Inlägg från: AnnaKlara |Visa alla inlägg
  • AnnaKlara

    Namn som klassmarkörer.

    Associationer och fördomar, är det verkligen samma sak? Kan vi någonsin helt bli kvitt endera? Fördomar, det hoppas jag. Men associationer vore ju rätt konstigt att vara fri från. Tråkigt.

    Förresten - OOU, är det ett allmänt vedertaget begrepp? Jag trodde det var en familjelivsomskrivning.

  • AnnaKlara

    Jag fnissar fortfarande åt Carl-Fredrik. Eller, "Carl-Philip" är ett uttryck vi använder oss av en hel del.

    Fördomar, alltså jag vet inte. Jag tycker inte att en WT:are har ett lägre människovärde än en som är born and raised på Öfvre? Alltså, jag tycker inte att det ÄR så illa att associera vissa namn till joggingkläder, fnaskrand och vad nu är begreppet innehåller.

  • AnnaKlara

    Jag menar, i Sverige är det ändå såpass möjligt (för att inte säga lätt) att göra en klassresa att jag omöjligt kan tycka SYND om de (oss) i de lägre klasserna. Det är inte jämförbart med homosexualitet, hudfärg eller handikapp! Medfödda saker som man inte kan, eller ska, ändra.

  • AnnaKlara
    hugskott skrev 2007-12-31 16:36:04 följande:
    Jag har svårt att tro att OOU uppkom här, när det sägs vara en nästan rak översättning av NED (Non Educated Delinquent)ett engelskt uttryck. Men som Anna-Klara skriver är inte oou allmänt vedertaget vad jag vet. Förresten Anna-Klara, vad är en fnaskrand? Är det bloderingsutväxt som jag tror el?
    Japp, blonderingsutväxten!

    Men OOU och NED är ju långt ifrån synonyma, enda gemensamma nämnaren är ju avsaknaden av utbildning. Och jag har svårt att tänka mig att ett allmänt vedertaget uttryck skulle innehålla ett så subjektivt och godtyckligt begrepp som "ointresserad".
  • AnnaKlara
    idiblon skrev 2008-01-03 18:58:52 följande:
    Klassamhället försvinner ju inte för att toppskikten vill vara snälla, direkt?
    Du menar att det inte hjälper om Fina Frun på Junibacken ger sin son namnet Kevin? He he.
Svar på tråden Namn som klassmarkörer.