• Fru Mi

    Tråden för oss med tillväxthämmade barn del 5

    Hej alla!!!
     Var ett tag sen jag skrev, hinner aldrig med men tycker om att läsa om andra barn som är små godingar som min lille.
    Ibland är jag orolig när han är på dagis för killarna i hans ålder(3år) är större och mycket hårdhänta. Han är ju så liten men mycket verbalare än de. Där uppstår många konflikter tror jag. De ser ju att han är liten men de hänger inte med i hans diskussioner. Har sett flera gånger hur de ger honom tjuvnyp och till och med slår honom ordentligt. Detta är så hemskt och dessutom är han ju blödarsjuk.
    Det verkar dock ha lugnat ner sig lite men jag märker att han gärna umgås med tjejerna som är ett år yngre och samma storlek som honom. Han är äldst på sin avdelning men jag bävar för att han ska byta till andra avdelningen med ännu större killar! Fast de kanske är försiktigare.


    3år-90cm-12kg
  • Fru Mi

    Jag tänkte mest på var jag hittar bra tillväxtkurvor och kan göra nomogram över medelföräldralängd!


    .
  • Fru Mi

    Linda 23

    Min lille har oxå gått ner i vikt fast ca 500gram. Börjar bli orolig men jag vet att han inte har några allergier för det kollades upp förra året.  Fast han är ju ganska petig med maten och så .Känner mig som en hönsmamma men jag kanske borde kontakta hans läkare.


    .
  • Fru Mi
    Seldonia skrev 2008-01-24 18:49:08 följande:
    Fru Mi & Linda 23Har ni kontakt med Barnkliniken? Är era så små att de äter välling fortfarande? I så fall kanske de kan få barnsondnäring utskrivet. Här är det en själklar sak om det är en liten tillväxhämmad som inte vuxit ikapp och som dessutom tappar i vikt.Fast det går så klart även om de är för gamla för flaska, äldre barn suger i sig den med sugrör istället.

    Har inte pratat med hans läkare på ett tag men han har stamkort på barnkliniken känns det som.


    Han käkar välling i flaska och det känns bra för idag har han bara ätit det och lite spagetti med ketschup. Känns lite jobbigt med barnsondnäring men om han behöver det så ska han ju ha det Fast hans läkare har aldrig pratat om att det är något problem med att han är liten förutom förra året då han gick ned i vikt pga en tarmbakterie.


    .
  • Fru Mi
    Linda 23 skrev 2008-01-25 09:38:02 följande:
    Sofia: Min dotter är 4 år. Hon äter inte välling längre.Fru mi: Vad jobbigt Man känner sig rätt maktlös. Men på Tisdag ska det tas prover så får vi se om det är något hon inte tål. Vet du hur lång tid det tar att få provsvar?
    Kommer inte ihåg men tror att det tog ett tag. Vi fick svar när han kom in med öroninflammation så jag vet inte hur länge de hade vetat.
    .
  • Fru Mi
    Seldonia skrev 2008-01-28 14:27:20 följande:
    Fru Mi:Jag kände mig lite ledsen när det blev klart att det skulle bli en andra omgång med barnsondnäring, jag vill ju att hon ska vara som alla andra barn och inte behöva såna specialgrejer. Men jag märker en sån skillnad på henne nu när hon äter "tjockmat" igen. Hon är så glad och har mycket mer ork nu, och lår som har lite att klämma i.
    Okej, skönt att höra. Jo lite lår att klämma på vore ju inte fel. Jag avvaktar lite med läkaren för lillen har gått upp 300gram igen av de 500 han förlora så det verkar ju vara på rätt väg. Dessutom ser han ut att ha dratt iväg på längden. Ska nog mäta imorron. Men 12kg som han vägde ikväll känns så lite ändå. Det känns som om man inte ger sitt barn nån mat. Men han sleva i sig en stor tallrik gröt på kvällen och det har han inte ätit på länge.
    .
  • Fru Mi
    Linda 23 skrev 2008-02-09 08:59:24 följande:
    Nej det låter ju lite mycket. Så antagligen stod hon fel i november Tindra är iaf glad. Nu får hon åka masken på parken zoo
    Haha...ja det har ju lillen en bit kvar till. Däremot har han tjatat hela vintern att han vill till parken zoo igen och titta på djuren och jag får berätta om och om igen att alla djuren sover och att det är stängt men han tycker inte att det är bra. Det ska vara öppet
    .
  • Fru Mi
    Linda 23 skrev 2008-02-11 15:52:59 följande:
    Parken zoo har öppet 21-24 februari

    Ska ni dit då? Och åka masken


    Vi är på Island då, väntar nog till maj med parken.


    .
  • Fru Mi

    Här gick det bra med andra barnet. Han var större i V32 än vad storebror var när han kom i v37+1 så då andades vi ut. Men så är havandeskapsförgiftning ovanligt på andra barnet. Storebror är nu 9år 125cm lång och 22kg ( tror -3 på sd).

  • Fru Mi

    Det där med beräknad vikt. De beräknade sonen till, om jag minns rätt, 2600 i v35 men han vägde 2100 när han kom v 37+1.

Svar på tråden Tråden för oss med tillväxthämmade barn del 5