Kall sås till fisk?
Nån som har nåt gott recept på en kall sås till fisk? Det gör inget om den har få ingridienser
Nån som har nåt gott recept på en kall sås till fisk? Det gör inget om den har få ingridienser
1 del majonäs
4 delar gräddfil
1/2-1 msk fryst dill
Den enklaste och godaste kalla såsen till fisk. (Tycker jag)
Yoghurt
Limeskal
Lite limesaft
Salt
Peppar
1 burk creme fraish
3 msk stenbitsrom
½ dl färsk fin klippt dill
salt
peppar
ett par droppar pressad citron
Magert enkelt och gott!
mmmmm va goootttt!!! Kommer att få svårt att välja ju
Tack så jätte mycket!
Cremé fraische
Lite lite majonäs (typ 1msk för smaken)
Gurkmix
Dijonsenap
smaka av med peppar och salt
Passar till viss typ av fisk
När jag äter lax och potatisklyftor brukar jag ha:
2,5 Dl cremefraich
2,5 DL Gräddfil
Gräslök (den mängd man själv vill)
salt
och svartpepar
Blandar creme fraich och gräddfilen i en skål, häller sen i gräslöken,smaksätter sen med salt och peppar..Det blir kanongott!
gräddfil
Senap
majonäs
dill
bostongurka
kan inte bli godare!!
creme fraiche
limeskal
limesaft
socker
salt
vitpeppar
Vi brukar köpa blåbands chili/lime sås påse som vi blandar ut med creme fraiche. Den är sååå god
1 del ketchup
1 del majonäs
4 delar gräddfil
1/2-1 msk fryst dill och persilja
man kan utestuta dill och persilja om man inte har det hemma lika god ändå
Naturell yoghurt + sweet chilisås
eller
Creme Fraiche+bostongurka och citron
Den absolut enklaste såsen till fisk är 2,5 dl turkisk yogurt och 1 msk Persilade (krydda som finns i kryddhyllan) Super enkelt och super gott.
4 msk senap
1 msk rödvinsvinäger
2 msk strösocker
röres
1½ dl rapsolja
droppas ner och vispa
2 msk kapris
½ rödlök hackas
salt och peppar
jätte gott till rökt fisk
2 dl gräddfil
1 msk majonös
bostongurka
jätte gott till fiskpinnar och panerad fisk
jag som älskar vitlök här kommer ett enkelt tipps
persillade ( santa maria burk på kryddhyllan )
blanda lite beroende på hur skarp smak du vill ha i creme fraiche eller i vanlig turk yoggi. själv brukar jag ta lite extra pressad vitlök o salt.
cremefraich
röd stenbitsrom
charlottenlök
salt
peppar
ev. pressad vitlök
mängd efter önskad smak, jag brukar variera så den smakar olika mycket...
créme fraîche
majonnäs
dill
gräslök
citronpeppar
ev salt och vitpeppar
* Kall dillsås (gräddfil, creme fraiche, lite majonäs och mycket dill, salt, peppar, lite citron) och så kokta ärtor
* Räkröra (gräddfil, creme fraiche, lite majonäs, skalade räckor - grovt hackade, fin hackad rödlök, dill, citron, salt o peppar)
kall hollöandässås från påse är skitgott ....
den ska ju vara varm. men men