Inlägg från: Petra i Kattland |Visa alla inlägg
  • Petra i Kattland

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.
    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust: 29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan: 24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

    Kimpossible: 40 år, 2 söner 11 & 5 år, gift m Ä 33 år. Fibromyalgidiagnos sedan -99.

    Lakrits: 34 år, mamma till 5 killar(14 år, 13 år, tvillingar 9 år, minstingen 7 månader)Diagnos: Fibromyalgi sedan 2001, samt IBS.
     
    Petra i Kattland: 36 år, 2 barn Simon 14 år och Rasmus 8 mån (+2 änglar). Fibromyalgi sen 1993, fick diagnos 1998, och sjukpension 2000.
    Var snäll mot dina barn - Dom kommer att välja ditt ålderdomshem...
  • Petra i Kattland

    Jag har sjukpension och går hemma, men jag tycker inte att jag har nån "död-tid" direkt. Känner mej aldrig sysslolös. Tycker om att handarbeta och sitta vid datorn. När jag får för min åttamånders son vill säga. Sen går det ju åt en hel del tid till städning, tvätt, matlagning och disk. Allt tar ju mycket längre tid att göra när man har ont. Vissa dagar orkar man ingenting och det är så frustrerande!


    Var snäll mot dina barn - Dom kommer att välja ditt ålderdomshem...
  • Petra i Kattland
    Ni andra här med fibro... Mår ni också bättre på eftermiddagen/kvällen? Jag mår bläää fram till kl 11-12 ungefär. Sen börjar det ljusna lite. På kvällen mår jag som bäst.
  • Petra i Kattland

    Min man går gärna och lägger sej vid 20-21 på kvällen, så vi är inte riktigt av samma typ där. Sen är han pigg och glad kl 6-7. Och det är INTE jag! Skrikandes Tog ett tag innan han fattade att det inte var populärt att kvittra kl 7 på morgonen och dra upp rullgardinen så jag fick solen i ögonen. Och sen drog han mej i tårna också! Dumma gubbe! Fast han har lärt sej nu...

  • Petra i Kattland
    Disan skrev 2008-01-14 22:27:06 följande:
    Nixxi: Jag har extremt dåligt minne, men det härrör till min B12 brist. Om sedan den bristen hör till SS är det ingen som vet, men både min syster och min mor som även har SS, bär på bristen... Den är kronisk och ger bl a minnessvårigheter, talsvårigheter etc. Tar jag inte mina tabl och sprutor så talar jag baklänges
    Det där med talsvårigheter och dåligt minne känner jag igen. Har det med B12 brist att göra???
  • Petra i Kattland
    Ooops! Jag är visst gravid igen!  Mitt femte barn!
  • Petra i Kattland

    Tack allihop!

    Planerat? Njaa...hade väl kunnat dröja lite till utan att det gjort nåt. Men vi har lite problem med preventivmedel, är hänvisade till kondomer. Och hur kul är det? Generad Så vi (jag) försökte med "säkra perioder". Som inte visade sej vara så säkra. Men det gör inget. Barnet är så välkommet!

  • Petra i Kattland
    blommanigbg skrev 2008-03-14 17:49:15 följande:
    Nu vet jag varför jag har så taskig handstil... Hahahah... Får skylla på fibro... Men när jag ska skriva så får jag inget riktigt bra grepp om pennan och slarvar väldigt. Orkar inte, får ont inne i handen.. Tar inte ut svängarna. Och skriver pyttesmått.. Så har jag skrivit lääänge... När jag pluggade var det knappt ibland så att jag själv kunde läsa i efterhand vad jag skrivit under föreläsningarna... Så jag brukade renskriva det viktigaste..
    Känner igen det där... Generad Innan tyckte jag det var roligt att skriva för hand, men nu.... Tack gode Gud för datorn!
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?