• Gekko

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Tygbutiker:
    www.stoffochstil.se
    www.gittes.se
    www.textilonnet.se
    www.jonic-textil.se (klicka i Med moms)
    www.sykompaniet.se/
    www.e-slojd.se
    www.jofotex.se
    www.tygvaruhuset.se/
    www.mg-tyger.se
    www.michas-stoffecke.de
    www.lapplisa.se/index.html Lapptäcken och färdiga paket med tyg och mönster
    www.textilboden.se Gardiner, handdukar och barntyger
    www.hantverksbodenvenditor.se Tyger för lapptäcken eller annat
    www.medsols.se/index.html Ekologiska tyger
    www.fabricshack.com/
    www.reprodepot.com/
    www.fairmonkey.se/
    www.tygpyssling.se/ säljer Hilcos tyger
    www.neanobelle.se/ säljer Hilcos tyger

    Mönsterlänkar:
    www.sleepingbaby.net/jan/Baby/index.html
    www.ottobredesign.com
    www.trollunge.com

    Övrigt:
    www.minanamnband.se Beställ egna namnlappar

    Våra syskontrådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m23410465.html Här finns tips om bra syaffärer att besöka om du har vägarna förbi! Berätta gärna om dina egna smultronställen här!
    www.familjeliv.se/Forum-5-179/m24606619.html Samlad blogglista!
    familjeliv.se/Forum-11-240/m22566330.html Förra tråden
    familjeliv.se/Forum-11-240/m25435662.html Bildtråd. Tyvärr kan bara plusmedlemmar lägga in bilder på sina alster här men alla kan kika och låta sig inspireras!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-26 22:16:46:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m26246379.html Här kan man skriva vilken/vilka symaskiner man har och lätt hitta någon att fråga om man har funderingar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-05 20:56:31:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m26585666.html Den nya syaffärstråden. Lägg gärna till ditt favoritställe om det inte redan finns med!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-13 19:01:45:
    Ny blogglistetråd, kul att det är så många www.familjeliv.se/Forum-5-155/m27745254.html

    Typ etsy fast på svenska:
    www.hemmagjort.se/
    www.niperus.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-27 13:44:33:
    Adressen niperus.se ovan kommer att bytas ut mot hantverksmarknad.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-02 12:25:28:
    Nya tråden - orange färg:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m28383863.html

  • Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!
  • Kerstin

    Ush, har lite beslutsångest över min planerade åkpåse... I mönstret jag har blir den 120x65 cm när den är stängd, men jag vill ju ha den i hårdliften och den är bara 80x30 cm så det känns ju alldeles för stort. Men sen vet jag inte om man vågar göra den 80x30 heller, för det blir ju alltid lite mindre ändå eftersom den går lite i höjdled också så att säga. Den jag har mönster till gör de till en sittvagn, men när man köper en åkpåse använder man väl samma till ligg- och sittvagn, eller hur? Det råkar inte finnas nån här som har en Brio åkpåse och kan kolla hur stor den är på ett ungefär? Eller om ni har en annan åkpåse som ni tycker passar till en lift eller liggvagn i ungefär den storlek som jag har... Tyg kan jag ju alltid köpa för mycket, men jag måste ju veta hur långa dragkedjor jag ska ha...

  • Gekko

    Snälla ni. Kan jag få tips på prissättning? Jag har en beställare som vill ha ett par av mina muddjeans. Bild finns här: gekko-attsyengecko.blogspot.com/2007/09/jeans.html

    Hur mycket är det rimligt att ta? Jag känner inte beställaren men hon har tidigare köpt en hoodie av mig. Det är ju endel pill med jeansen tycker jag. Hjälp! Alla förslag tas emot med glädje!

  • Bibabba

    Kerstin: Jag har Emmaljungaåkpåse jag kan mäta på om du vill. Min är gjord för att passa i sittvagnen. En rättså lång bor som är gord för att gå upp över ryggstödet får alltså vikas in under när man har den i liggdelen. Det blir lite extra kudde. Jag har en bild på sonen när han sover i den, ska se om jag kan lägga in den här.


    Blekingetösen har bytt namn till Happy Hippo
  • Kerstin

    HappyHippo: Det där med att man nog får vika in den i liggdelen har jag också tänkt på, men det blir isåfall ungefär 1/3, alltså 40 cm som man får vika in. Men sen är ju bebisen så liten i början att det kanske inte gör så mycket att man har lite åkpåskorvande i sidorna och vid fötterna, så behöver man iallafall inte en ny åkpåse till sittvagnen sen.
    Jag ser fram emot bilden.

  • Bibabba

    Kerstin: Här är bilden. Nu har han den inte stängd på denna bilden, men du ser ju kanske hur det ser ut iaf. Bakstycke 98 cm Framstycke 66 varav 14 cm i överkanten kan vikas ner o fästas med en knapp. Blixtlåsen är 45 cm långa Framstyckets bredd är 34 cm och bakstycket inklusive sidorna är  67 cm. Ovanför blixtlåset är bakstycket ca 45 cm högt o jag skulle gissa att jag vek ner ungefär hälften av detta under huvudet. Han ska ju inte ha dragkedjan hela vägen upp över huvudet ju.

    Sover i vagnen 02.jpg


    Blekingetösen har bytt namn till Happy Hippo
  • Bibabba

    Det blev ganska mycket tyg på  sidorna om honom när vi hade vinteråkpåsen i liggdelen, men det gör ju å andra sidan vagnen väldigt ombonad o mysig.


    Blekingetösen har bytt namn till Happy Hippo
  • Kerstin

    HappyHippo: Åh vad mysig den ser ut! Undrar om man kanske borde göra en till sig själv också... Men då blir ju din nästan så stor som den i mitt mönster om man vecklar ut den helt, för då är den väl 101x98 cm? Jag tänkte ju att man skulle kunna använda den som lekfilt när man är och hälsar på folk och ville gärna ha den som en fyrkant för det (det var ju därför jag gillar det mönster jag hittade), men börjar nog inse att jag kanske borde ha en framsida som man kan vika ner i toppen istället för att försöka att bara vika det lite åt sidan. Får väl improvisera fram nåt när jag köper dragkedjor idag och sen göra en bra ritning när jag kommer hem.

  • Bibabba

    101*98?? nej inte direkt. Ska ta en ny bild.


    Blekingetösen har bytt namn till Happy Hippo
Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!