• Gekko

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Tygbutiker:
    www.stoffochstil.se
    www.gittes.se
    www.textilonnet.se
    www.jonic-textil.se (klicka i Med moms)
    www.sykompaniet.se/
    www.e-slojd.se
    www.jofotex.se
    www.tygvaruhuset.se/
    www.mg-tyger.se
    www.michas-stoffecke.de
    www.lapplisa.se/index.html Lapptäcken och färdiga paket med tyg och mönster
    www.textilboden.se Gardiner, handdukar och barntyger
    www.hantverksbodenvenditor.se Tyger för lapptäcken eller annat
    www.medsols.se/index.html Ekologiska tyger
    www.fabricshack.com/
    www.reprodepot.com/
    www.fairmonkey.se/
    www.tygpyssling.se/ säljer Hilcos tyger
    www.neanobelle.se/ säljer Hilcos tyger

    Mönsterlänkar:
    www.sleepingbaby.net/jan/Baby/index.html
    www.ottobredesign.com
    www.trollunge.com

    Övrigt:
    www.minanamnband.se Beställ egna namnlappar

    Våra syskontrådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m23410465.html Här finns tips om bra syaffärer att besöka om du har vägarna förbi! Berätta gärna om dina egna smultronställen här!
    www.familjeliv.se/Forum-5-179/m24606619.html Samlad blogglista!
    familjeliv.se/Forum-11-240/m22566330.html Förra tråden
    familjeliv.se/Forum-11-240/m25435662.html Bildtråd. Tyvärr kan bara plusmedlemmar lägga in bilder på sina alster här men alla kan kika och låta sig inspireras!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-26 22:16:46:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m26246379.html Här kan man skriva vilken/vilka symaskiner man har och lätt hitta någon att fråga om man har funderingar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-05 20:56:31:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m26585666.html Den nya syaffärstråden. Lägg gärna till ditt favoritställe om det inte redan finns med!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-13 19:01:45:
    Ny blogglistetråd, kul att det är så många www.familjeliv.se/Forum-5-155/m27745254.html

    Typ etsy fast på svenska:
    www.hemmagjort.se/
    www.niperus.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-27 13:44:33:
    Adressen niperus.se ovan kommer att bytas ut mot hantverksmarknad.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-02 12:25:28:
    Nya tråden - orange färg:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m28383863.html

  • Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!
  • yrväder

    en fråga,
    hur gör ni när ni syr fast mudd på jeans?
    Offrar ni jerseynålarna? Och går det ens att köra i jeans med dom? Blir det inte hoppstygn?
    Jag har kört på med jeansnål, men ser nu i mina egna jeans att mudden har en massa hål vid sömmen, och något annat hade jag väl iof inte väntat mig heller.

  • Gekko

    Yrväder och Charmmiss: storlek 80 vill hon ha. Jag lutar också åt 250 eller kanske 260. Min sambo tycker 400!! Men så mycket kan jag ju inte ta. Då skulle ingen köpa ju!

  • Gekko

    Yrväder: jag har bara kört med de vanliga nålarna (80 tror jag) som finns i overlocken. Inga hoppstygn och inga hål. Kanske du kan testa det som en kompromiss mellan de två?

  • yrväder

    gekko
    jag har tagit närmare 400 när jag har sytt i äkta 70-talstyger, men det har varit gränsfall.
    Har en massa klänningar liggandes
    Så jag tror 250 blir bra=)

    Får testa med det då och se om det blir bra=) Tack!

  • Bibabba

    Funkar dåligt med bilderna, vet ej varför. Det är två blixtlås som går nästan ända ner i foränden. När man drar ner dem blir bakstycket platt o sen sitter det ju ihop i fotänden. Vill man ha åkpåsen som lekfilt bör man nog ha ett blixtlås mitt fram o sen ett som går runt i fotänden så man kan öppna där oxå.


    Blekingetösen har bytt namn till Happy Hippo
  • yrväder

    på babyproffsens(?) åkpåse är det en dragkedja mitt fram och sen är det i botten två dragkedjor som går ihop på mitten, och sen för att det inte ska bli ett kallt lufthål där dragkedjorna möts så är det en liten flärp som man fäster med kardborre.
    Dom går att ha som lekfilt, min kusin har en sån.

  • Kerstin

    Happy Hippo skrev 2007-10-09 10:58:34 följande:


    Funkar dåligt med bilderna, vet ej varför. Det är två blixtlås som går nästan ända ner i foränden. När man drar ner dem blir bakstycket platt o sen sitter det ju ihop i fotänden. Vill man ha åkpåsen som lekfilt bör man nog ha ett blixtlås mitt fram o sen ett som går runt i fotänden så man kan öppna där oxå.
    Jag tänkte ha en dragkedja fram och så två stycken i fotändan (ett från varje hörn till mitten). Efter de mått du skrev förstod jag det som att bakdelen är 67 cm inkl. sidorna, framstycket 34, vilket blir 101 cm bred om man tänker sig att man lägger det platt på golvet. (För att göra det mindre krångligt skulle man ju kunna säga att omkretsen blir 101 cm också...) Och så skrev du att bakstycket är 98 cm. Eller har jag missförstått nånting där?
  • Bibabba

    Prissättning är verkligen jättesvårt. Jag har en exempellista i min blogg. Jag tycker att man ska jämföra mer med priserna på PoP än på t ex Lidex o HM. Tycker mina kunder att 100:- är för mycket för en mössa kan de köpa sig en billig på HM. De som värdesätter min tid o det faktum att de får något som inte många andra har betalar gärna mina priser. Ibland får jag ju lägga flera timmar på att leta efter ett tyg som motsvarar kundens önskemål. Mössorna i min blogg är ett solklart exempel. Lina ville ha döskalletyg, o jag letade i flera städer o internetshoppar innan min snälla svärmor som är slöjdlärare beställde från Swelogent.
    Nu har jag fått beställning på förkläde med pirater eller grodor på, nån som sett nåt tåligt sådant tyg/vaxduk/duschdraperi nånstans?


    Blekingetösen har bytt namn till Happy Hippo
  • Kerstin

    Jag håller med HappyHippo! Nu säljer ju inte jag någonting själv och det är alltid lätt att komma med goda råd, men jag tycker att man borde ta det högsta pris man någonsin vågar och tror att man kan ta utan att förlora precis alla sina kunder. Att jämföra med Lindex och HM-priser tycker jag också är helt sannslöst. Och syr man någonting så blir det ju oftast förutom att det blir personligt även mer hållbart i tvätten, varför det ju definitivt är realistiskt att jämföra sina saker med PoP. Om man sedan går så långt som HappyHippo (och fler av er) verkar göra och låter kunderna komma med önskemål på tyg och annat tycker jag definitivt att man snarare borde jämföra med märkeskläder. Lägger man priser lägre än det ska man nog iallafall vara medveten om att man inte ens jobbar till ett underpris längre utan egentligen helt gratis och sen kan man ju ta ställning till om man vill göra det bara för att det är kul att sy.
    Jag funderade på att sticka saker och sälja någon gång och räknade på vad jag skulle behöva sälja saker för bara för att hamna på break even och blev skrämd av siffrorna. Nu är ju både materialkostnad och arbetstid något lägre när man syr, men tyvärr finns det nog en anledning till varför inga killar syr saker och säljer dem (om man inte syr skräddarsydda kostymer och sånt så som man kan sälja till precis hur mycket man vill).
    Synd att det verkar finnas många som tror att det blir så otroligt billigt att göra saker själv...

  • yrväder

    ett problem som jag ser det, jag som försöker sälja lite på tradera är att det kryllar av folk som tar typ 59 kr för en förklädesklänning, och oftast går inte priserna upp så mkt mer heller.
    Problemet är ju att dom drar ner alla, iom att folk då tycker att man inte ska behöva betala mer för "hemsytt"

Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!