• LAgirl

    USA trad

    Forvirrad over forsakringar och skola
    Hej jag och min familj ar pavag till USA (LA) for att starta upp ett foretag. Planen var att aka om ca en manad. Nu ar det sa att jag gatt och blivit lite gravid och har forsokt satta mig in in hur det funkar med forsakringar osv.
    Vi kommer i forsta vandan aka over pa turistvisum och stanna tre manader pa det, sedan blir det gissningsvis E2 visum for var del.
    Vi ar inte gifta och jag har tva medfoljande barn fran ett tidigare forhallande sa det ar ratt sa komplicerat alltihop.

    Naval till fragorna: Om jag forstatt saken ratt sa kommer det bli problematiskt att hitta en forsakring som tacker fodsel i USA och jag vill helst inte tillbaka till Sverige for detta. Finns det nagon som har tips eller rad om vad man kan gora? Jag ar bara i v 5.

    Om barnen skall folja med i forsta omgangen, vilket vi garna och helst vill (har fullmakt fran deras far), sa verkar det svart eller omoljig att skriva in dem i en amerikansk skola sa lange vi har turistvisum. Har pratat med skolan och de har tipsat om att andra familjer som under langre period semestrat i tex thailand, har sokt om ledighet och hittat en svensk skola att samarbeta med. Pa det sattet verkar de kunna ga kvar i sin klass, atminstome terminen ut och fa sina betyg fran sverige. Nagon som har tips om andra satt att hantera detta pa, sa att barnen fortfarande har skola, agon som vet om detta fungerar aven i USA?

    Tacksam for alla rad och svar jag kan fa. 

Svar på tråden USA trad