Inlägg från: Frantic |Visa alla inlägg
  • Frantic

    Hur fungerar en pendel?

    Själv är jag mer intresserad av människorna som tror på ockultism, och de psykologiska faktorerna bakom deras tro, än det de tror på. Det är mig ganska likgiltigt om det handlar om spöken, magiska stenar eller att man varit Cleopatra i ett tidigare liv.


    lolalamba skrev 2007-08-31 09:56:14 följande:
    R Franklin skrev 2007-08-31 09:54:54 följande:
    Oki... Jaghar bara så svårt att få ihop att vara intresserad av nått som man inte tror på? Spännande!
  • Frantic

    Genom hävstångseffekten så kommer pinnarnas horisontella axel alltid dras mot det håll man vinklar handen. Eftersom tyngdpunkten ligger förskjuten utåt, på grund av formen på tråden. Så givetvis kan man omedvetet eller medvetet påverka åt vilket håll pinnen pekar.


    sataya skrev 2007-08-31 13:25:46 följande:
    det är två järn pinnar som är böjda.. sedan är det som ett järnrör över där du håller så hur du än gör kan du inte styra hur de far...sedan går du mot en person eller ett föremål med dessa pinnar där de viker sig börjar den personens eller föremålets aura.. du mäter alltså ett energifält.. haha
  • Frantic

    Förvånad?


    SkåneP skrev 2007-09-03 09:59:59 följande:
    Tänkte inte ge mig in i tråden eftersom det antagligen är meningslöst att föra logiska resonemang i sammanhanget, men..."Randis egen undersökning av slagrutorna i Australien visade ju förresten apropå att rutgängarna slog slumpen med hästlängder när det gällde att söka efter vatten"Hästlängder? Nu hittar du ju bara på.
  • Frantic

    Så du menar att 22% rätt påvisar....vadå?
    Vad är det Randi bluffat om enligt dig?


    Johan skrev 2007-09-03 14:14:13 följande:
    Då är det bäst du ser filmen igen SkåneP. Med bara slumpen så skulle man haft rätt på 10% av angivelserna, men i testet med vattnet så var det 22% korrekta angivelser på det testet. "Hästlängder" kanske var lite överdrivet, men det är bra mycket bättre än vad Randi får med sin sko. Att de sen blandar in de mer paus-relaterade testerna med metallbitarna för att få ner resultatet till 11% säger rätt mycket om hur de jobbar med sin propaganda för att nå ut med sin tro. Om man kollar på slutet när de rapporterar resultatet så frågar Randi aldrig om rutgängarna är nöjda med metalltesterna, utan han är mycket noga med att det är vattentestet han undrar om de är nöjda med. Och man hör en av rutgängarna i bakgrunden säga att han aldrig påstått att han kan hitta metall. ÄNDÅ tar de med det i slutresultatet när de rapporterar till tidningarna, det hör man när man får se en medarbetare tala med pressen i telefon. Om jag får samma budget och om jag skulle ta mig samma friheter när jag rapporterar till pressen, så skulle jag nog snart bevisa både pendlar, slagrutor och andarnas existens. Nä, James Randi är nog fortfarande den billiga trollkonstnären han alltid varit, nu är det bara en annan produkt han säljer. Och folk går fortfarande på hans trick.
  • Frantic

    Men jag anser inte att 22% rätt är något att slå på stora trumman om.


    Johan skrev 2007-09-03 14:31:12 följande:
    Jag menar att 22% rätt påvisar att rutgängarna i undersökningen har mer rätt än vad man skulle få genom slumpen. Och enligt mig så ljuger James Randi med anhang om resultatet. Han gör en högst vetenskaplig och dokumenterad undersökning som påvisar att rutgängarna får 22% rätt i sina tester, och alltså slår slumpen. Sen blandar han in resultatet från högst ovetenskapliga tester, där de testat personer som inte ens påstår att de kan det som testas. Bara för att kunna sänka slutresultatet till 11% när de rapporterar till pressen. För mig låter mer som billiga trolleritrick och avancerad propaganda än vetenskapligt tester. Men jag förstår om du inte kan se det, Confirmation bias är en faktor även för skeptiker.
  • Frantic

    Jag känner att med tanke på att det hittills inte funnits ETT ENDA fall av något paranormalt som bevisligen fungerat, så borde de som tror på fenomenen och upplever sig behärska dem verkligen vilja visa vad de kan.

    Om jag kunde hitta vatten med en pinne, gissa om jag hade hojtat högt och ringt varenda TV-kanal och vetenskapsman, och Randi-pengarna hade legat fint i min ficka.

    Det är många som grymtar i skägget om att det VISST finns spöken och trollgubbar, men jag VILL inte visa för jag KÄNNER inte för det, så det så.

Svar på tråden Hur fungerar en pendel?