• Disan

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Tack för länken TuvaLi!!Så att man inte tappar bort er Hoppas att alla mår bättre idag!

    Stardust: Var bor du ngnstans? VC kan ju vara för hemska, tog mååånga år för mig innan jag fick remiss till spec inom reumatologi..! Det krävdes att min mamma fick en diagnos och hon pratade med min läkare (vi har samma husläkare) om det, då gick han med på det... *suck* Det tog inte många månader innan jag hade min diagnos!! Väntetiden hade mest med tandläkaren att göra, eftersom man fick köa för att göra en spottkörtelbiopsi. -Oj, nu skenar jag visst iväg!! Sorry! Men om du bor i sthlm, vet jag en BRA läkare!!

    Nixxi: Jag tycker att det ofta är så, att läkarna som inte är spec misstror ens smärta! Huvudsaken är att man står på sig, den går ju inte över!! Det ärju inte som en bakfylla som är hemsk i en dag eller ngr timmar för att sedan gå opch gömma sig och aldrig komma tillbaka, sådan här smärta ligger och gror för att finnas för evigt och alltid bli starkare... *suck*

    TuvaLi: Trist med migränen, har själv haft ngr anfall, men inte så där att jag äter medicin för det och så. Hade Hortons, den där med när bara ena halvan av huvudet gör ont. Fy! Hoppas att det blir bättre snarast!! Gör du om TS lite, tänkte så där fins med mer info om oss som hänger här? Verkar ju vara fler än bara jag som hittat hit nyligen!

  • Disan
    Stardust: Gud vad jobbigt!

    -Själv har jag bara Brufen 600mg hemma, mina Voltaren som jag fick på akuten när jag hade ett skov tog slut... MEN-tur i oturen, min mamma är läkare och fixade lite nya Voltaren till mig som jag kan ta till natten för att få slippa störas av smärtan när jag sover..! På dagtid försöker jag att inte ta mediciner, jag tänker då mest på att jag faktiskt bara är 24 år gammal, har hela livet på mig att bli sämre och knapra piller Lite humor är det ju faktiskt..!!

    Nu måste jag kila, skall till bvc med lilla Ronja på sexmånaderskontrollen! Nervös!! Det är ju kallt ute idag, undrar hur ont man kommer att få och hur stel man kommer att bli...??
  • Disan
    Kimpossible: Har bara haft enstaka anfall under åren som gått, så jag räknar mig inte ens som migränpatient!! Skönt, tycker jag!! Men fy... Man lider ju av extrema huvudvärker ändå, kommer från nacken och musklerna runt huvudet, helt hopplösa!! Andreas: Tack tack!! Gillar den mkt, är fortfarande fin, trots att bebis töjt ut den
  • Disan
    Nixxi: Jag fick min diagnos av både ögonläkare, tandläkare och reumatolog, så blir det oftast när man har SS. Därför tog det lite tid för mig att få allt på papper också, var ju en hel del undersökningar man skulle gå igenom!

    Måste bara säga: Jag kände en enorm befrielse när jag fick min diagnos! Blev faktiskt glad, äntligen kunde jag faktiskt erkänna för världen att jag hade SMÄRTA!!!! Det var så många som misstrott mig genom åren, både vänner och familj. Min dåvarande pojkvän bara skrattade åt mig och tog mig aldrig på allvar... Han var helt sjuk, men det är en annan historia--- Det känns skönt för mig att kunna sätta ord på vad som är fel och att när man klagar, så vet man varför!!
  • Disan

    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.


    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se stardust: 29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan: 24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder.

  • Disan

    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.


    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se stardust: 29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan: 24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.


  • Disan
    Måste passa på att fråga er tjejer(och en karl ): De senaste dagarna har mina ben betett sig knasigt... När jag står stilla i ngr minuter börjar de göra ont och liksom pirra, inte som att det är blodstopp utan mer på ett sätt som verkligen gör ONT.  Är det ngn som känner igen detta? Kanske bara är ngt tillfälligt som är på besök. Har aldrig haft så här förut!!
  • Disan
    TuvaLi: Jag skrev heller ingenting om migrän och arbetet... Hmmm... Men däremot så har jag skrivit om att jag har haft migränanfall (Hortons). Jag brukar också ha väldans ont i käkarna, det är en smärta som är så jobbig att man ibland inte orkar prata... Känner du igen det? Men jag tror att det kommer från nacken, man är väl så överansträngd att det sprider sig liksom...

    Läskigt att du också har så där i benen. Har du haft det länge? Det var ngn mer som också haft det så.. Vem var det? Har du haft så länge? Jag blir nästan tokig på detta! Kan ju inte stå stilla!! Kommer det att gå över mån tro? Ngn mer som har råkat ut för detta?

    Tänk vad många vi är här inne som skriver och att vi ändå står upp trots våra smärtor!! (Om än kanske rangligt ) Det känns hemskt att se listan växa, men samtidigt stärker den, iaf för mig, det är så skönt att äntligen kunna skriva av sig och känna lite gemenskap!! Hoppas att ni känner det samma!!
  • Disan
    Cissilalia: Men oj! På din pres-bild ser du ju inte tjock ut direkt! Men det är tyvärr så, p-piller är skapta för att man skall väga 60 kilo, give or take ungefär 10 kilo. Över eller under detta blir de mindre och mindre säkra... Undrar också varför det är så, borde ju finnas för smala, normala och tjocka! Eller?
  • Disan
    TuvaLi: Jag förstår prec vad du menar!! Har ju själv varit i den sitsen: Ingen läkare trodde på mig, trots alla symtom för ngn reumatisk sjukdom. I flera år gick jag runt och försökte övertala läkarna till att tro mig... *suck* Som sagt: När min mamma fick sin SS diagnos, kunde hon övertala läkaren till att skicka remiss på mig också... Jaja, vad skall man säga? Reumatologen träffade mig en gång och sade sedan till mig: "Jag kan säga redan nu att du har SS, tack vare att din mor har fått diagnosen och att du mår likadant, men för vi måste göra testerna ändå. Men räkna med att du har det." Det var en befrielse som hette duga! Jag har nog aldrig varit så lycklig!! (Haha, jo, lite drygt ett halvår senare när jag fick ut 156 000 i försäkringspengar efter att diagnosen blivit fastställd DET var lycka!! )

    Hortons är en migrän som bara sitter på ena sidan av huvudet. Man kan verkligen känna var gränsen går, oftast går den mitt på skallen också. Ena halvan har migrän, den andra inte. Jätteskumt, men tydligen ganska vanlig migrän ändå. För övrigt är det som vanlig migrän alltså, men illamående och ljuskänslighet och allt som hör till.

    ...och TuvaLi: Du är en pärla, så klart att du får tjata lite
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?