• CissiLalia

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    NU har jag äntligen fått mina pills... tramadol 50mg och mirtazapin 30mg
    till natten

    tacksam och (ganska)smärtfri

    puss å kram nu ska jag blondera håret och klippa min lillasyster

  • CissiLalia

    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.
    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust: 29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan: 24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

    Kimpossible: 40 år, 2 söner 11 & 5 år, gift m Ä 33 år. Fibromyalgidiagnos sedan -99.

    Lakrits: 34 år, mamma till 5 killar(14 år, 13 år, tvillingar 9 år, minstingen 7 månader)Diagnos: Fibromyalgi sedan 2001, samt IBS.

    Petra i Kattland: 36 år, 2 barn Simon 14 år och Rasmus 8 mån (+2 änglar). Fibromyalgi sen 1993, fick diagnos 1998, och sjukpension 2000.

    Plumpa: 38 år, 2 barn, 14 och 11 år, Fibro diagnos 2007 (april, sjukers 50 %, jobbar 50 %

    CissiLalia: 22år diagnos som ställdes sommaren 07 =symptom som vid fibromyalgi...kämpar för att få en riktig fastställd diagnos.
    inga barn och planerar inga.

  • CissiLalia

    va på ungdomsmottagningen idag och fick reda på att jag e för tjock för p-piller...visste inte att man kunde va de men de e jag tydligen...aja skit samam måste iaf bort med iaf 20kg...

  • CissiLalia
    Disan skrev 2007-12-18 22:29:33 följande:
    Cissilalia: Men oj! På din pres-bild ser du ju inte tjock ut direkt! Men det är tyvärr så, p-piller är skapta för att man skall väga 60 kilo, give or take ungefär 10 kilo. Över eller under detta blir de mindre och mindre säkra... Undrar också varför det är så, borde ju finnas för smala, normala och tjocka! Eller?
    ja man tykker de...har ju gått up p20 kilo på ett år..började med p-pilelr efter ett uppehåll så då går man upp i vikt sen blev jag lycklig å skaffade karl så då går man ju åxå upp i vikt... men men de e som de e
  • CissiLalia
    Disan skrev 2007-12-19 18:10:16 följande:
    Annapanna1975: Men gud! Tänk att det kan vara så!! Någon måtta får det väl vara? Kan man inte få en diagnos för att det inte "stämmer" till 100 % ??? Helt sjukt!! men det är väl skönt att du äntligen har vunnit den kampen, trots att det inte är kul att vara sjuk. Men det är man ju i vilket fall som helst, även utan diagnos... Jag brukar också tappa saker ibland, det är som att händerna inte fungerar... Men det kanske är så hos SS -pat också? Får kolla upp det med min läkare sedan...

    CissiLalia: Hahaha, ja, vissa har ju förmågan att äta upp sig när de skaffar pojkvänner Själv bantar man när man är i ett nytt förhållande *knäpp*
    jag tapapr oxå saker jämt...tappar lixom greppförmågan när jag minst anar de..kan va så me balansen åxå..e lixom som "klumpig" eller "fumlig"...

    har en teori om uppätningne vid ny partner man jämför sim tallrik med mannens tallrik (vilket e känt att dom äter mer än kvinnor) för man vill ju inte vara sämre eller verka petig..å så sätter de sej på hukllet direkt! men en teori iaf
  • CissiLalia
    NiXxI skrev 2007-12-19 21:45:53 följande:
    Jag har så många frågor och funderingar just nu.Är väldigt nerstämd och ledesn....kan inte acceptera min smärta alls just nu.Finns det forskning kring Fibromyalgi? Pågående forskning? För vad jag har förstått så finns det inget botmedel, inga svar och ingen direkt medicinering eller behandling som tar bort värken.Ska det vara så här i resten av mitt liv?Varför syns inte det någonstans i kroppen? Varför är en sådan påtaglig värk så osynlig? Ibland känns livet så väldigt inte värt att leva, fast jag aldrig skulle vilja dö.Jag saknar den jag en gång var...pigg...frisk...orkesfull....energisk och positiv.Nu är allt antingen hur bra som helst eller väldigt, väldigt mörkt...aldrig mellanting...aldrig medium...aldrig lagom.Usch....när kommer accepterandet? Är så otroligt ledsen.Vill bara att någon säger att de hittat botmedlet och allt kommer bli som förr.Förlåt för mitt otroligt deppiga inlägg, men jag har verkligen ingen bra dag alls.Var kram till er alla och tack för att ni finns, lyssnar och delar med er
    jag förstår dej..går igenom precis samma sak som du...men man måste lära sej leva med det som en vis dam här inne sa jag har en underbar man vid min sida som stöttar å hjälper när jag e nere..han förstår att jag har de skit...visst blir man deprimerad när man tänker tillbaka men gör inte de..tänk på idag och imorgon som längst hur du ska gö de så bra som möjligt..

    själv planerar jag in vila å sånt dagen innan och efter jag ska gö något som tex en hel dags shopping eller familjemiddag eller liknande..man måste ta de lungt för att orka..
  • CissiLalia

    jag önskar jag hade ont iställer för att bara vara ledsen hela tiden

    just nu har jag knappt ont alls...bara lite här å där...inge märkvärdigt..men jag är så ledsen å gråter nästan hela tiden å de tär på vårat förhållande för min man tror ju att de e han som gör fel....

    men jag vet inte vad de beror på egentligen..jag vill hellre ha ont för den smärtan kan dämpas

  • CissiLalia
    Annapanna1975 skrev 2007-12-22 00:11:04 följande:
    Cicci,jag vet inte, men du kanske bara är trött? Jag blir alltid gråtig när jag egentligen behöver varva ner och sova mera. Och nu till jul är det lätt att man går på högvarv hela tiden.
    ja kanske de...känns lite bättre efter inatt...sov rikitgt dåligt fram till femtiden när jag bestämde mej för att ta mina mirtazapin då sov jag till nu klockan elva..känns lite bättre fakriskt att få sova ur sej..kanske bara e stressad å trött...
  • CissiLalia

    ja jag tycker du bara ska ta tryptizolen när du verkilgen behöver..de gör jag fast jag har mirtazapin men de e samma sak....och jag tykker de funkar...när man kanske har sovit dåligt ett par nätter å man vill vila ut ordentligt då tar jag til lkvällen inna jag lägger mej .-....men visst man blir som en zombie dagen efter...men man har iaf fått vila ut å de e ju viktigt


    TuvaLi skrev 2007-12-22 16:16:37 följande:
    Man måste inte alltid ha en "fysisk" anledning till att vara ledsen. Ibland bara måste man få  vara ledsen och nere. Det är ju dina känslor just nu och här och känslor ska man inte stänga av hur som helst.
    kanske är det som annapanna skriver, att du är trött och slut, vilket inte är så konstigt nu med tanke på alla julstress. Jag har inte heller mått så bra de senaste dagarna. idag är väl sådär.
    Jag vet inte om jag orkar fortsätta med tryptizolen, jag blir så vansinnigt trött morgonen efter! helt död! tar mig knappt upp!
    Vet ni, min man kom hem med en tempurmadrass i förrgår, en lånemadrass från en möbelbutik här i stan. Vi ska låna den tills på söndag. Och den är helt gudomlig att sova på, men kostar hela 5500 kr. Jag tycker inte att vi har råd, men men... vi får se. Jag har sovit grymt bra på den iaf!
    God jul på er alla!
    Ps, ska jag lägga ut listan i ts nu?
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?