• Peztis

    Vad är det för fågel som skriker?!?!?

    Vi har nu under flera sena kvällar hört en fågel skrika och undrar vad det för för fågel.

    Den skrämmer slaget på oss, trodde först att det var ett däggdjur men vad jag vet så finns det inga däggdjur - förutom fladdermöss - som flyger så alltså måste det vara en fågel.
    Det är ett jätteläskigt ljud, gastkramande.

    Någon som vet?

  • Svar på tråden Vad är det för fågel som skriker?!?!?
  • Peztis

    Fast rävar brukar inte flyga förbi i luften...
    Nä, det är definitivt en fågel som skriker och sedan är det en annan som svarar i bland.

  • Peztis

    Vi har aldrig sett den, bara hört den flaxa förbi i mörkret så vi vet inte alls hur stor den är.
    Och vi har bara hört den när det varit mörkt.

    Gissa om man är nyfiken på hur den ser ut!

  • Peztis

    Birdies, jag skev nog lite fel, vi hörde den inte flaxa men vi hörde definitivt att den flög pga ljudet som förflyttade sig i luften. Eller hur man nu ska formulera sig.

    Nä, fasan är det inte för det har vi också springandes i snåren. De kan verkligen låta och man får hjärtat i halsgropen om man står ganska nära och de sätter igång.

    Påfågel? Hehe, nä... något slott bor vi inte i! Lite häftigt vore det ju men samtidigt skulle jag inte våga gå ut på tomten om där fanns en stor ilsken påfågel.

    Fladdermöss har vi också (jeeze, vi bor verkligen på landet!) men de ljuden är ju knappt uppfattningsbara för oss med normal hörsel..

    Läste om en amerikan som blivit skiträdd av ett blodisande skrik och det var tydligen en "barn owl", ni måste ju bara läsa! www.birdwatchersgeneralstore.com/scream.htm
    Roade oss här hemma ofantligt!

    Skickade även min fråga till Sv Ornitolog-någonting (ursäkta mig!) och fick till svar att det troligen rör sig om en kattuggla, att de ljudupptagningar man hör oftast är tagna på våren och då låter det helt annorlunda.

    Självklart ser jag fram emot fler spekulationer och/eller vetanden!

  • Peztis

    Jo, ganska nära vatten, det är ca 1 km ner till vattnet och vi ser det från huset. Dessutom är det ett fågelskyddsområde.
    Men vi har inte hört det därifrån vattnet, låter mer som att det kommer ifrån skogsdungarna så jag är nästan benägen att tro att det är en kattuggla som vi skrivit om tidigare.

Svar på tråden Vad är det för fågel som skriker?!?!?