• Bempa

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Ok, nu vet jag att detta upprör en del, men jag förstår inte att det nu ska vara att alla kan ha alla slags plagg.
    Häromdagen träffade jag en dagisgrupp. Ett barn hade långt blont hår, med rosa slingor. En kofta i rosa, lila o vitt, o ett par jeans med älvor o glitter. Dom cerisa strumporna lyste all världens väg, o för att inte tala om stövlarna med blommor, och fransar.
    Ja, jag tog för givet att detta var en tjej, men jag hade fel.
    Det jag kan känna är att barn kan vara elaka, o man behöver ju inte hjälpa till som förälder.
    Ja, jag vet också att en hel del tycker att det ska vara jämnställt med kläder osv, men det är trots inte det ännu, o jag hoppas att det aldrig blir det faktiskt.
    En rosa piké till grabben, visst absolut, men man behöver ju inte överdriva.

    Ni som klär barnen i alla plagg, tänker ni aldrig på hur det kan tas emot av barnets kompisar mm?????

  • Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????
  • Birry
    LAA skrev 2007-10-25 15:05:40 följande:
    Om ett par decennier tror och hoppas jag att vi skrattar lite förläget åt den här diskussionen precis som vi gör när vi idag läser att det gjordes forskningsresor för att ta reda på "huruvida negern har en själ", och liknande galenskaper.
    Det hoppas jag med!!!
  • Raira

    Om barnet är 5 så har den nog stort sett bestämt själv vad den vill ha på sig . Vet då att min 4 åriga kile är väldigt bestämd vad han vill ha .
    Nu är han en kille som älskar byggare bob , bamse , spindelmannen och bilar så det är de motiven han har på sina kläder .
    Men tjejen(2år)hon har mycket kill kläder .
    Hon ärver ju mycket av brodern men vissa plagg är köpte enbart till henne och de har jag endel tagit från killarnas avdelning . Hon gillar Tiger (nallePuh) och jag hiddade en super tuff tröja och byxor i grönt på killaarnas avdelning på H&M

  • Häxan Jia
    Bempa skrev 2007-10-25 14:27:05 följande:
    Ok, nu vet jag att detta upprör en del, men jag förstår inte att det nu ska vara att alla kan ha alla slags plagg.Häromdagen träffade jag en dagisgrupp. Ett barn hade långt blont hår, med rosa slingor. En kofta i rosa, lila o vitt, o ett par jeans med älvor o glitter. Dom cerisa strumporna lyste all världens väg, o för att inte tala om stövlarna med blommor, och fransar.Ja, jag tog för givet att detta var en tjej, men jag hade fel.Det jag kan känna är att barn kan vara elaka, o man behöver ju inte hjälpa till som förälder.Ja, jag vet också att en hel del tycker att det ska vara jämnställt med kläder osv, men det är trots inte det ännu, o jag hoppas att det aldrig blir det faktiskt.En rosa piké till grabben, visst absolut, men man behöver ju inte överdriva.Ni som klär barnen i alla plagg, tänker ni aldrig på hur det kan tas emot av barnets kompisar mm?????
    Vad e problemet. Grabben kanske gillar rosa och har valt sina kläder själv. Skall du då tvinga honom att inte gilla rosa, att inte få gå som han vill för att du anser att de kläder han har är för flickor???

    Urlöjligt. Låt barn vara som dom vill OCH mer kraft och ork till de föräldrar som låter sina baran vara som dom är och vara barn med intresse för massor av lika färger och former. Mitt barn kommer få kläder i alla färger. Dock har väl barnet max otur om de föds som flicka, för de mesta av de kläder jag köpt som skall vara unisex är ändå lite killiga i folks ögon, så den stackars tösen kommer väl gå för en grabb.. Vem bryr sig, knappst jag eller hon i så fall!
    Födda till original-Varför dö som kopior!
  • Bempa
    Acinorev skrev 2007-10-25 15:03:02 följande:
    Stackars Marcus kanske ramlade i en vattenpöl och hade inga extrakläder med sig så han fick låna Stinas?
    Birry skrev 2007-10-25 15:04:38 följande:
    Tror du ja, (att du inte blir stel) men det är svårt att dölja vad man känner inför något, men gör du det till 100% är det bara att gratulera! Att pojkar får dockor (o dyl) är ingen garanti för att de uppmuntras att leka med dem lika mycket som med de "typiska pojkleksakerna"...
    Med mitt pokerfejs skulle dom inte se nåt som inte jag vill
    Morbid Mistress skrev 2007-10-25 15:04:37 följande:
    Varför tar man förresten för givet att det handlar om någon form av statement från föräldrarnas sida när det gäller att inte könskoda barn? Varför inte se det som att man handlar kläder man tycker är fina?
    Fast väldigt många gånger så handlar vi föräldrar kläderna? Då har inte barnet bestämt själv, men klart som 17 att dom tycker det är fint!
  • Bempa
    Häxan Jia skrev 2007-10-25 15:07:14 följande:
    Vad e problemet. Grabben kanske gillar rosa och har valt sina kläder själv. Skall du då tvinga honom att inte gilla rosa, att inte få gå som han vill för att du anser att de kläder han har är för flickor???Urlöjligt. Låt barn vara som dom vill OCH mer kraft och ork till de föräldrar som låter sina baran vara som dom är och vara barn med intresse för massor av lika färger och former. Mitt barn kommer få kläder i alla färger. Dock har väl barnet max otur om de föds som flicka, för de mesta av de kläder jag köpt som skall vara unisex är ändå lite killiga i folks ögon, så den stackars tösen kommer väl gå för en grabb.. Vem bryr sig, knappst jag eller hon i så fall!
    Jag tänker inte tvinga nån till nåt, det har jag aldrig sagt, men jag måste ju få tycka som jag vill eller hur?
  • almn
    Morbid Mistress skrev 2007-10-25 15:04:37 följande:
    Varför tar man förresten för givet att det handlar om någon form av statement från föräldrarnas sida när det gäller att inte könskoda barn? Varför inte se det som att man handlar kläder man tycker är fina?
    Men det måste ju ligga något bakom.
    Man går ju inte enbart till Flickavdelingen i klädesbutiken
    när man handlar kläder till sin son.
    Då är det ju ganska klart sen att pojken vill ha tjejkläder.
    Vad vill föräldern nå ut med då att klä sin pojk enbart i tjejkläder?

    Att även pojkar kan vara fina i tjej-kläder?
    Att dem egentligen velat ha en tös?

    Självklart kan pojkar vara fina i kläder som är "tjejkläder"
    Men, nä, JAG tror att det ligger något i att föräldern vill få fram något genom att klä
    sin pojke i tjejkläder.
  • Häxan Jia
    Bempa skrev 2007-10-25 15:09:12 följande:
    Jag tänker inte tvinga nån till nåt, det har jag aldrig sagt, men jag måste ju få tycka som jag vill eller hur?
    Klart man får tycka.... Men kan du bortse från ditt tycke och låta din son ha glitter byxor och långt hår med slingor i om han vill?

    Kan du leva med att andra tar honom för en tjej då? Och ändå inte byta kläder på grabben eller försöka göra honom mer pojkig?
    Födda till original-Varför dö som kopior!
  • Birry
    almn skrev 2007-10-25 15:09:23 följande:
    Men, nä, JAG tror att det ligger något i att föräldern vill få fram något genom att kläsin pojke i tjejkläder.
    Jag tror att det enda föräldrarna möjligen vill signalera (men förmodligen är det ingen signal alls!) är att de är tillräckligt bra föräldrar för att låta barnet själv avgöra vad han/hon tycker är snyggt oavsett färg och form. Man "kan inte" tvinga på en femåring nåt den inte vill ha, ffa inte om det är något som vissa uppfattar som "kontroversiellt".
  • Bempa
    Häxan Jia skrev 2007-10-25 15:10:58 följande:
    Klart man får tycka.... Men kan du bortse från ditt tycke och låta din son ha glitter byxor och långt hår med slingor i om han vill?Kan du leva med att andra tar honom för en tjej då? Och ändå inte byta kläder på grabben eller försöka göra honom mer pojkig?
    Hehe, jag är ganska hundra på att han aldrig skulle vilja ha det, eftersom lillasyster har det
  • lia76

    Jag tycker inte det är något fel med att bära flickiga kläder till pojkar och pojkiga kläder till flickor.
    Jag har en jänta på 1 år och jag köper ofta kläder på killavdelningen för jag är så trött på allt rosa och pluttinuttigt som finns.

    Kanske hans föräldrar tyckte likadant att de är trött på alla pojkkläder som har tråkiga färger osv och ville ha lite mer färgglatt.

    Min systerson leker oxå med dockvagn och dockor och tycker det är jätte kul. Han är 8 år gammal
    Men jag menar... varför ska bara flickor leka med dockor? Pojkar kommer ju oxå växa upp och bli män och pappor, då är det ju bra att även de lärt sej byta blöja osv som man kan göra på dockor

    Det är väl personen i frågas problem om personen tycker pojken ser ut som en flicka och är klädd som en flicka
    Tror inte pojken lider av det
    jag tycker dt eär häftigt att folk vågar klä sina barn i andra kläder än vad klädaffärerna delat in avdelningarna i.

    När de är nyfödd så finns pojk och flickkläder i samma avdelning.
    men när de blir större och är småbarn och ska ha de större storlekarna, då helt plötsligt är det indelat flicka och pojke.

    Det här är säkert en fas de går igenom. Bara för att de klär sej i tjejkläder betyder inte att det hellre vill vara en tjej eller vill ha tjejkläder framöver.
    Låt barn klä sej som de vill... de är ju bara bra


    Nu har min prinsessa fyllt 1 år (23/9)
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????