• Äldre 25 Oct 14:27
    43080 visningar
    772 svar
    772
    43080

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Ok, nu vet jag att detta upprör en del, men jag förstår inte att det nu ska vara att alla kan ha alla slags plagg.
    Häromdagen träffade jag en dagisgrupp. Ett barn hade långt blont hår, med rosa slingor. En kofta i rosa, lila o vitt, o ett par jeans med älvor o glitter. Dom cerisa strumporna lyste all världens väg, o för att inte tala om stövlarna med blommor, och fransar.
    Ja, jag tog för givet att detta var en tjej, men jag hade fel.
    Det jag kan känna är att barn kan vara elaka, o man behöver ju inte hjälpa till som förälder.
    Ja, jag vet också att en hel del tycker att det ska vara jämnställt med kläder osv, men det är trots inte det ännu, o jag hoppas att det aldrig blir det faktiskt.
    En rosa piké till grabben, visst absolut, men man behöver ju inte överdriva.

    Ni som klär barnen i alla plagg, tänker ni aldrig på hur det kan tas emot av barnets kompisar mm?????

  • Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????
  • Äldre 25 Oct 19:59

    Inte så jäkla omanligt: web.telia.com/~u31532661/bilder/storkilten.jpg


    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-25 19:53:57 följande:
    Jag skulle inte heller vilja se min man i kjol. Det är väl ändå inte konstigt? Alla har vi väl vår syn på manligt resp. kvinnligt och just kjol tycker jag är ultrafeminimt. Och jag vill ha en manlig man. Skulle bli ruggigt avtänd om han gick med kjol. Men valet är ju självklart hans. Och visst kan väl era söner få ha flickiga kläder om de vill, men tyvärr ökar ju risken att de kommer att utsättas för trakaserier och om ni föräldrar vill ta den risken så är det ju upp till er.
    Underbara älskade...
  • Morbid Mistre­ss
    Äldre 25 Oct 20:03
    Bonanza skrev 2007-10-25 19:59:08 följande:
    Inte så jäkla omanligt: web.telia.com/~u31532661/bilder/storkilten.jp...
    Inte denna heller www.odiumclothing.net/images/fullsize/NE005.jpg

    Maken funderar på ngt liknande
    Jag har det sundaste förnuftet av alla
  • evelge­n
    Äldre 25 Oct 20:06

    Har inte läst hela tråden. Men killen TS skriver om kanske hade klätt på sig själv och tyckte att han var jätte fin.

  • Miss Lau
    Äldre 25 Oct 20:06
    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-25 19:53:57 följande:
    Och visst kan väl era söner få ha flickiga kläder om de vill, men tyvärr ökar ju risken att de kommer att utsättas för trakaserier och om ni föräldrar vill ta den risken så är det ju upp till er.
    Så våra söner ska låta bli att klä sig som de vill för att ni inte klarar av att alla inte är lika?  Det är ju era barn som retas och tycker det är konstigt!
  • PAFF
    Äldre 25 Oct 20:37

    Klockrent! Det är de som äger problemet, inte era söner!


    Miss Lau skrev 2007-10-25 20:06:37 följande:
    Så våra söner ska låta bli att klä sig som de vill för att ni inte klarar av att alla inte är lika?  Det är ju era barn som retas och tycker det är konstigt!
  • flower­Lowa
    Äldre 25 Oct 20:50

    min spontana tanke är att det är underbart att gränserna mellan vad som anses "flickigt" och "pojkigt" håller på att suddas ut!! Ni har aldrig funderat på VARFÖR det från början har delats upp så att blått är för killar och srosa för tjejer.. vem f*n kom på den idiotiska idéen???? Varför kan vi inte bara slappna av lite och sluta påverkas så starkt av färger.. vad har färgerna för betydelse? Jag tycker rentav att det är oerhört trångsynt att fastna i dessa könsroller. Det är vi vuxna som medvetet/omedvetet socialiserar in våra barn in i könsrollerna. Studier har gjorts där en grupp kvinnor har fått träffa först en flickbebis och då var det genast gulligull och puttinutt och bebisen fick rosa kläder m.m. sedan fick samma grupp kvinnor träffa en pojkbebis och då blev det genast tuffa kommentarer och han fick blåa kläder m.m. Vad kvinnorna inte visste var att det var precis samma bebis vid båda tillfällena men med olika kläder, alltså typiskt tjejiga kläder respektive typiskt killiga kläder.... Tycker ni det är rätt att VI bestämmer vad som är tillåtet för flickor/pojkar??? Vad är det som är så skrämmande för er att dessa typiska klädkoder överskrids? Det argumentet med att barnen skulle bli retade köper jag INTE!!! detta handlar ju om att barnen själva ska få välja för sej själv, och jag hävdar att om barnet är i en sån miljö där de andra barnen ej accepterar ett "annorlunda" beteende, så väljer barnet att följa dessa koder för att passa in, om det ej är så "starkt" att det fullkomligt struntar i andra barns åsikter...

    Min fråga till er med problem med pojkar som kläs/klär sig i tjejiga kläder: Vad är det som är så fel utifrån detta jag nu tagit upp? Samt: Hade ni reagerat lika starkt och dragit upp samma argument om mobbing om det var tvärtom, en tjej som klär sej i typiska killkläder t.ex. spindelmannenkläder och dylikt?

  • Äldre 25 Oct 20:52

    Morbid Mistress skrev 2007-10-25 20:03:29 följande:


    Inte denna heller www.odiumclothing.net/images/fullsize/NE005.j...Maken funderar på ngt liknande
    Och jag måste få länka till min favoritsida gällande män i kjol
    skirts.provocateuse.com/

    kolla in Brad Pitt i lila rosa glittrande fodral ..
  • Äldre 25 Oct 20:56

    Kalla mig dömande, kalla mig enkelspårig eller vad ni nu vill...men en ev. son kommer INTE få gå klädd så! En rosa tröja? Visst! Rosa sneakers? Självklart! Rosa slingor i det nyklippta håret? Japp! Men inte allt på en gång!! Stackars unge! Tydligt att hans päron ska va "jämnställda"...


    Vill ni kika in hos mig? Inboxa så fixar jag det!
  • Ellpi
    Äldre 25 Oct 20:57

    Jag klär min son i de kläder jag tycker ät fina och de färger som passar honom, rött t ex eller grönt. När han är så stor att han själv kan välja vilka kläder han vill ha på sig då får han göra det! Skiter fullständigt i om det är en blommig kjol han vill ha eller en rosa glittertröja!

  • Äldre 25 Oct 20:59

    Ja, stackars unge som får se ut som han vill. Rena barnmisshandeln.


    enlitenbitkaka skrev 2007-10-25 20:56:11 följande:
    Kalla mig dömande, kalla mig enkelspårig eller vad ni nu vill...men en ev. son kommer INTE få gå klädd så! En rosa tröja? Visst! Rosa sneakers? Självklart! Rosa slingor i det nyklippta håret? Japp! Men inte allt på en gång!! Stackars unge! Tydligt att hans päron ska va "jämnställda"...
    Underbara älskade...
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????