• Angelstorm

    V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10

    Hej hej!
    Här har ni en till med Ulcerös Kolit, fick diagnosen för ca 4½ år sedan.
    Sedan 3 veckor tillbaka har jag inte ätit någon medicin pga senaste levervärderna var jättedåliga.
    Nu har jag dock varit kass i magen en vecka, med andra ord tror jag att jag hamnat i litet skov, som jag inte haft på 2 år...
    Borde jag ringa läkaren då eller vänta å se om det mojnar?

  • Angelstorm

    Varför får inte jag vara med i listan? :s

    Hur som helst, ska ringa min läkare imorgon å höra, hoppas verkligen inte det är ett skov!

  • Angelstorm
    grådis skrev 2008-01-21 18:46:35 följande:
    Angelstorm, klart du får vara med på listan! Du är nu införd Bra att du ringer läkare. Sa de inget mer när du fick sluta med medicinerna pga levervärdena?
    Nepp, de sa att de skulle ta nya prover bara å att jag skulle sluta tills doktorn säger annat. Men det känns ganska riskabelt? Har inte varit utan medicin på 4 ½ år liksom :/
  • Angelstorm

    Nu har min mage varit kolugn hela veckan, vilket bara tyder på att det antagligen var en släng av magsjuka förra veckan. Har aldrig mått så bra som jag gör nu, då de tagit bort min medicin för tillfället, å mina levervärden är numera normala. Känns så himla skönt!

  • Angelstorm

    Har någon nyligen gjort koloskopi och fått dricka å fått dricka typ 4 liter saltsmakande sörja? Smakar det illa? Ska på en sån undersökning den 13:e men vet inte om jag är kapabel till att dricka så mycket sörja, som förövrigt verkar smaka rätt illa, av 4 liter :S

  • Angelstorm

    Någon som också kan förklara hur det går till? Har inte fått så mycket info om det, har gjort detta tidigare när jag var 15 men då sövde de ner mig, så jag vet inte hur det gick till.

  • Angelstorm

    Tack så mkt för alla svar!


    itmorsan skrev 2008-02-04 12:46:45 följande:
    Angelstorm: Jag gjorde två koloskopier förra året och drack laxabon båda gångerna, jag vet inte vad som var värst faktiskt. Det är i alla fall skönt när det är över.Jag skulle också dricka 4 liter på ca 4 timmar, jag fyllde ett glas var 10:e minut som jag drack med sugrör, stora klunkar så jag inte kände smaken. Efteråt tuggade jag tuggummi eller sög på en halstablett.Det gjorde det uthärdligt och jag har väldigt svårt för äckliga smaker mm.Själva koloskopin var jobbigare första gången än andra. Be att få så mycket lugnande som möjligt.
    Det är precis så jag ska dricka, typ 2-3 dl var 10:e minut.
    Lugnande, är det med spruta då? Fick nån form av lugnande vid en annan undersökning då jag fick sprutan i låret, inte så skönt.
  • Angelstorm
    68an skrev 2008-02-04 13:23:44 följande:
    angelstorm.se 4 l laxabon får jag alltid o de smakar saltvatten, finns äckligare saker att dricka men att de är hela 4 l på tid gör det lite tufft. jag uppskattar att jag gjort coloskopi nånting mellan 10-20 ggr och jag har fuskat alla ggr. har ljugit o sagt att jag druckit 4 l när jag i själva verket aldrig fått i mig mer än 3,5 liter. som minst har jag druckit nästan 3 l och alla ggr har dom sagt "det ser såå fint ut" så lyckas du inte få i dig allt så är det nog ingen fara på taket. du ser ju när du bajsar ut vatten, då bör de vara rent.undersökningen har jag alltid gjort vaken o de gör ont, är inte kul men man fixar det. du får nåt via en nål i handen som lugnar o gör de lättare, be om mer om du börjar plågas för mycket.då du laxerar kan du bli lite illamående o frusen o måste ha toan nära så ge dig inte ut.lycka till. du fixar det.lss.se usch vilken dröm. endel eländiga saker verkar betyda nåt possitivt så du har kanske nåt gott att vänta.
    Låter ju egentligen jättehemskt. Skräck för nålar, så provtagningarna är rätt besvärliga. Nål i handen? Kommer jag ha en såndär kanyl som ska sitta där eller så?
  • Angelstorm

    Litet problem :( Skulle göra ett sk test å sluta med medicinen pga jag fick förhöjda levervärden... var utan i 2 månader, mådde finfint.
    Gick på medicin i tisdags igen å nu är magen jättekass! Går typ en gång i kvarten... kontakta läkare?

    Tro man blev förvånad när man fick höra att man har gallgångsinflammation med... nån som råkat ut för det också?

  • Angelstorm

    Var ett tag sedan jag var inne, fick sluta med medicinen i januari å gick på den igen förra veckan... Nu har jag dock hamnat i skov o rasat i vikt, sjukt va kraftlös man känner sig. Tur att man har koloskopi på måndag så de kan titta lite närmare.
    Hoppas allt är bra överlag med er andra här inne :)

  • Angelstorm

    Jag har inte haft skov på 3 år, å nu blöder jag med. Jag har koloskopi på måndag. Är det lönt att ringa läkaren redan nu? Eller ska man vänta till undersökning? Vet ju inte om det finns så mkt att göra nu

  • Angelstorm
    grådis skrev 2008-03-13 10:19:10 följande:
    Angelstorm, om du inte har feber eller ont i magen eller blöder kopiösa mängder så kanske du kan vänta till måndag. Men ring och hör med dem. Lycka till
    Jag har gått på toa minst 20 ggr per dag senaste dagarna å blöder varje gång, tänkte att det kanske var tillfälligt men det verkar hålla i sig... Kände iallafall att jag borde ringa men de har så lite folk på avdelningen här i Göteborg så fick tala in medd, så hjälper nog inte, får vänta tills måndag iallafall.
  • Angelstorm

    Med väldiga kramper också. Känns som tarmarna vränger sig typ

  • Angelstorm

    Har koloskopi på måndag så imorgon ska jag dricka 4 liter laxabon. Har hört att det smakar... inge vidare... Hur får jag ner detta på bästa sätt utan att kräkas?

Svar på tråden V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10