• Gekko

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Tygbutiker:
    www.stoffochstil.se
    www.gittes.se
    www.textilonnet.se
    www.jonic-textil.se (klicka i Med moms)
    www.sykompaniet.se/
    www.e-slojd.se
    www.jofotex.se
    www.tygvaruhuset.se/
    www.mg-tyger.se
    www.michas-stoffecke.de
    www.lapplisa.se/index.html Lapptäcken och färdiga paket med tyg och mönster
    www.textilboden.se Gardiner, handdukar och barntyger
    www.hantverksbodenvenditor.se Tyger för lapptäcken eller annat
    www.medsols.se/index.html Ekologiska tyger
    www.fabricshack.com/
    www.reprodepot.com/
    www.fairmonkey.se/
    www.tygpyssling.se/ säljer Hilcos tyger
    www.neanobelle.se/ säljer Hilcos tyger

    Mönsterlänkar:
    www.sleepingbaby.net/jan/Baby/index.html
    www.ottobredesign.com
    www.trollunge.com

    Övrigt:
    www.minanamnband.se Beställ egna namnlappar

    Våra syskontrådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m23410465.html Här finns tips om bra syaffärer att besöka om du har vägarna förbi! Berätta gärna om dina egna smultronställen här!
    www.familjeliv.se/Forum-5-179/m24606619.html Samlad blogglista!
    familjeliv.se/Forum-11-240/m22566330.html Förra tråden
    familjeliv.se/Forum-11-240/m25435662.html Bildtråd. Tyvärr kan bara plusmedlemmar lägga in bilder på sina alster här men alla kan kika och låta sig inspireras!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-26 22:16:46:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m26246379.html Här kan man skriva vilken/vilka symaskiner man har och lätt hitta någon att fråga om man har funderingar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-05 20:56:31:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m26585666.html Den nya syaffärstråden. Lägg gärna till ditt favoritställe om det inte redan finns med!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-13 19:01:45:
    Ny blogglistetråd, kul att det är så många www.familjeliv.se/Forum-5-155/m27745254.html

    Typ etsy fast på svenska:
    www.hemmagjort.se/
    www.niperus.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-27 13:44:33:
    Adressen niperus.se ovan kommer att bytas ut mot hantverksmarknad.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-02 12:25:28:
    Nya tråden - orange färg:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m28383863.html

  • Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!
  • Botilda

    Yrväder, jag tror inte på att sänka priset på Tradera. Möjligen om du kallar det för rea eller på annat sätt påtalar att det är hälften av det riktiga priset. Annars får du fel kunder. Tror jag.

    Är det inte med Tradera ungefär som med loppisar - köparna är ute efter fynd. Superbilligt eller kända märken som är slut i butiken. Jag vet att vissa lyckas, men många många säljer sina muddbyxor för en femtilapp.

    Neggobotilda slår till ;-(

    Jag tror mer på att stå på marknader. Om ett par helger är det t.ex. barndagar på Street i Stockholm, Merkando i Malmö verkar bra och säkert finns det flera julmarknader där man skulle kunna sälja. Eller hitta ett barnvagnskafé som kan tänka sig sälja lite kläder också.

  • Cirrus

    Det har rätt nyligen gått upp för mig att många säljer sina hemsydda plagg på Tradera. Vet inte varför, men det känns sådär för mig. Jag använder mig av Tradera för att sälja mina barns avlagda kläder (köpta) så forumet som så tycker jag är lysande. Mina egna sydda grejer vill jag dock inte sälja där.

    yrväder: idén om att rensa i förrådet och få någon krona är dock inte dum Det kanske är enklast att nyttja Tradera till det.


  • yrväder

    Jo det skulle man ju kunna göra isåfall. Tyvärr är det dåligt om marknader här norröver. Jag har pratat med min frissa, som brukar sälja lite grejer nu och då utan att ta nån provision, så jag ska ev få hänga upp lite grejer där som folk kan kika på och så lite mindre grejor som dom kan köpa på en gång. Sen har jag pratat med en bekant/ingift släkting som frågade om jag var intresserad av att ha nåt liknande ett klädes-party, där folk kan få kika på tyger och färdiga plagg, och sen beställa.


    Botilda skrev 2007-10-09 14:21:36 följande:
    Yrväder, jag tror inte på att sänka priset på Tradera. Möjligen om du kallar det för rea eller på annat sätt påtalar att det är hälften av det riktiga priset. Annars får du fel kunder. Tror jag. Är det inte med Tradera ungefär som med loppisar - köparna är ute efter fynd. Superbilligt eller kända märken som är slut i butiken. Jag vet att vissa lyckas, men många många säljer sina muddbyxor för en femtilapp.Neggobotilda slår till ;-( Jag tror mer på att stå på marknader. Om ett par helger är det t.ex. barndagar på Street i Stockholm, Merkando i Malmö verkar bra och säkert finns det flera julmarknader där man skulle kunna sälja. Eller hitta ett barnvagnskafé som kan tänka sig sälja lite kläder också.
  • lindalake

    Nä, på Tradera gör man oftast inga pengar. Där köper man sånt man vill fynda, eller som tagit slut i affär.
    Jag höll på mycket med syntetdreads innan och folk säljer såna skitbilligt på tradera (oftast dåligt gjorda eller underbetalt) och då får folk för sig att de ska vara så billiga. Vad jag har lärt mig är att folk (då oftast ungdomar) inte vill betala för vad det är värt.
    Inte så konstigt när det finns folk i asien som jobbar för 18 kr i timmen

  • Botilda

    Yrväder, klädparty är ju strålande! Gör det. Finns det någon öppen förskola där du bor? Kanske du får komma och visa kläderna där? Jag har för mig att det var nån som gjorde det hos oss (men jag var inte där själv då, så jag vet inte hur det togs emot). Eller prata med BVC och bjud in/hälsa på föräldragrupperna. Det kräver ju lite säljarbete, men tycker man att det är roligt så kan det nog ge resultat.

  • Cirrus
    yrväder skrev 2007-10-09 14:30:02 följande:
    Jo det skulle man ju kunna göra isåfall. Tyvärr är det dåligt om marknader här norröver. Jag har pratat med min frissa, som brukar sälja lite grejer nu och då utan att ta nån provision, så jag ska ev få hänga upp lite grejer där som folk kan kika på och så lite mindre grejor som dom kan köpa på en gång. Sen har jag pratat med en bekant/ingift släkting som frågade om jag var intresserad av att ha nåt liknande ett klädes-party, där folk kan få kika på tyger och färdiga plagg, och sen beställa.
    Så sa en syster till min svägerska också. Hon ville komma på homeparty och beställa utifrån tygval och modeller  Kanske inte alls en dum idé.
Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!