• MuZik

    Frågor Ang Photoshop del 5

    car skrev 2007-09-25 21:58:13 följande:
    Ni som morphar. Är det fler än jag som ibland (då ansiktsfärgen misstämmer massor) målar på ett nytt lager?Är det "fusk"? Hur gör man annars?
    Jag tycker inte att det är fusk. Jag målar t.ex. ljusare partier och skuggor i ansiktet på ett nytt lager för att kunna ändra på opaciteten senare, så att det "smälter" in i orginalbilden bättre.
  • MuZik
    Bilja skrev 2007-10-03 20:34:57 följande:
    shift eller ctrl eller caps lock kommer inte i håg vilken prova dig fram
    Caps Lock är det.
  • MuZik
    Bilja skrev 2007-10-03 20:42:36 följande:
    tur att du har koll!
    Händer rätt ofta att jag råkar komma åt den knappen...
  • MuZik
    Sexymala skrev 2007-10-03 22:36:59 följande:
    någon som vet hur man kan fixa snygga ögonbryn??
    Det finns t.ex. färdiga penslar att ladda ner, bl.a. på Deviantart.com.
  • MuZik
    car skrev 2007-10-05 21:35:26 följande:
    Ni som har topaz och får bilden sådär glansig-hur gör man då? Vilka spakar ska man använda?
    Oj, det gäller nästan att prova sig fram! Jag kör oftast en kombination av Clean/Denoise/Sharpen. Men, som sagt, det beror helt på bilden och hur pass slät du vill ha den.
    Sexymala skrev 2007-10-05 22:55:50 följande:
    Hur kan man åtgärda skuggor i ansiktet??Så att det blir mer slätt..?!
    Ett sätt är att använda Diffus glöd, med hudfärgen som bakgrundsfärg. Då har man ett högt värde på spaken "Yta med glöd" och lågt på spaken "Tom yta". Obs! Kopiera bilden på ett nytt lager så att du kan ta bort glöden där du inte vill att det ska finnas (så att det endast blir ansiktet som får den jämna hudfärgen).

    Ett annat sätt är helt enkelt att måla med pensel där skuggan finns och sedan justera med intensitet/kontrast och opacitet.
  • MuZik
    Sexymala skrev 2007-10-06 16:36:20 följande:
    hej.. igen Nu är jag här igen.. hmMen iaf.. problem igen..Skall försöka får bort skuggor i ansiktet. och tänkte prova kloningsstämpeln o lite annat.. Men jag kan inte "rita" på ansiktet!vad är fel??Jag har gjort en dublett av bakgrunden en gång, i den dubletten har jag målat lite ögoneffekter med "Efterbelys" knappen..Så när jag sedan skall måla med ja, säg koningsstämpeln, så blir det inget.. Vilket lager jag än har markerat. Har gjort nytt lager- fungera inteHar gjort dublett av bakgrunden- fungera inteHar målat direkt på bakgrunden- fungera inte.. Man så klickade jag bort Ögat (anger synlighet för lager) för lagret där jag har ögoneffekten och Då syntes det jag klonat.. men så kan det väl inte vara.. för det är väl bara de lager som har ett öga markerat framför som syns i det "färdiga" bilden... fatta ni!?Hur skall jag göra för att det jag klonar skall synas?!
    Har du "kloningslagret" överst?
  • MuZik
    Sexymala skrev 2007-10-06 16:47:00 följande:
    Hur vet man vilket lager som är överst!?
    Det lagret som är först i lagerfönstret är överst. Bakgrunden är alltid underst.
  • MuZik
    Sexymala skrev 2007-10-06 16:59:18 följande:
    MuZik Och vilket skall vara överst? Det nya förstert, så att jag kan klona??
    Ja, det nya tomma lagret ska vara överst. Det är som ett overheadpapper som är genomskinligt. Allt som är under syns, men när man ritar på det översta pappret så fastnar det endast på det, och inte på några andra papper (lager).

    Glöm bara inte att markera rutan "Använd alla lager" när du klonar!
  • MuZik
    honny skrev 2007-10-06 17:18:42 följande:
    Någon som kan bara snäll o förklara för mig ordagrant hur jag sätter ett ansikte på en annan kropp utan att ansiktet blir för stort viljet hände mig. Jag får inte til det. Jag annvänder photoshop elements 5.0
Svar på tråden Frågor Ang Photoshop del 5