• Äldre 25 Oct 14:27
    43275 visningar
    772 svar
    772
    43275

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Ok, nu vet jag att detta upprör en del, men jag förstår inte att det nu ska vara att alla kan ha alla slags plagg.
    Häromdagen träffade jag en dagisgrupp. Ett barn hade långt blont hår, med rosa slingor. En kofta i rosa, lila o vitt, o ett par jeans med älvor o glitter. Dom cerisa strumporna lyste all världens väg, o för att inte tala om stövlarna med blommor, och fransar.
    Ja, jag tog för givet att detta var en tjej, men jag hade fel.
    Det jag kan känna är att barn kan vara elaka, o man behöver ju inte hjälpa till som förälder.
    Ja, jag vet också att en hel del tycker att det ska vara jämnställt med kläder osv, men det är trots inte det ännu, o jag hoppas att det aldrig blir det faktiskt.
    En rosa piké till grabben, visst absolut, men man behöver ju inte överdriva.

    Ni som klär barnen i alla plagg, tänker ni aldrig på hur det kan tas emot av barnets kompisar mm?????

  • Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????
  • Äldre 25 Oct 17:06

    Ja du, TS. Jag håller med dig helt och hållet.
    Men jag ser i tråden att du och andra anklagas för att döma barnen? Vadå döma barnen? Ingen tror väl att en liten kille i rosa paljettklänning är transvestit, utan de flesta fattar nog att pojkstackaren helt enkelt har föräldrar med avvikande åsikter som pojken får skylta med ...


    Vem har lyckats bäst med att fixa till Roisin? www.familjeliv.se/Forum-5-178/m26222025.html
  • Lillst­rumpa8­2
    Äldre 25 Oct 17:08

    Väljer han själv kläderna så är det ju inte du som bestämmer Visst för att du skulle kunna neka honom, men det ska man ju inte behöva göra. Men jag skulle inte klä mina barn så så länge de inte själva bad om det.


    Bonanza skrev 2007-10-25 17:03:56 följande:
    Men om barnet vill ha såna kläder då? Jag förstår inte vad felet är? Vad är det för fel på min son som har lockigt hår ner till axlarna, en rosa mössa och rosa skor - och idag ett par gröna byxor med lite blommor som det är glitter på. Han tycker att han är fin. Jag tycker att han är fin. Han har massor av kompisar på förskolan, är inte retad alls. Så berätta gärna - vari ligger felet?
  • Äldre 25 Oct 18:36

    Isolde: tyvärr så är småbarnstrosor så smått skurna att det inte alls ser bekvämt ut om man sätter dem på en pojk. (behövs lite putmån framtill) Trist tycker jag, som har svårt att hitta roliga kalsonger till min 2½årige son. Boxershorts är ingen höjdare (sömmen gör ont i rumpan) och det finns ett väldigt smalt utbud av kallingar - de är grå eller blå med bilar eller monster på. Jag har lyckats hitta lite bamsekallingar på Lindex och några färgglada på Åhlens och Hm, men det är roligare och finare på flicksidan, rött och gult med djur på.

  • Äldre 25 Oct 18:38

    Ja man kan ju undra hur endel fungerar.. *haha*

  • Miss Lau
    Äldre 25 Oct 18:52

    Har inte läst tråden men jag är en sån mamma som köper de kläder jag tycker är fina, sen vilken sida i affären de hänger på struntar jag helt i. Mina söner har också varit klädda i "tjejkläder" och jag ser inget konstigt med det. Tycker det är betydligt konstigare och sorgligare att begränsa sitt barn med att dela upp kläder för resp. pojkar/flickor.  För vad är det då mer man tar från sina barn pga att de fötts med "fel" kön?

     

  • Äldre 25 Oct 18:57
    Miss Lau skrev 2007-10-25 18:52:55 följande:
    Har inte läst tråden men jag är en sån mamma som köper de kläder jag tycker är fina, sen vilken sida i affären de hänger på struntar jag helt i. Mina söner har också varit klädda i "tjejkläder" och jag ser inget konstigt med det. Tycker det är betydligt konstigare och sorgligare att begränsa sitt barn med att dela upp kläder för resp. pojkar/flickor.  För vad är det då mer man tar från sina barn pga att de fötts med "fel" kön? 
    Inte fasen skulle ja klä min son i en blommig kjol tex.
  • palmbl­ad
    Äldre 25 Oct 19:25

    Jag har inte skrivit att jag ska klä mina pojkar i klänning då de börjar skolan.
    Att barn vet vad som är "flick" o "pojk" har samhället inkl vissa föräldrar tutat i dem.

  • Äldre 25 Oct 19:42
    SeTa skrev 2007-10-25 16:55:00 följande:
    Nu har mina pojkar aldrig velat ha kjol (tack och lov) men hade dom velat det hade jag blivit lika glad över det som om min sambo plötsligt ville ha kjol. Inte alls alltså.
    Varför inte då?
  • Sencha
    Äldre 25 Oct 19:44

    Jag nöjer mig just nu med att hänvisa till min blogg: www.familjeliv.se/Bloggar-3-2/b49968p536192.html

  • Eva och Nadjas mamma
    Äldre 25 Oct 19:53
    SophiaM skrev 2007-10-25 19:42:40 följande:
    Varför inte då?
    Jag skulle inte heller vilja se min man i kjol. Det är väl ändå inte konstigt? Alla har vi väl vår syn på manligt resp. kvinnligt och just kjol tycker jag är ultrafeminimt. Och jag vill ha en manlig man. Skulle bli ruggigt avtänd om han gick med kjol. Men valet är ju självklart hans.
    Och visst kan väl era söner få ha flickiga kläder om de vill, men tyvärr ökar ju risken att de kommer att utsättas för trakaserier och om ni föräldrar vill ta den risken så är det ju upp till er.
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????