Inlägg från: skorpionen80 |Visa alla inlägg
  • skorpionen80

    Frågor Ang Photoshop del 5

    enbacken skrev 2007-09-26 17:12:58 följande:
    Är det någon som vet om det går att ändra vinkel på pattern/mönst´ret när man maljer layerstyle och pattern overlay tror ja det heter.Om man typ har en bild som är vinklad och ska ha in mönster som också ska vara vinklat.
    Nej, det verkar inte gå tyvärr.
  • skorpionen80
    Sexymala skrev 2007-09-28 12:29:09 följande:
    Fast ni, kan ni hjälpa mig. Lagermask?Jag ser ju på alla besrivningar hur symbolen skall se ut, men den finns inte på min palett. Där heter knappen som sitter på samma ställe "Växla segements synlighet (Q)"Har jag fel verision eller ngt?eller är det den knappen?
    Den finns inte på paletten, utan under lagren. Så längst ner på vänster sida på skärmen om du inte ändrat om ;)
  • skorpionen80
    Sexymala skrev 2007-09-28 12:35:42 följande:
    Ah, nybörjare som jag är, så menade jag ju helt fel.. *öö*Ja, lager vet jag ju vad det är.. så helt mitt fel.. Skrev ju fel..Men kolla denna bildenwww.familjeliv.se/krypin/aasac/gallery/phpdoh...Den knappen som har röd pil på sig. Det var DEN jag mena.. hehe, inte lätt att förstå!Jag har den inte på paletten!
    Har du en annan nästan liknande? Jag har CS3 och där har de bytt ut de båda knapparna till bara en knapp. Men de gör samma sak, skillnaden ligger i att du har en knapp för varje läge i CS2, men i CS3 där du har ett läge, växlar du genom att trycka på samma knapp.
  • skorpionen80
    Sexymala skrev 2007-09-28 12:45:04 följande:
    Okej, fast det står att det är CS2 jag har.. *hm*När jag håller musen på den knappen står det vad jag skrev i första inlägget alltså "Växla segements synlighet (Q)"Jag vet inte vad knappen "ska" heta eller ha för funktion...
    Men det stämmer, det är samma knapp som den på bilden. Det den gör är att växla till ett läge där du kan rita ut din markering. Du ritar i gråskala och det som är svart blir 100% markerat. Fast i det läget blir det röd-transparent så att man lättare kan se. När du ritat och trycker på knappen en gång till ser du att det du ritat blivit markerat.
  • skorpionen80
    Sexymala skrev 2007-09-28 12:57:04 följande:
    Okej!Tusen tack för hjälpen!Skall ut på stan en sväng, men sedan skall jag hem o testa igen!Det är verkligen jättbra och skönt att någon vill ta sig tid att hjälpa mig med något så självklart, vilket det är för er som håller på!Är evigt tacksam!!
    Mmm, det är inte lätt! Photoshop är så otroligt komplext program, så det tar sig tid att lära sig grunderna. Man hittar hela tiden nya saker att lära sig, och det är ju bra det iofs, dock lite retsamt ibland "jaha, var den DEN DÄR lilla grejen jag skulle klicka på".

    Satt man själv framför sin burk och inte vågade fråga skulle man troligtvis inte utvecklas så mycket heller. Jag lär mig jättemycket genom att omge mig med människor som man kan fråga.
  • skorpionen80
    Pormoicheia skrev 2007-09-28 15:14:48 följande:
    Har försökt mej på en retuschering á la natural.Finns något som ser onaturligt ut i bilden?Ögonen blev kanske lite för skarpa, men man blir ju lite lätt "hemmablind" när man håller på.Konstruktiv kritik tack
    Ansiktet är mycket rödare än resten av kroppen. Sedan är ju bildkvalitén väldigt låg, det är synd. Man ser inte så bra då. Men av det jag kan se tycker jag det är ett bra jobb =)
  • skorpionen80

    Som det är nu vet man inte vad som beror på kvalitén och vad som du medvetet gjort. Men jo, huden ser onaturligt jämn ut. Men det blir ju så av jpg-komprimering. Ögonvitan till vänster är mer än vit, kan också bero på komprimeringen, eller för att du skärpat upp för mycket ;) Men ögonfransarna ser bra ut, de är inte för skarpa tycker jag.

  • skorpionen80
    Sexymala skrev 2007-09-28 15:55:48 följande:
    GAH, vilket nybörjarmisstag! Nästan så jag önskar att jag kunde deletea alla mina tidigare inlägg!Jag hade öppnat ADOBE IMAGE READY, istället för Photoshop.. inte så konstigt att lilla knappen inte fanns!Nu när jag har photoshop, så finns det ju SÅklart!
    Haha, ja men det var ju skönt att den fanns där i alla fall =)
  • skorpionen80
    car skrev 2007-09-28 22:13:19 följande:
    Tips på var man hittar bra saker att ladda hem till ps? Inte så mycket brushes, de är lätta att söka på, men andra roliga saker som är bra/roliga att ha
    Som till exempel vad? Det finns ju actionscripts och styles, men om det finns mycket roligt vet jag inte. Sök och se vad du hittar =)
  • skorpionen80

    L jung skrev 2007-10-01 21:10:16 följande:


    När lagermask inte finns som val (har elements) hur jobbar man vidare då? Finns det något annat man kan använda sig av?Nån som vet?
    Du kan sudda istället. Det lagermasken gör är att den bestämmer vad som ska visas. Det som man ritar vitt på masken visas, svart döljss. Därmed funkar det bara att använda gråskalefärger i masken.
Svar på tråden Frågor Ang Photoshop del 5