Inlägg från: R Franklin |Visa alla inlägg
  • R Franklin

    Hur fungerar en pendel?

    Svaret som TS söker är "Inte alls". Flera här som påstår motsatsen tills dess de blir tillfrågade att faktiskt visa sina färdigheter... Tills de faktiskt gör detta bör det rimliga vara att anta att det inte fungerar.

  • R Franklin
    sataya skrev 2007-08-28 22:20:28 följande:
    ingen av oss har väl påstått att det fungerar vi delar bara med oss av hur vi fått lära oss hur det fungerar...
    Inte i den här tråden kanske, men det går utan problema tt gräva upp ett helt gäng med andra trådar på FL där folk påstår sig vara näst intill 100%'iga med sina pendlar.
  • R Franklin
    lolalamba skrev 2007-08-31 09:39:02 följande:
    R Franklin skrev 2007-08-29 19:11:15 följande:'Om du inte tror på sånt här, vad ränner du omkring här i ockult för då? *nyfiken bara*
    Bara för att jag inte tror på fenomenent betyder inte att jag inte är intresserad av dem och vad som får andra att tro.
  • R Franklin
    lolalamba skrev 2007-08-31 09:56:14 följande:
    R Franklin skrev 2007-08-31 09:54:54 följande:Oki... Jaghar bara så svårt att få ihop att vara intresserad av nått som man inte tror på? Spännande!
    Njae, tror du missförstått det lite. Det som gör ämnet fascinerande är hur folk kan tro så fast på något när de inte kan leverera några som helst bevis (iom detta är även religion ett intresse). Tro sjutton man blir nyfiken på vad som driver folk.
  • R Franklin
    sataya skrev 2007-08-31 12:34:46 följande:
    en sak som du inte kan styra är aurapinnar.. om du hört talas om de...
    Öhm, nej aldrig. Men det lät spännande
  • R Franklin
    lolalamba skrev 2007-08-31 13:20:24 följande:
    R Franklin skrev 2007-08-31 12:17:07 följande:Välkommen hem till mig och övernatta så kommer nog du oxå vara övertygad att det finns nått!
    Skall hojta till om jag har vägarna åt det hållet.
  • R Franklin
    sataya skrev 2007-08-31 13:25:46 följande:
    det är två järn pinnar som är böjda.. sedan är det som ett järnrör över där du håller så hur du än gör kan du inte styra hur de far...sedan går du mot en person eller ett föremål med dessa pinnar där de viker sig börjar den personens eller föremålets aura.. du mäter alltså ett energifält.. haha
    Låter, precis som Birdie påpekar, som den modernare varianten av slagruta. Och visst kan man påverka dessa. det är bara att luta på röret så svänger pinnarna. Slagrutor bygger på iden att mkt små rörelser förstärks till något ganska "spektakulärt" rörelse och på detta sätt visa de mycket små muskelrörelser som framkommer genom den Ideomotorisk effekten.
  • R Franklin
    Aljoro skrev 2007-09-01 21:24:47 följande:
    Om du vill testa träffsäkerheten med din pendel, så kan du prova med att någon tar ett föremål i någon av sina händer, du vet inte vilken hand. Sen frågar du pendeln om den ligger i höger hand och väntar på svar, sen frågar du om den ligger i vänster hand och väntar på svar. När jag har provat det har den alltid haft rätt. Visst så är det ju en 50/50 chans men det är rätt roligt när den visar rätt.
    Än bättre vore att göra ett dubbelblindtest, behöver inte vara svårare men mkt effektivare. Låt någon gömma ett föremål under två muggar eller liknande. Be sedan denna personen lämna rummet och gå själv in med pendeln. På detta sättet kan ingen i rummet avslöja rätt svar av misstag (även omedvetet), därav är det dubbelblint. Klarar du detta är det bara att håva in STORA pengar!
  • R Franklin
    Johan skrev 2007-09-02 22:54:46 följande:
    Vad jag vet är det inte vetenskapligt undersökt om något annat kan styra de idemotoriska rörelserna, som t.ex. andar. Vad jag vet så går det inte att undersöka det eftersom det inte finns någon vetenskaplig accepterad metod att mäta om andarna är närvarande eller inte.
    Självklart är det omöjligt att säga att det inte är andar som styr de "undermedvetna " rörelserna. Men däremot är det enkelt att testa om andarna gör detta bättre än ren slump. Och gör de inte detta spelar det ingen roll om de finns eller inte eftersom de endå inte påverkar resultatet. Man skulle tom kunna sträcka sig så lång som att säga att de sannolikt inte finns om de inte påverkar resultatet på något sätt.
  • R Franklin
    Johan skrev 2007-09-03 09:25:56 följande:
    Spelar ingen roll?! Det är klart som sjutton det spelar roll att våra nära och kära finns med oss även när kroppen lagt av? Det är väl klart det spelar någon roll att livet inte är begränsat till den här korta tiden vi har på jorden utan fortsätter på vad som populärt betecknas som "andra sidan". Vad som jag tycker spelar mindre roll numera är om det finns vetenskapliga bevis på det eller inte. Jag vet ju vad jag varit med om och att andarna finns med oss.Vad gäller pendling som tråden handlar om så kan det lika gärna vara själva kontakten mellan pendlaren och anden som inte är 100%-ig och därför inte ger bättre resultat i vetenskapliga undersökningar. Eller så är det helt enkelt så att andarna inte känner för att vara med i de vetenskapliga undersökningarna. Det är ju enligt mig en jäkla skillnad om man pendlar böcker i en "vetenskaplig" undersökning, eller om man pendlar vilket kön ens barn har i magen. Det finns förhoppningsvis lite mer känslomässiga kopplingar till barnet, och sådant tror jag andarna på andra sidan gillar
    Fram tills dess att någon kan påvisa att andarna faktiskt påverkar resultatet av pendlingen så spelar det faktist ingen roll. Det kan mkt väl vara som du säger, men det är inte värt ett dyft om resultatet (även om det styrs av andar) inte går att särskilja ifrån ren slump. Hur gärna man än vill tro på det så måste man väl endå rimligtvis kunna påvisa existensen av "något" innan man går vidare och försöker förklara det hela?

    Och om nu andarna gillar barn och gravida magar så är det en barnlek att sätta upp ett kontrollerat test där sådana används.
  • R Franklin
    Aljoro skrev 2007-09-03 21:44:08 följande:
    R Franklin skrev 2007-09-01 23:11:01 följande:
    Har provat att göra det nu, men vi använde oss av fyra muggar.Jag eller pendeln hade rätt alla fyra ggr som jag testade. Visst skulle en skeptiker säga att man kan gissa sig till det eller bara ha tur. Men för mig räcker det som bevis på att det funkar.
    Bara att grattulera. Förutsatt att den som gömde något under muggarna inte befann sig i rummet när du gjorde testet så har du klarat ett dubbelblindtest. Då är det bara att anmäla sig här www.humanisterna.se/index.php&task=view&id=27&Itemid=49 och hämta ut 100 000 SEK. Efter det skulle jag rekommendera www.randi.org/research/challenge.html och vips är du mångmiljonär.

    Oförklarligt brukar bortförklaringarna börja här någonstans, men om du verkligen håller fast vid resultatet finns det ingen anledning att inte gå vidare.

    Lycka till! (Menar det verkligen)
  • R Franklin
    Johan skrev 2007-09-03 23:54:22 följande:
    Du får gärna förklara hur momentalt fel det är att 22% är mer än dubbelt så mycket som 10%, eller vad det är du anser är fel. Och förklara gärna också hur det kan vara rätt att fuska med siffrorna så som Randi gjorde medan du ändå är i farten.
    På vilket sätt fuskade Randi? Personerna som skulle bli testade ansåg att de skulle klara att hitta vatten OCH metall, därför testade man detta. Att de sedan "råkade" få bättre resultat på ena delen gör det inte på något sätt relevant att plötsligt bortse ifrån den andra delen. Vore lika fel som att bara räkna tärningskast över 3 och sedan påstå att man får ovanligt många 6or (Jämfört med någon som räknar alla kasten).
Svar på tråden Hur fungerar en pendel?