Vad ska Ni äta idag? Part 16
Dottern har precis käkat plättar och jag ska dricka ett glas cola.
Till lunch vet jag inte riktigt, kanske hemmagjorda hamburgare.
Till middag blir det kycklingfilé i citron- och rosmarinsås samt potatis. Lillan får rester från i förrgår, dvs köttgryta med ris.
Fiskpinnar och mos
Till lunch vet jag inte, kanske hamburgare eller biff.
Till middag blir det tacos och nacho de luxe!
Lunch käkar vi i Nacka Forum.
Till middag ska maken laga sin goda fiskgratäng.
Sen ska jag mumsa snacks och cola till Melodifestivalen!
Lunch: Fiskgratäng till mig och plättar till dottern.
Middag: Fläskfilégryta med ris.
I dag blir det pannkaka.
Lunch: Pannkaka till dottern, själv vet jag inte vad jag ska äta
Midda: Indiska köttbullar med banan och ris
På begäran kommer här nedanstående recept.
Indiska köttbullar med banan (Kela kofta)
4 portioner
1 msk Vitlök, finhackad
1 msk (81 ml kryddglas) Garam Masala
1 tsk Spiskummin
400 g bland- eller lammfärs
½ tsk salt
Sås
1 tsk Senapsfrö, brunt
2 msk matolja
2 st bananer, omogna
1 ½ tsk Chilipeppar
3 st Lagerblad
1 msk (81 ml kryddglas) Tandoori krydda
1 ½ msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 burk (4 dl) krossade tomater
1 dl matlagningsyoghurt
½ msk socker
½ tsk salt
Gott till är:
Santa Maria India Pineapple Mango Chutney
Tillagning:
Blanda vitlök, garam masala, spiskummin i färsen och forma till 20 köttbullar. Fräs bananer, senapsfrö, chili, lagerblad och tandoori krydda i matolja någon minut. Strö över vetemjöl under omrörning. Tillsätt köttbuljong, krossade tomater och matlagningsyoghurt. Låt koka ihop. Smaksätt med salt och socker.
Lägg i köttbullarna och låt puttra på låg värme i 5-7 minuter. Servera med ris och mango chutney.
Lunch: Mc Donalds
Middag: Lax med hummersås, sockerärtor och hemmagjort potatismos. Dottern får korv till moset.