år...

  • 3bm

    Min pojk är också svår att få att komma till ro. När hans pappa nattar honom håller han honom hårt i famnen och gå runt och vaggar honom tills han slutligen slappnar av. Jag klarar inte detta - får ont i ryggen av att streta mot honom. Min sterategi är istället att lägga honom i vagnen och spänna fast honom med selet. Vaggar sedan vagnen tills han somnar. Därefter lyfter jag försiktigt upp honom och lägger honom i hans säng.

    Att linda honom eller skapa en sovsäck till honom skulle inte fungera, då han ej vill ha något täcke på sig.

    Precis som din pojk har vår pojk tendens att bli övertrött och då fungerar i princip ingenting. Man måste ta honom vid exakt rätt tillfälle för att nattningenn skall fungera.

Svar på tråden Ehm... kan man spänna fast ungen i sängen?