• Senap

    Decembermammornas snacktråd

    Ännu en ny fortsatt tråd hur vi december-mammor (2005) mår - här kan vi skryta, klaga gnälla, jubla och peppa oss.
    En del av oss har diskuterat våra glädjen och bekymmer i mer än två år nu!!!
    Andra är mer färska på tråden. Här kan vi alla älta hur vi och våra barn har det.

    Ni vet vilka ni är!!!
    Att vara december-mamma handlar inte om när man fött - det är mer en attityd

    Gamla trådar
    :
    Som mamma:
    familjeliv.se/Forum-11-266/m25482073.html
    familjeliv.se/Forum-11-266/m22393653.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-266/m19060211.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-266/m15787012.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-266/m13035266.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m10549937.html
    www.familjeliv.se/Forum-3-20/m8490839.html
    www.familjeliv.se/Forum-3-20/m6276549.html
    Som gravid:
    www.familjeliv.se/Forum-2-115/m5224289.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-114/m3896111.html


    Nu är de TVÅ år!!!!
  • Svar på tråden Decembermammornas snacktråd
  • MissS

    Är jag oxå dum men ska du flytta Smissen?

    Puck76- Usch vad trist!
    Hur har det gått idag??

    Ego: Vilda är sjuk.
    Så här sjuk har hon faktiskt inte varit...40 graders feber och ungen ligger i saccosäcken och gnäller till lite ibland att hon vill ha dricka. Annars vill hon BARA titta på Nalle Puh.
    Stackars henne...

    Sambon var hemma med henne idag för jag hade tandläkartid och fika med bästa kompis på schemat Ja jag vet- töntigt men det är viktigt för mig att få umgås med min bästa vän eftersom det var evigheter sen pga. skolan. Annars så har jag hittat ämne att skriva C uppsats om och det känns bra.

  • Smissen

    Åhhh, jag har kanske inte nämt det ännu men jag flyttar inom kort, igen!
    Men nu blir det långflytt, jag flyttar nämligen hem till Gotland ! Har redan fått lägenhet och nycklar om en vecka! Bestämde mig i början på månaden när jag var hemma och hälsade på mamma och med alla olycksbud som året började med känns det helt rätt!
    Kommer att flytta till en trea i Hemse, bara ett par hundra meter från mamma. Verkar inte vara några problem med dagisplats heller, kan få in barnen på närmaste dagis redan den 15 feb!
    Nu är det mest alla praktiska bitar vad det gäller flytten som ska lösas och så hoppas jag givetvis på så få dubbla hyror som möjligt!


    (¯`°?.¸ ღ ♥ T 010519 + B 051221 + H 051221 + M 071109 ♥ ღ ¸.?°´¯)
  • MissS
    Smissen- OK så du återvänder hem!
    Hoppas att allt löser sig så smidigt det bara går nu för er!
    Kram!
  • trolltyg

    Smissen: Då förstår jag, skönt att få bo nära mamma, lite avlösning är aldirg fel specielt inte med 4 barn Får jag fråga hur ditt ex tar det eller är det att vara för närgången?


    Melvin 051219 och Ian 071127
  • Laisa
    Jag blev också fundersam när jag läste om en förestående flytt, Smissen, men då vet jag! Skönt att flytta hemåt försåtr jag! Jag har nog missat att ni har en sån utredning på stora tjejen också? Förstår att ni måste ha haft lite turbulens med henne då, för de diagnoser du nämner är väl ingen dans på rosor varje dag vad jag förstår...? Jag tänker på dig ibland när jag tycker mitt liv med TVÅ barn är kaotiskt, och du är fyra och är dessutom själv! Jag fattar inte var du får ork från!

    Här är iaf barnen friska nu, även om Tim har lite snuva i näsan. På tisdag är det dax för läkarkoll och vaccinering, så jag hoppas han är frisk då! Här i Hudik får vi ju då inte pneumokockvaccinet kostnadsfritt än så vi får vackert pynta upp drygt 2000 för det, jag tycker det är lite konstigt att det är olika genom landet med sånt! Men men det är väl bara att pynta upp.

    MissS, förstår absolut om du inte ville ställa in din kompisträff... man har ett stort behov av att komma iväg ibland i vuxet sällskap och man kan verkligen bli barnsligt besviken om något går snett!

    Nu ska jag ta och väcka Emmy som sovit sen strax efter 12, så ska vi åka ut till mormor (hennes) där hon ska få sova inatt. Sambon ska ut så det är jag och lille lille Tim hemma på myskväll!
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Senap

    Tjoho! Nu lägger jag ned artikelskrivandet för idag och gör mig redo förr middag


    Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
  • wellah

    Tjohooo jag läser hela tiden men skriver mer sällan *lat*

    Vi mår bra och njuter av att ÄNTLIGEN ha en massa massa snö!!!!!

  • mammalollo
    Smissen: Skönt att du ska flytta till din barndomsstad och så nära din mamma skönt om du behöver hjälp.
    Visste heller inte att du skulle flytta tillbaka.
    Undrar som de andra vad säger ditt ex om det?

    Lite gnäll...skulle fixa idkort till sambon och åkte ner till polisen för de tar inte merän en vecka för dem att ställa ut ett id kort...natonellt...jaha trevligt hade vi gått ut i denna jävla blåsten för att få reda på detta.
    Sen när vi kommer hem så sätter jag igång en maskin tvätt och när den e klar efter två timmar drygt så är det vatten i hela vasken och så har det svämmat över i halva badrummet....ner i kattlådan åsså.
    Var bara att städa upp där inne och tömma vattnet via avloppsknät och vad händer...sambon tänker sig inte för och häller vattnet i toaletten med ploppen som ska sitta på knät på avloppsröeret....kul så nu får man se vart man kan få tag på en sådan knopp utan att behöva byta ut hela knät(eller vad det nu heter).
    Fick tömma nästan hela kattlådan och där blev visserligen lite sand kvar så nödlösningen var pellets.
    Skulle ner till tvättstugan var helt vilse när jag bokade tid...tänkte inte att vi var i slutet av månaden så jag tänkte ohh på måndag den 21 är det 1 tid ledig...men nej vi har redan passerat det datumet och det finns inga tider nästa vecka.
    Tur är det att husvärden kommer upp på tisdag och ska fixa det till oss både tvättmaskin och dusch och andra småsaker .
    Kul dag va?
    Tur iaf att vi inte blev av med strömmen nu när det blåser som det gör.

    Är det bara min 2 åring som är i en sådan gnällig period.
    Han gnäller över allt och den lille herrn har värsta humöret om han inte får som han vill kastar saker och har sig.Vart tog min lille pojke vägen?
    mammalollo stolt mamma till Maximilian 0307 och Xander 0512
  • Puck76

    missS: jo tack, mår bättre, men kan fortfarande inte prata ordentligt... men imorse fick jag sova ända till 9!!! och sen har jag varit hos mamma hela dagen och hon vill ju så gärna gosa med ungarna hela tiden så jag har inte gjort många knop. skönt!!!
    Stackars Vilda, hoppas hon blir bättre snart!

    smissen: skönt med flytt till bekanta trakter!att ha mammor nära är guld värt! drömde att jag fick reda på att jag va gravid i v18 med tvillingar härom natten, vaknade kallsvettig och min första tanke va på dig hur orkar du!? grymt imponerad!!!!

    nu ska jag lägga mig och försöka att inte väcka minn med min hosta....

  • Smissen

    Jo, ska bli skönt att komma lite närmare släkten även om min mamma och jag inte alltid dragit jämt. Men senaste gångerna jag varit hemma och hälsat på har det funkat ba! Vi har visserligen massor av band att knyta men nu får vi ju chansen!

    Och sen så har jag ju pappa och 3 av fyra syskon där samt större delen av släkten med så oavsett vavad jag kan tänkas behöva hjälp med finns det säkert någon som kan hjälpa mig!

    Vad det gäller barnens pappa kan jag väl säga som så att han givetvis inte är nöjd med att barnen flyttar men har inte lagt många fingrar emellan så dom kommer att flytta med mig och så får vi se hur vi ska lösa det här med regelbundet umgänge för det ska det givetvis bli, för barnens skull! Annars så skulle jag inte flytta alls!

    Och orka och orka, man har ju inte så mycket val! Finns ingen god fe som kommer och avlöser trötta, ensamstående mammor med fyra barn när dom börjar se lite slitna ut!
    Och visst tappar jag tålamodet och skriker till på barnen ibland eller bara går in i ett annat rum och ger upp ett par minuter men sen lugnar det ju ner sig igen! Försöker att få ett par timmar för mig själv varje kväll, vilket jag ser som en lyxvara!! Att verkligen få vara själv, bulla upp med lite godis och ömsom surfa här, ömsom zappa runt på tv;n utan någon som beklagar sig!


    (¯`°?.¸ ღ ♥ T 010519 + B 051221 + H 051221 + M 071109 ♥ ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Decembermammornas snacktråd