• sweedy

    USA trad

    Saargr, tackar för nya tråden.

    LaMadde, så trist att inte få se. Min klinik är superbra på så sätt att de har "glasögon" som jag får ha så jag ser allt som händer på skärmen. Sedan fattar man inte så mycket nu när de är så här stora, men det är ju en annan sak.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Här är julgranen inne, men inte pyntad ännu. Svårt att hålla fingrarna borta idag, men jag kan ju inte klättra i granen själv för att sätta dit lamporna. Så jag får väl snällt vänta tills mannen kommer hem.

    Adventsljusstaken har jag faktiskt inte fått fram ännu. Den kommer fram med julgransgrejerna så det blir väl idag. Jag har en som jag kan fylla med precis vad jag tycker passa, polkagrisgodis eller nötter, eller mossa om jag skulle vilja. Det brukar bli nötter.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy
    Casino chick skrev 2007-12-03 17:20:19 följande:
    Nej tjejer ska i väg till jobbet strax. I dag ska jag vara croupier i en black jack turnering. Ska bli kul! Vi hörs sen!
    Great minds think alike.
    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy
    Charly skrev 2007-12-05 22:42:33 följande:
    Är den nån här på tråden som har gjort IVF?
    Japp Och med väldigt lyckat resultat.
    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Saargr, jag rimmar min egen skinka. Ingen jätteskinka precis men liten och lagom till oss. Har precis förberett årets idag, men jag köper nog en liten skinka till när jag ändå är igång och stoppar i frysen så jag har något gott att mumsa på även efter jul.

    Har varit min IKEA sväng idag och köpt julmust, slurp! De hade ju skinka där också i år, men den såg inte särskilt god ut.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Saargr, jag använder receptet från min rutiga kokbok, det är för skinkor från 3-8 kg. Först ska man gnida in skinkan i salt/socker blanding, 4msk salt och 2msk socker (och igentligen saltpeter men det går ju inte att få tag i) och låta den ligga ett dygn lätt övertäckt. Förbered saltlaken så den är klar nästa dag. Laken består av 5L vatten, 900 g, ca 9 dl, grovt salt (vilket jag inte hittat utan tagit vanligt) helst utan jod, och 2 msk socker. Så låter man det koka upp så saltet och allt smälter. Dagen där på häller man över laken över skinkan. Så ska man vända skinkan med jämna mellanrum och byta till ny lake om den blir grumlig. En 3-4 kg skinka tar ca 2 veckor står det, en större ca 3. Vet inte om det spelar någon roll att den har ben i. Förra året benade jag ur en jag gjorde innan jag lade in den, men det var nog mer besvär än det var värt.
    Så ska man vattna ur skinkan innan man tillagar den. Vid kokning urvattna i 2 timmar, vid ugnsbakninig ca 15 tim.
    Man får ju lite testa sig fram. Min blev i alla fall väldigt god förra året, möjligen lite salt, men det var ju en liten skinka jag gjorde, men det är ju också en smaksak. I år tror jag att jag späder laken lite till och låter den vara lite kortare tid eftersom den bara är ca 1,5 kg.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    God Jul alla önskar jag och mina tvillingar som föddes förra veckan.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Tack alla!

    Min förlossning blev hastig då jag drabbades, tämligen akut, av havandeskapsförgiftning. Var på koll på fredagen och då var allt bra. Så över helgen hade jag ont i magen (levern) och på söndagsnatten sov jag inte en blund och började spy. Efter en sväng till läkaren på förmiddagen på måndagen åkte jag hem igen, för mina värden var ok (det som inte skickades till labbet) och efter att ha spytt tomt i magen släppte magvärken också. Men så på eftermiddagen återkom det igen och jag spydde på nytt. Jag ringde läkaren som tyckte jag skulle åka till sjukhuset för koll, och det gjorde vi. När labbsvaren kommit tillbaka beslutade läkaren att det blir snitt omgående. Men trotts att det gick fort från det vi kommit in till snitt gick allt väldigt metodiskt och lugnt till. Barnen mådde superfint med toppen bra aspgar poäng. Jag mådde också mycket bättre efter förlossningen, men mina blodvärden var riktigt eländiga. Jag hade något de kallar för HELLP syndrom, en taskig variant av havandeskapsförgiftning, och tydligen så var jag riktigt illa i värdena ens för att ha HELLP. Men jag mådde som tur var aldrig så dåligt som mina siffror sa. I fredag fick vi dock alla åka hem tillsamman och nu njuter vi i fulla drag av vår lilla familj i julhelgen.

    Elias och Elliot föddes i v 35+2. Ca 5-10 & 5-1. Ca längd 19-5 cm och 18-5 cm.

    Sweden myyyysigt!!!


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Ni som har rest under väntetiden på ert green card och ansökt om tillstånd, hur funkade det? Hur lång tid tog ansökan? Måste man veta exakta resedatum/bokat biljett?


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy
    AHöst skrev 2008-01-18 17:23:30 följande:
    Hur lang tid det tar beror pa var man ansoker tror jag. Jag kommer inte ihag hur lang tid det tog for mig faktiskt. Det tog inte sa varst lang tid i alla fall.Man behover inte veta nar man ska resa alls. Utan man ansoker bara om advance parole som det heter och sedan galler det under tiden du vantar.
    Tack. Ska kolla hur jag ansöker så jag kan resa hem i maj, förhoppningsvis...
    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Tjohoo, äntligen tid till intervju för litt green card! Då borde jag ju slippa ansöka om advanced parol?Fundersam


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy
    Wagram skrev 2008-01-24 16:57:25 följande:
    Sweedy: grattis! Jag skulle nog ansoka om det anda, for man vet aldrig nar det kan strula till sig. Det vore ju hemskt om du har planerat en resa och inte kan aka!
    Ja, det är ju det som är det jobbiga.
    Påskkyckling skrev 2008-01-24 18:17:25 följande:
    Halloj Sweedy! Hur är livet som tvillingmamma?
    Fullt upp, men helt underbart.
    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy
    Sweden skrev 2008-01-24 18:37:27 följande:
    Sweedy - Du har inga fler kort pa grabbarna att satta in? Ar nyfiken pa hur de ser ut nu!
    Har lagt upp ett par från ett par veckor sedan.
    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Hoppar in med ännu en green card fråga. Har ni fått ett tillfälligt green card i ert pass vid intervjun?


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Tack för era svar, men åh, så irriterande att det är så olika. Då vet man ju inte vad man kan förvänta sig. Får väl ringa och höra, men det känns ju inte som man kan få veta med säkerhet då heller.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Maria, det är det om jag behöver ansöka om advanced parol för att resa i maj som jag oroar mig över. Får jag inget tillfälligt direkt kan jag ju inte chansa att det permanenta hinner komma.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy
    MariaNJ skrev 2008-01-30 19:41:02 följande:
    men det dom stamplar funkar som resepapper ocksa, det sa dom till mig iaf...el har jag missuppfattat situationen? Har du fatt tid till intervjun? El har du inte skickat in nagra papper alls? Jag skickade in en advaced parole ansoka samtidigt med resten av alla ansokningar for arbetstillstand och green card osv osv...jag hann fa mitt advanced parole ett par veckor innan jag skulle aka till swe, annars hade det ju blivit problem eftersom jag inte hade varit pa intervjun annu...men om du ska pa intervju innan sverige sa kan det ju inte bli nagra problem, vare sig du fatt ditt advanced parole eller inte, stampeln funkar som det ist isf...eller har jag helt missuppfattat allt?:)
    Wagram skrev 2008-01-30 20:25:36 följande:
    Sweedy: savida det inte redan ar for sent for det skulle jag nog anda ansoka om advanced parole om jag var du. Tankom intervjun t ex av nagon anledning skjuts upp till efter resan, eller om det uppstar andra typer av problem. Jag har hort alldeles for manga skrackhistorier runt hur folk har blivit behandlade for att vaga lita pa att det skall ordna sig utan problem. Bara som ett exempel tog en etapp (namnkollen) som skall ta omkring tva veckor nio manader for oss...
    Jo, om de stämplar i passet räcker det som resepapper, har jag förstått. Jag har tid till intervju den 11 mars. Jag försöker undvika att söka advanced parol eftersom det ju kostar ca $300. Jag har inte bokat någon resa ännu, och kanske väntar då tills efter intervjun?  Men frågan är väl om det blir för sent att ansöka om parol om jag inte får stämpel då, eller om det saknas/måste kompleteras något vid intervjun för att jag ska få stämpel. Dilemman...
    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Mitt dilemma har löst sig själv. Ringde immigrations och de behandlar just nu ansökningar om advanced parol från augusti 2007, så det hinner ju inte komma tills maj om jag ansöker nu! Skrikandes Men om jag blir godtjänd vid intervjun får jag tillfällig stämpel, vilket jag även kan få senare om jag måste kompletera med något. Så det blir att vänta och hålla tummarna att allt är ok vid intervjun, och sedan boka biljetter.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Jag har hört att de temperaturer som gifterna frigjorts i i test är mycket högre än man någonsin värmer formula/mjölk, så vid normal användning ska det inte vara någon fara.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
  • sweedy

    Problemet även om infertilitetbehandling täcks kan, som för oss, vara att mediciner ju är som i Sverige och har egen "försäkring". Min försäkring täckte endast $500 av medicinen, vilket jyu inte är något alls i sammanhanget.


    ~*~*~♥♥~*~*~Lyckliga jag!~*~*~♥♥~*~*~
Svar på tråden USA trad