• TuvaLi

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Tack alla ni som stöttar... det gör att jag orkar stå på mig o kräva min smärtlindring. Hade ni inte funnits här hade jag nog låtit dom sätta ut tradolan. De frågade mig återigen om jag inte kunde ta alvedon... men helt allvarligt alltså!! finns det folk som blir hjälpta av alvedom som söker till en smärtspecialist, isf då måste jag nog vara döende eller nåt som inte ens blir hjälpt av tradolan ibland????? förstår ni hur jag menar??

    All värme till er!!

  • TuvaLi

    annapanna:


    Annapanna1975 skrev 2008-01-10 10:20:37 följande:
    Ja, hjälp, vad tror de att du ska göra? Om de är så oroliga för din lever kan de ju fixa barnvakt osv till dig - på samhällets bekostnad.

    ja när du skrev detta ovan... så reflekterade jag inte alls över att det var du som kommenterat jag borde oxå byta bild för isaac ser så sjuk ut på bilden, men den togs ju när han låg inne på barn 2. Så han var ju inte så pigg.


    hoppas du får sova bättre inatt.


    kram TuvaLi


  • TuvaLi

    hej, jag börjar jobba i morgon och jag mår inte superduper precis... molont o stickigt värre.. ilar i armarna.
    Gruvar en del o inser så smått att i morgon börjar allvaret! långa mil att pendla (för mig iaf, har 2,5 mil enkelväg till jobbet) en kropp som gör ont....
    Men jag hoppas att det går bra ändå, nu har man väl semestern i sommar att se fram emot!

    Disan: hoppas att du får må bättre nu!


    Håller med er om det där med att man "kommer igång" fram mot eftermiddagen / kvällen, jag har oxå väldigt ont på morgonen.


    Här har det snöat hela natten i princip så allt är bara vitt vitt vitt ute, jättefint! måste ut å ta ett kort tror jag!


    har nyss varit ute med hundarna, ska nog sparka igång kroppen med en långpromenad med den äldre hunden. Kanske träna lite ...


    Nu gick strömmen IGEN!! Tur att vi eldar gärnet i vedspisen, då kan vi ändå laga mat, koka kaffe o ha det varmt o gosigt i köket!!


    Stor kram till er alla,


    Kanske inte kommer att hinna hänga med er så mycket i veckan , men även om jag inteskriver så läser jag garanterat!! Så fortsätt gärna hålla tråden vid liv!!!


    Kram Pia

  • TuvaLi
    Lakrits skrev 2008-01-15 22:06:42 följande:
    Hej på er andra!Hoppas er dag varit så bra som den bara kan vara. Är det någon av er som har problem med näsans slemhinnor??Konstig fråga kanske, men jag har sååå ont i ena näsborren.. Känns precis som jag har ett sår därinne, men har inte en aning om vad jag gjort. Har haft detta länge, säkert 1 månad. Godnatt till er alla goa tjejer!kramar

    jag har oxå lite så... men det är mest på vintern.. förmodligen för att luften är så torr, iaf här uppe i norrland


    Jag har jobbat 2 dgr på mitt nya jobb.  Det är jätteroligt och väldigt mycket info att ta in. Det som känns såå jobbigt är att jag varje dag jag kommer hem, har så ont att 1 tradolan inte räcker utan efter ett tag typ 30 minuter får jag ta en till. Då ger det effekt. Jag orkar inte annars. Min sjukgymnast ringde idag från smärtkliniken och skulle prata om bassängträningen... och hon frågade hur det gick på jobbet, jag sa som det var att jag tyckte det var jätteroligt men att jag har väldigt ont, vet ni vad hon sa!


    "ja men det är nog bara anspänningen av allt nytt, det kommer snart att bli bättre! " sa hon käckt!


    Ingen fattar!!!


    Jag har haft smärtan i 7 års tid. Innan jag fick barn så jobbade jag på förlossningen på ett sjukhus i sthlm och jag hade samma problem varje dag jag kom hem från jobbet. Så ont i fötterna, benen, bäckenet, det känns som foglossning fast jag inte är gravid. Och värk i nacke, rygg och armar. Ibland huvudvärk....


    Varför lyssnar ingen? varför känns det ibland som att de fattar men sen känns det helt tvärtom???


    Urk, känner mig lite nere idag.


    Kram

  • TuvaLi

    Tack för ert stöd. Ja hur kunde hon säga så? ingen aning. Jag ska nog berätta för henne hur jag känner det.... måste ta mig i kragen o boka tid hos min läkare på vc. Måste fråga om det finns nån värkmedicin som jag kan ta när jag är på jobbet, för det känns inge bra att äta tradolan o gå på jobbet... inte med det jobb som jag har, men samtidigt vill jag ha kvar trad, eftersom dom är så bra mot värken. Och jag kan knappt sova utan dom när jag har ont.

    Usch ingen bra dag idag.

    Men med hundarna går allt jättebra, tränar så ofta jag kan o hinner och orkar och de ger mig så mycket positiv energi...

  • TuvaLi

    Ser att ni skriver om städning o fördelningen hemma. Jag måste nog säga att min man nog hjälper till väldigt mycket hemma. Nu jobbar ju jag och han är hemma pappa och han fixar det strålande. 1 timmes promenad med vagnen varje dag då Isaac ska sova, plockar undan har middagen klar på bordet när jag kommer hem *ler* och inte hade jag väntat mej en sån god pasta gratäng som han fixat ihop. Min nya favorit. Han hade kokat pasta, broccoli o lagt i en form. Blandat ner brynt hackat bacon o cashewnötter. Sen hade han gjort nån slags sås av senap, cremefraiche, svartpeppar, grillkrydda.. blanda allt i en ugnsform o sen hade han strött riven ost i gratinerat i ugn... värsta gott!!!

    Men det är en sak som förundrar mig, om vi återgår till det här att män inte "ser" när det behövs städas och var, hur mycket osv.

    Tänk dig att mannen ska bädda sängen. Ni vet, vika täcken, puffa kuddar, sträcka överkast så allt blir rakt o slätt osv. Som VI KVINNOR brukar vara så bra på
    Fatta så stolt min man är när han bäddat sängen, men fatta så det ser ut!!! täckena är liksom "slängda" i ett tafatt försök att få dem jämna o fina. Överkastet ligger lite med ena kanten längre ner än den andra. Kuddarna huller om buller ungefär...

    MEN!!! Och nu kommer det mest fantastiska med hela historien!!! Tänk er mannen i garaget, fipplandes med nåt som har med bilen att göra... när mannen städat bilen är den S-K-I-N-A-N-D-E ren o blank!!! allt är perfekt! Och när det gäller att trixa till nån fiffig lösning på nåt annat så är det perfekt in i minsta detalj...

    Är det inte konstigt att när det gäller garaget, bilen, eller nåt att "manligt" så är allt gjort med presicion... men att bädda en säng utan att det blir knövligt är totalt omöjligt???

    Jag fattar det inte!

  • TuvaLi

    Oj!! Nu är det många nya namn här! Ach73, Socciq, AnLeNo... har jag glömt nån???
    Ni är varmt välkomna hit, kul att ni vill hänga här med oss!!!.

    Tänkte att jag kan uppdatera i TS att när denna tråd stängs och jag öppnar en ny (om ni vill förståss så lägger jag ut länken i mitt krypin. Vi är rätt många här nu så ifall nån inte hittar igen tråden så kanske det kan vara ett fiffigt sätt??? Eller vad tror ni?
    Jag tycker det är helt fantastiskt att jag fick sånt otroligt gensvar när jag startade denna tråd!!

    Tack alla ni som finns här!! Vi finns här för varandra o stöttar o peppar när det behövs, i annat fall pratar vi av oss om lite allt möjligt!

    Stor Kram på er!!

  • TuvaLi

    Hej, har jobbat nu i en vecka o har precis avslutat min första arbetshelg. Det är verkligen sååå roligt att äntligen ha en tillsvidaretjänst och jag är verkligen så tacksam. Men det är så tungt... jag vet inte hur jag ska orka. Har så ont. Och det är så jobbigt att köra de 2½ milen hem från jobbet. Särskilt när jag har så ont, då kan jag inte alls koncentrera mig på körningen utan sitter som på nålar hela tiden för smärtan är outhärdlig. Hade ju bestämt mig för att INTE äta värktabletterna på arbetstid, men igår gick inte det.. Efter halva passet var jag tvungen att ta en tradolan för att orka med. Och när jag kom grät jag massor o kände att "jag orkar inge mer".

    Vi började till och med att prata om att sälja vårt nybyggda fina hus och försöka hitta nåt närmare stan, så jag kan åka buss de dagar jag inte orkar köra... för jag vill inte bli sjukskriven.

    Samtidigt som jag inte vet hur länge jag kommer att orka så här heller... för som det är nu så känns det som om varje dag är en kamp för att hålla huvudet ovanför vattenytan, Förstår ni?? det är en kamp varje dag, så de dagar jag mår sämre....... ja då drunknar jag...

    Idag har det gått hyfsat på jobbet, ont men jag tog en värktablett när jag kom hem. Men det värsta är den där förbannade tröttheten, att det känns som om hela min kropp väger bly. Att lyfta en arm känns som ett träningspass, att resa sig upp från soffan och gå in till köket är skitjobbigt, allt känns så tungt. Jag vill ha energi så jag orkar städa o göra fint nångång.
    Ska mitt liv verkligen vara så här?? varför?

    Denna brännande stickande smärta.... guud så less jag är på den...
    Ska jag sjukskriva mig istället?? fast då känns det som ett misslyckande. Jag vill ju komma in i jobbet, lära känna alla. Få vara del i en gemenskap... förstår ni? är jag sjukskriven nu så hamnar jag som utanför, då kommer jag att vara den där tjejen som anställdes men som ingen minns ..typ... lite överdrivet kanske men det känns så..

    Oj det här inlägget blev längre än jag trott. Hade bara tänkt gnälla litegranna och så öste jag ur mig det mesta!!!

    Är ledig i morgon... vill göra en massa saker men jag lär nog inte orka en enda...

    KramiZ / TuvaLi

  • TuvaLi

    Hej... har inte orkat var här inne så mycket på slutet. Jobbet tar knäcken på mig. Hur ska jag orka. Pratade med min läkare på VC idag. Har bytt från Tradolan till Dexofen. Får se hur de fungerar...  Jag frågade honom om det här med tryptizolen.... om det bara var jag i hela världen som fick såna biverkningar av tryptizol, och vet ni vad han svarade. Han sa att det var väldigt ovanligt. Men för den skullen så innebär det inte att det jag känner är fel. Men varför fungerar det på så många andra men inte på mig?

    Jag vill ju må bra!
    Han frågade lite om hur det gick på smärtkliniken... vi pratade lite kring det. Han sa att det som hänt tidigare kan ha triggat igång värken... Men jag hade en tfn tid med honom, så vi hann inte prata med varandra så länge om min värk. Men jag känner att jag snart inte vet varken ut eller in. Just idag har jag sååååå ont, är hemma från jobbet. Igår lkväll hade vi -14 grader ute och min man sa att det var väderomslag på gång och att det var anledningen till att jag var dålig.... och idag är det 0-gradigt ute... varför blir jag så dålig när det är väderomslag. Aj, har så ont att jag knappt kan skriva mer.

    Ska försöka få i mig lite att äta.... kram alla ni

Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?